Šta znače ova dugmad i trouglovi u ćelijama?

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U programu Excel, postoji nekoliko tipova dugmad opcija i obojene trouglovi koji mogu da se pojave u ili pored ćelije. Ova dugmad i trouglovi pružaju korisne komande i informacije o sadržaj ćelije, a pojavljuju se u ovom trenutku kada su vam potrebni. Ovaj članak opisuje šta svaki od ovih dugmad i trouglovi znači i kako možete da radite sa njima.

Dugmad koja možda ćete videti na radnom listu

Sedam dugmad koja može da se pojavi pored ćelije su sledeći: Opcije automatskog ispravljanjaOpcije lepljenja, Opcije automatskog popunjavanja, Prati grešku, Opcije umetanja, Pametne oznake radnje (samo u programu Excel 2007) i Primeni da biste pravilo za oblikovanje.

Opcije automatskog ispravljanja

Dugme Opcije automatskog ispravljanja Slika dugmeta može da se pojavi kada zadržite pokazivač miša na mali plavi okvir ispod teksta koji se automatski ispravlja. Na primer, ako otkucate hiperveze ili e-adresu u ćeliji, dugme Opcije automatskog ispravljanja mogu se pojaviti. Ako ne pronađete tekst koji ne želite da rešite, možete da opozovete ispravljanje ili da Uključivanje ili isključivanje automatskog ispravljanja opcija. Za uključivanje ili isključivanje automatskog ispravljanja opcija, kliknite na dugme Opcije automatskog ispravljanja , a zatim napravite izbor sa liste.

Više informacija potražite u članku Opcije automatskog ispravljanja Odaberite za pisanje velikim slovima, pravopisa i simbola.

Slika dugmeta

Dugme Opcije lepljenja Slika dugmeta se pojavljuje ispod nalepljene selekcije nakon lepljenja teksta ili podataka. Kada kliknete na dugme, pojavljuje se lista koja omogućava vam da biste utvrdili kako da nalepite informacije u radnom listu.

Dostupne opcije zavisiće od toga tip sadržaja koju lepite, program koji vršite nalepljivanje i oblikovanje teksta koji nalepljujete.

Više informacija potražite u članku Premeštanje ili kopiranje ćelija i sadržaja ćelija.

Opcije automatskog popunjavanja

Dugme Opcije automatskog popunjavanja Slika dugmeta može se pojaviti odmah ispod popunjene selekcije nakon popunjavanja teksta ili podataka na radnom listu. Na primer, ako otkucajte datum u ćeliji, a zatim prevucite ćelije da biste popunili ćelije ispod nje, dugme Opcije automatskog popunjavanja može da se pojavi. Kada kliknete na dugme, pojavljuje se lista opcije popunjavanja teksta ili podataka.

Dostupne opcije na listi zavise od sadržaja koji popunjavate, program koji je iz koga popunjavate i oblikovanje teksta ili podataka koje popunjavate.

Više informacija potražite u članku Automatsko popunjavanje podataka u ćelije radnog lista.

Praćenje grešaka

Praćenje greške Slika dugmeta dugme se pojavljuje pored ćelije u kojoj se pojavljuje greška u formuli i Zeleni trougao se pojavljuje u gornjem levom uglu ćelije.

Padajuće liste koja se pojavljuje pored ikone praćenje vrednost

Kada kliknete na strelicu pored dugmeta, pojavljuje se lista opcija za otkrivanje grešaka.

Više informacija potražite u članku otkrivanje grešaka u formulama.

Opcije umetanja

Dugme za Opcije umetanja Slika dugmeta možda pojavljuje pored umetnutih ćelija, redova ili kolona.

Kada kliknete na strelicu pored dugmeta, pojavljuje se lista opcija za oblikovanje.

Napomena : Ako ne želite ovo dugme za prikazivanje svaki put kada umetnete oblikovane ćelije, redove ili kolone, možete da isključite ovu opciju u datoteku > Opcije > Više opcija > u okviru isecanje, kopiranje i lepljenje > ukloni u polju za potvrdu pored stavke Prikaži Umetanje dugmad opcija .

Pametne oznake radnje (samo za Excel 2007)

Dugme Slika dugmeta pametne oznake radnji opcijese može pojaviti pored teksta koje unosite u ćeliji, kao što su berzanski simbol ili ime osobe.

Kada kliknete na strelicu pored dugmeta, pojavljuje se lista radnje koje možete da izvršite.

Više informacija potražite u članku Kreiranje, koristite, a Uklanjanje pametne oznake.

Primena pravila oblikovanja za

Na dugme Primeni pravila oblikovanja za Slika dugmeta se koristi da biste promenili način scoping za uslovno oblikovanje podataka u izveštaju izvedene tabele.

Kada kliknete na strelicu pored dugmeta, pojavljuje se lista scoping opcije.

Obojene trouglovi koje možete videti na radnom listu

Tri obojene trougla koji se može pojaviti u ćeliji su zelena (greška u formuli), i crveno (komentar) ljubičastoj (pametne oznake samo u programu Excel 2007).

Zeleni trougao

Indikator greške u ćeliji

Zeleni trougao u gornjem levom uglu ćelije označava grešku u formulu u ćeliji. Ako izaberete ćeliju, pojavljuje se dugme Slika dugmeta Prati grešku. Kliknite na strelicu pored dugmeta za listu opcija.

Padajuće liste koja se pojavljuje pored ikone praćenje vrednost

Više informacija potražite u članku otkrivanje grešaka u formulama.

Crvenog trougla

Indikator komentara u ćeliji

Crveni trougao u gornjem desnom uglu ćelije označava da komentar u ćeliji. Ako zadržite pokazivač miša iznad trougao, možete da prikažete tekst komentara.

Ljubičasta trougao (se pojavljuje u programu Excel 2007 samo)

Indikator pametne oznake u ćeliji

Ljubičastim trouglom u donjem desnom uglu ćelije označava da pametne oznake u ćeliji. Ako zadržite pokazivač miša iznad trougao, pojavljuje se dugme Slika dugmeta Pametne oznake radnje. Kliknite na strelicu pored dugmeta opcije pametnih oznaka listu.

Savet : Boja indikatora greške provere trougao može se promeniti. Koristite sledeću proceduru da biste promenili boju:

  1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije>Formule.

    U programu Excel 2007, kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , izaberite stavku Excel opcijei zatim izaberite kategoriju formule .

  2. U odeljku Provera grešaka, potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući otkrivanje grešaka u pozadini .

  3. Kliknite na dugme Obeleži greške ovom bojom , a zatim izaberite novu boju iz palete.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×