Šta znače ova dugmad i trouglovi u ćelijama?

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U programu Microsoft Office Excel postoji sedam dugmadi za opcije i tri trougla u boji koji se mogu pojaviti u ćeliji ili pored nje. Ova dugmad i trouglovi obezbeđuju korisne komande i informacije o sadržaju ćelije i pojavljuju se u trenutku kada su vam potrebni. Ovaj članak opisuje značenje svakog od ove dugmadi i trouglova, kao i način na koji možete raditi sa njima.

U ovom članku

Dugmad koja možda ćete videti na radnom listu

Obojene trouglove koji možda ćete videti na radnom listu

Dugmad koju možete videti na radnom listu

Sedam dugmad koja može da se pojavi pored ćelije su sledeći: Opcije automatskog ispravljanjaOpcije lepljenja, Opcije automatskog popunjavanja, Prati grešku, Opcije umetanja, Pametne oznake radnjii Primeni pravila oblikovanja za.

Opcije automatskog ispravljanja

Dugme Opcije automatskog ispravljanja Slika dugmeta može da se pojavi kada zadržite pokazivač miša na mali plavi okvir ispod teksta koji se automatski ispravlja. Na primer, ako otkucate hiperveze ili e-adresu u ćeliji, dugme Opcije automatskog ispravljanja mogu se pojaviti. Ako ne pronađete tekst koji ne želite da rešite, možete da opozovete ispravljanje ili da Uključivanje ili isključivanje automatskog ispravljanja opcija. Za uključivanje ili isključivanje automatskog ispravljanja opcija, kliknite na dugme Opcije automatskog ispravljanja , a zatim napravite izbor sa liste.

Opcije lepljenja

Dugme Opcije lepljenja Slika dugmeta se pojavljuje ispod nalepljene selekcije nakon lepljenja teksta ili podataka. Kada kliknete na dugme, pojavljuje se lista koja omogućava vam da biste utvrdili kako da nalepite informacije u radnom listu.

Dostupne opcije zavise od tipa sadržaja koji nalepljujete, programa iz kog nalepljujete i formata teksta u koji nalepljujete.

Opcije automatskog popunjavanja

Dugme Opcije automatskog popunjavanja Slika dugmeta može se pojaviti odmah ispod popunjene selekcije nakon popunjavanja teksta ili podataka na radnom listu. Na primer, ako otkucajte datum u ćeliji, a zatim prevucite ćelije da biste popunili ćelije ispod nje, dugme Opcije automatskog popunjavanja može da se pojavi. Kada kliknete na dugme, pojavljuje se lista opcije popunjavanja teksta ili podataka.

Dostupne opcije na listi zavise od sadržaja koji popunjavate, programa iz kog popunjavate i formata teksta ili podataka koje popunjavate.

Praćenje grešaka

Praćenje greške Slika dugmeta dugme se pojavljuje pored ćelije u kojoj se pojavljuje greška u formuli i Zeleni trougao se pojavljuje u gornjem levom uglu ćelije.

Kada kliknete na strelicu pored dugmeta, pojavljuje se lista opcija za proveru grešaka.

Opcije umetanja

Dugme za Opcije umetanja Slika dugmeta možda pojavljuje pored umetnutih ćelija, redova ili kolona.

Kada kliknete na strelicu pored dugmeta, pojavljuje se lista opcija oblikovanja.

Napomena : Ako ne želite da se ovo dugme pojavljuje svaki put kada umetnete oblikovane ćelije, redove ili kolone, možete da isključite ovu opciju.

  1. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Excel opcije.

  2. U kategoriji Više opcija, u okviru Isecanje, kopiranje i lepljenje potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži dugme „Opcije umetanja“ da biste uključili ili isključili ovu opciju.

Radnje sa pametnom oznakom

Dugme Slika dugmeta pametne oznake radnji opcijese može pojaviti pored teksta koje unosite u ćeliji, kao što su berzanski simbol ili ime osobe.

Kada kliknete na strelicu pored dugmeta, pojavljuje se lista radnji koje možete da izvršite.

Primena pravila oblikovanja za

Na dugme Primeni pravila oblikovanja za Slika dugmeta se koristi da biste promenili način scoping za uslovno oblikovanje podataka u izveštaju izvedene tabele.

Kada kliknete na strelicu pored dugmeta, pojavljuje se lista opcija određivanja opsega.

Vrh stranice

Trouglovi u boji koje možete videti na radnom listu

Tri obojene trouglove koji mogu da se pojave u ćeliji su zeleno (greška) (komentar), i ljubičastoj (pametne oznake).

Zeleni trougao

Indikator greške u ćeliji

Zeleni trougao u gornjem levom uglu ćelije označava grešku u formulu u ćeliji. Ako izaberete ćeliju, pojavljuje se dugme Slika dugmeta Prati grešku. Kliknite na strelicu pored dugmeta za listu opcija.

Crveni trougao

Indikator komentara u ćeliji

Crveni trougao u gornjem desnom uglu ćelije ukazuje na to da u ćeliji postoji komentar. Ako postavite pokazivač miša preko trougla, možete prikazati tekst komentara.

Purpurni trougao

Indikator pametne oznake u ćeliji

Ljubičastim trouglom u donjem desnom uglu ćelije označava da pametne oznake u ćeliji. Ako zadržite pokazivač miša iznad trougao, pojavljuje se dugme Slika dugmeta Pametne oznake radnje. Kliknite na strelicu pored dugmeta opcije pametnih oznaka listu.

Savet : Moguće je promeniti boju indikatora trougla za proveru grešaka. Za promenu boje pratite sledeću proceduru:

  1. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , izaberite stavku Excel opcije, a zatim izaberite kategoriju Formule.

  2. U odeljku Provera grešaka, potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući otkrivanje grešaka u pozadini .

  3. Kliknite na dugme Ukaži na greške ovom bojom i izaberite novu boju sa palete.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×