Šta znači kada je OneDrive nalog zamrznut?

Šta znači kada je OneDrive nalog zamrznut?

Vaš OneDrive nalog se zamrzava ako ga ne koristite duže od godinu dana ili ako premašite ograničenje OneDrive skladišta duže od tri meseca.

Napomena: Ako mislite da ste greškom primili e-poruku sa obaveštenjem, pročitajte članak Why did I get an email saying your account will be deleted? (Zašto sam dobio/la e-poruku o tome da će moj nalog biti izbrisan?)

Da biste obezbedili da se OneDrive ne zamrzne, koristite OneDrive bar jednom godišnje i pridržavajte se ograničenja skladišta. Ograničenje skladišta možete da premašite iz jednog od sledećih razloga:

  • Kupili ste pretplatu na Office 365 sa 1 TB (1024 GB) OneDrive skladišta ili plan samo sa OneDrive skladištem, a zatim niste obnovili pretplatu ili ste imali problem prilikom plaćanja. Pogledajte informacije o Microsoft Office nalogu.

  • Isteklo je dodatno OneDrive skladište koje ste dobili putem promocije.

Šta se dešava kada se OneDrive zamrzne?

Ne brinite, vaše datoteke su i dalje tamo. Treba samo da odmrznete nalog da biste im ponovo dobili pristup. Međutim, imajte na umu da ćete morati da odmrznete nalog ili će se datoteke na kraju izbrisati.

Kako da odmrznem nalog?

Ako je OneDrive nalog zamrznut zato što ste prestali da ga koristite, prijavite se na OneDrive veb sajt i pratite uputstva na ekranu da biste ga odmrznuli.

Ako ste premašili ograničenje skladišta, imate dve opcije da vratite nalog u ispravno stanje:

  • Odaberite Nabavi 1 TB (1024 GB) OneDrive skladišta uz Office 365 i kupite pretplatu na Office 365. Pročitajte više o cenama OneDrive planova za skladištenje po zemlji/regionu.

    Savet: Uz Office 365Home pretplatu dobijate ukupno 6 TB skladišta: to je 1 TB (ili 1024 GB) po korisniku. Možete da delite ukupan prostor za skladištenje i koristite više od 1 TB deljenjem fascikli među korisnicima i dodavanjem deljenih fascikli u svoj OneDrive.

  • Odaberite stavku Odmrznite nalog kako biste privremeno pristupili datotekama. Imaćete 30 dana da uklonite dovoljno datoteka kako biste bili u okviru ograničenja skladišta. Datoteke će biti samo za čitanje, ali moći ćete da ih preuzmete ili izbrišete kako biste se vratili u okvir ograničenja skladišta. Ako ne uklonite dovoljno datoteka u roku od 30 dana, nalog se ponovo zamrzava i nećete moći opet da ga odmrznete. Ako se nalog ponovo zamrzne i imate pitanja, prijavite se na OneDrive veb sajt. Na vrhu stranice kliknite na ? > Pošalji e-poruku OneDrive podršci. (Na mobilnom uređaju na vrhu stranice izaberite stavke ... > ? > Pošalji e-poruku OneDrive podršci.).

Napomena: Nakon zahteva za odmrzavanje naloga ili kupovine dodatnog prostora za skladištenje, odmrzavanje naloga može da potraje do 24 sata.

Nalog možete da odmrznete i putem OneDrive aplikacije za mobilne uređaje, a možete i da kupite dodatni prostor za skladištenje ako vam je potreban.

  • Da biste odmrznuli nalog, dodirnite stavku Odmrznite nalog. (Imajte u vidu da imate 30 dana da uklonite dovoljno datoteka tako da nalog bude u okviru ograničenja prostora za skladištenje pre odmrzavanja naloga.) Dodirnite stavku Odmrzni da biste potvrdili podsetnik.

  • Da biste kupili dodatni prostor za skladištenje, dodirnite stavku Nabavite 1000 GB OneDrive skladišta uz Office 365.

Napomena: Nakon zahteva za odmrzavanje naloga ili kupovine dodatnog prostora za skladištenje, odmrzavanje naloga može da potraje do 24 sata.

Koliko traje odmrzavanje OneDrive naloga?

Prilikom odmrzavanja naloga, većina naloga se vrati u prethodno stanje u roku od 24 časa.

Ako se nalog ne vrati u prethodno stanje u roku od 24 časa, možete da pošaljete e-poruku OneDrive timu podrške.

Kako da ostanem u okviru ograničenja skladišta?

Proverite veličinu skladišta u usluzi OneDrive i uporedite ga sa dostupnim prostorom na disku na računaru. Ako nemate dovoljno prostora u usluzi OneDrive ili na računaru, moraćete da premestite ili izbrišete neke datoteke ili da smanjite broj datoteka i fascikli.

Ako nemate dovoljno prostora u usluzi OneDrive, možete:

Šta se dešava ako ne uradim ništa kada mi se zamrzne OneDrive?

OneDrive nalog i sve datoteke na njemu (uključujući OneNote beležnice uskladištene u usluzi OneDrive) brišu se na datum koji je naveden na sajtu OneDrive.com kada se prijavite ili posle njega. To ne utiče na sadržaj koji možda imate u drugim Microsoft uslugama kao što je Outlook.com ili Xbox.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte odeljak stranice podrške za OneDrive.
Za OneDrive mobilnu aplikaciju pogledajte odeljak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku

Forumi Office 365 zajednice

Podrška za nalog
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom ili pretplatom posetite pomoć za Microsoft nalog.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×