Šta znače ova dugmad i trouglovi u ćelijama?

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U programu Microsoft Excel, postoji nekoliko opcija dugmadi i dva obojene trouglove koji mogu da se pojave u ili pored ćelije. Ova dugmad i trouglovi pružaju korisne komande i informacije o sadržaj ćelije, a pojavljuju se u ovom trenutku kada su vam potrebni. Ovaj članak opisuje šta svaki od ovih dugmad i trouglovi znači i kako možete da radite sa njima.

Ovaj članak sadrži:

Dugmad koja možda ćete videti na radnom listu

Opcije automatskog ispravljanja

Opcije lepljenja

Opcije automatskog popunjavanja

Praćenje grešaka

Opcije umetanja

Opcije za oblikovanje

Obojene trouglovi koje možete videti na radnom listu

Zeleni trougao

Crvenog trougla

Dugmad koju možete videti na radnom listu

Dugmad koja može da se pojavi pored ćelije su sledeći: Opcije automatskog ispravljanjaOpcije lepljenja, Opcije automatskog popunjavanja, Prati grešku, Opcije umetanjai Opcije oblikovanja.

Opcije automatskog ispravljanja

Dugme Opcije automatskog ispravljanja Slika dugmeta može da se pojavi kada zadržite pokazivač miša na mali plavi okvir ispod teksta koji se automatski ispravlja. Na primer, ako otkucate hiperveze ili e-adresu u ćeliji, dugme Opcije automatskog ispravljanja mogu se pojaviti. Ako ne pronađete tekst koji ne želite da rešite, možete da opozovete ispravljanje ručno u ćeliji ili da Uključivanje ili isključivanje automatskog ispravljanja opcija.

Da biste ručno opozvali operaciju automatskog ispravljanja u ćeliji, uredite tekst i uverite se da se kursor ne nalazi na kraju teksta u ćeliji. Zatim pritisnite taster ENTER. Da biste uključili ili isključili opcije automatskog ispravljanja, kliknite na dugme Opcije automatskog ispravljanja i izvršite izbor sa liste.

Opcije lepljenja

Dugme Opcije lepljenja Slika dugmeta se pojavljuje ispod nalepljene selekcije nakon lepljenja teksta ili podataka. Kada kliknete na dugme, pojavljuje se lista koja omogućava vam da biste utvrdili kako da nalepite informacije u radnom listu.

Dostupne opcije zavise od tipa sadržaja koji nalepljujete, programa iz kog nalepljujete i formata teksta u koji nalepljujete.

Opcije automatskog popunjavanja

Dugme Opcije automatskog popunjavanja Slika dugmeta može se pojaviti odmah ispod popunjene selekcije nakon popunjavanja teksta ili podataka na radnom listu. Na primer, ako otkucajte datum u ćeliji, a zatim prevucite ćelije da biste popunili ćelije ispod nje, dugme Opcije automatskog popunjavanja može da se pojavi. Kada kliknete na dugme, pojavljuje se lista opcije popunjavanja teksta ili podataka.

Dostupne opcije na listi zavise od sadržaja koji popunjavate, programa iz kog popunjavate i formata teksta ili podataka koje popunjavate.

Praćenje grešaka

Praćenje greške Slika dugmeta dugme se pojavljuje pored ćelije u kojoj se pojavljuje greška u formuli i Zeleni trougao se pojavljuje u gornjem levom uglu ćelije.

Kada kliknete na strelicu pored dugmeta, pojavljuje se lista opcija za proveru grešaka.

Opcije umetanja

Dugme za Opcije umetanja Slika dugmeta možda pojavljuje pored umetnutih ćelija, redova ili kolona.

Kada kliknete na strelicu pored dugmeta, pojavljuje se lista opcija oblikovanja.

Napomena : Ako ne želite da se ovo dugme pojavljuje svaki put kada umetnete oblikovane ćelije, redove ili kolone, možete da isključite ovu opciju.

  1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

  2. Izaberite kategoriju Više opcija i zatim, u okviru isecanje, kopiranje i lepljenje, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži Umetanje dugmad opcija da biste uključili ili isključili ovu opciju.

Opcije oblikovanja

Dugme Slika dugmeta Opcije oblikovanjase koristi da biste promenili način scoping za uslovno oblikovanje podataka u izveštaju izvedene tabele.

Kada kliknete na strelicu pored dugmeta, pojavljuje se lista opcija određivanja opsega.

Vrh stranice

Trouglovi u boji koje možete videti na radnom listu

Obojene trouglove koji mogu da se pojave u ćeliji su zeleno (greška) i crveno (komentar).

Zeleni trougao

Indikator greške u ćeliji

Zeleni trougao u gornjem levom uglu ćelije označava grešku u formulu u ćeliji. Ako izaberete ćeliju, pojavljuje se dugme Slika dugmeta Prati grešku. Kliknite na strelicu pored dugmeta za listu opcija.

Crveni trougao

Indikator komentara u ćeliji

Crveni trougao u gornjem desnom uglu ćelije ukazuje na to da u ćeliji postoji komentar. Ako postavite pokazivač miša preko trougla, možete prikazati tekst komentara.

Savet : Moguće je promeniti boju indikatora trougla za proveru grešaka. Za promenu boje pratite sledeću proceduru:

  1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

  2. Izaberite kategoriju formule , a zatim u odeljku Provera grešaka, potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući otkrivanje grešaka u pozadini .

  3. Kliknite na dugme Ukaži na greške ovom bojom i izaberite novu boju sa palete.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×