Štampanje koordinatne mreže u radnom listu

Štampanje koordinatne mreže u radnom listu

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Koordinatna mreža se podrazumevano ne vidi na odštampanom Microsoft Excel radnom listu ili radnoj svesci. Ovaj članak daje instrukcije kako da odštampate radne listove sa koordinatnom mrežom.

 1. Izaberite radne listove koje želite da odštampate.

Kako se biraju radni listovi

Da biste izabrali

Uradite sledeće

Jedan list

Kliknite na karticu lista.

Izaberite karticu „List“

Ako ne vidite željenu karticu, kliknite na dugmad za pomeranje kartice da biste prikazali karticu, a zatim kliknite na nju.

Kliknite na strelice za pomeranje kartice

Dva ili više susednih listova

Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Shift i kliknite na karticu poslednjeg lista koji želite da izaberete.

Dva ili više nesusednih listova

Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Ctrl i kliknite na kartice drugih listova koje želite da izaberete.

Sve listove u radnoj svesci

Kliknite desnim tasterom miša na karticu lista, a zatim u meniju priručni meni izaberite stavku Izaberi sve listove.

Savet    Kada je izabrano više radnih listova, stavka [Grupa] pojavljuje se na naslovnoj traci na vrhu radnog lista. Da biste otkazali izbor većeg broja radnih listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako nije vidljiv nijedan radni list koji nije izabran, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabranog radnog lista, a zatim izaberite stavku Razgrupiši listove.

 1. Na kartici Raspored na stranici, u grupi Opcije lista, u okviru Koordinatne linije potvrdite izbor u polju za potvrdu Odštampaj.

  Grupa „Opcije lista“ na kartici „Raspored na stranici“

  Napomena : Ako ste izabrali grafikon, sliku ili neki drugi objekat u radnom listu, polja za potvrdu u grupi Opcije lista će biti nedostopna. Polja za potrvdu će biti vidljiva kada otkažete prethodni izbor.

 2. Izaberite karticu Datoteka i izaberite stavku Odštampaj.

  Tasterska prečica    Možete da pritisnete i kombinaciju tastera Ctrl+P.

 3. Kliknite na dugme Odštampaj.

Sledeći koraci

Pošto ste izabrali polje za potvrdu Odštampanje možda ćete želeti da uradite sledeće:

 • Pregled linije koordinatne mreže    Da biste videli kako će odštampati linije koordinatne mreže, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F2 da biste otvorili karticu " datoteka " koji prikazuje pregled odštampanom radnom listu. Linije koordinatne mreže štampanje samo oko stvarne podatke u radnom listu. Ako želite da odštampate i koordinatne linije oko prazne ćelije, morate da postavite oblast štampanja da biste uključili te ćelije. Ili, umesto toga možete da primenite ivice oko ćelija. Više informacija o ovim opcijama potražite u članku Definisanje ili brisanje oblasti štampanja na radnom listu ili Ivica Primena ili uklanjanje ćelija na radnom listu.

 • Rešavanje problema sa štampanjem koordinatnih linija    Ako se koordinatne linije ne pojavljuju kada odštampate radni list ili ako ne možete da ih vidite u prozoru „Pregled pre štampanja“, proverite da nije potvrđen izbor u polju za potvrdu Kvalitet radne verzije. Polje za potvrdu Kvalitet radne verzije nalazi se na kartici List u dijalogu Podešavanje stranice. Za prečicu do dijaloga Podešavanje stranice pritisnite tastere Alt+P, S, P.

  Kartica List u dijalogu Podešavanje stranice

  Ako linije koordinatne mreže i dalje ne štampa uspešno, možda postoji problem sa upravljački program štampača. U ovom slučaju, možete da probate da preuzmete najnoviji upravljački program na Veb lokaciji proizvođača štampača. Kao poslednja opcija, možete da primenite ivice oko ćelija koje želite da odštampate. Više informacija potražite u članku Ivica Primena ili uklanjanje ćelija na radnom listu.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×