Štampanje dokumenta u programu Word Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Štampanje iz programa Word Online može vas malo zbuniti. To je zbog toga što program prvo kreira PDF datoteku kako bi očuvao raspored i oblikovanje, a zatim štampate PDF.

Napomena : Ako koristite Internet Explorer na operativnom sistemu Windows 7 ili starijoj operativni sistem, moraćete da preuzmete i instalirate na besplatnu aplikaciju Adobe Reader pre nego što možete da odštampate dokument.

 1. Na kartici datoteka kliknite na dugme Odštampaj > Odštampaj.

  Štampanje iz prikaza za uređivanje

  Napomene : 

  • Ako se nalazite u prikazu za čitanje, kliknite na dugme Odštampaj pri vrhu ekrana.

  • Štampanje iz prikaza Reader

 2. Word Online pravi PDF kopiju dokumenta.

  Kliknite da biste prikazali PDF datoteke

 3. Izaberite stavku Kliknite ovde za prikaz dokumenta u PDF formatu da biste otvorili pregled dokumenta u PDF formatu.

  Savet :  Ako je podrazumevani PDF prikazivač Word, otkažite štampanje u programu Word Online, otvorite dokument u programu Word (Uredi dokument > Uredi u programu Word) i odštampajte ga iz programa Word (Datoteka > Štampanje).

 4. Štampanje dokumenta:

  • U operativnom sistemu Windows 7 odaberite štampač i promenite ili zadržite željene postavke, a zatim kliknite na dugme Odšampaj.

  • U operativnom sistemu Windows 8, u aplikaciji „Čitač“, prevucite od dna ekrana (ili bilo gde kliknite desnim tasterom miša) i izaberite opciju Odštampaj. Na stranici za štampanje odaberite štampač, potom odaberite željene postavke, a zatim kliknite na dugme Odštampaj.

   Dugme „Odštampaj“ u programu „Čitač“ u operativnom sistemu Windows 8

  • Na Windows 10, u aplikaciji Reader, prevucite nagore sa dna ekrana (ili kliknite Levim tasterom miša bilo gde) i izaberite stavku Odštampaj. Na stranici za štampanje, odaberite štampač, odaberite postavke koje želite, a zatim kliknite na dugme Odštampaj.

Štampanje više kopija

Ako želite više kopija otiska, promenite broj kopija na stranici za štampanje:

 • U operativnom sistemu Windows 7 ili starijim, na vrhu stranice za štampanje nalazi se polje označeno kao Kopije sa strelicama nagore i nadole kako biste odabrali koliko kopija datog dokumenta želite. Odaberite (unosom broja ili korišćenjem strelica), a zatim kliknite na dugme Odštampaj.

  Dijalog štampača u programu Word Web App

 • U operativnom sistemu Windows 8 ili Windows 10, odaberite broj kopija za štampanje (tako što ćete uneti broj ili pomoću + dugmad "i"), a zatim kliknite na dugme Odštampaj.

  opcije štampača u programu windows 8 reader

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×