Šta treba da znate o migraciji IMAP poštanskih sandučića u Office 365

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Sadržaj poštanskih sandučića korisnika možete da migrirate iz izvornog sistema za e-poštu u Office 365. Koristite Internet Message Access Protocol (IMAP) za migriranje e-pošte:

 • Kada izvorni sistem e-pošte podržava IMAP.

Ako vam ova opcija ne odgovara, druge opcije potražite u članku Načini migracije e-pošte u Office 365.

Korake za Windows PowerShell potražite u članku Korišćenje alatke PowerShell za IMAP migraciju u Office 365.

Stvari koje treba uzeti u obzir

Evo nekoliko ograničenja kojih treba da budete svesni:

 • Možete da migrirate samo stavke u prijemnom poštanskom sandučetu korisnika ili drugim fasciklama pošte. Ovaj tip migracije ne migrira kontakte, kalendarske stavke ili zadatke.

 • Možete da migrirate najviše 500.000 stavki iz poštanskog sandučeta korisnika (e-poruke se migriraju od najnovijih ka najstarijim).

 • Najveća e-poruka koja se može migrirati je 35 MB.

 • Ako ste ograničili broj veza sa izvornim sistemom e-pošte, preporučljivo je da ga povećate kako biste poboljšali performanse migracije. U uobičajena ograničenja veza spada broj ukupnih veza između klijenata i servera, broj veza po korisniku i broj veza sa IP adresama na serveru ili zaštitnom zidu.

Uticaj migracije na korisnike

Da biste migrirali e-poštu, potreban vam je pristup poštanskim sandučićima korisnika u izvornom sistemu e-pošte. Ako znate lozinke korisnika ili možete da pristupite njihovim poštanskim sandučićima pomoću akreditiva administratora, neće biti nikakvog uticaja na korisnike dok ne isključite izvorni sistem e-pošte.

Ako ne možete da pristupite poštanskim sandučićima korisnika, moraćete da ponovo postavite lozinke. To vam omogućava da pristupite poštanskim sandučićima korisnika pomoću nove lozinke koju znate. Ako korisnici ne znaju nove lozinke, neće moći da pristupe svojim starim poštanskim sandučićima tokom ili posle migracije e-pošte. Nove lozinke možete da distribuirate posle migracije ako želite da korisnicima omogućite da pristupe svojim starim poštanskim sandučićima.

Kako funkcioniše IMAP migracija?

Glavni koraci koje treba da izvršite prilikom IMAP migracije e-pošte prikazani su na sledećoj slici.

Proces za migraciju IMAP e-pošte

Ovi opšti koraci se primenjuju bez obzira na to da li migrirate poštu iz usluge Gmail ili nekog drugog IMAP sistema.

 1. Prvo morate da napravite korisnike u Office 365 i da im dodelite licence. Poštanski sandučići su postoji u Office 365 da koristite IMAP migraciju.

 2. Priprema IMAP izvornog sistema za e-poštu i dobijete informacije koje treba da migrirate. Ako planirate da migrirate domena u Office 365, uverite se da ste vlasnik domena sa registar domena.

  U zavisnosti od tipa usluge e-pošte iz koje migrirate, možda ćete morati da konfigurišete neke postavke ili da jednostavno zapišete ime servera ili usluge e-pošte za kasnije korišćenje. Trebalo bi i da potvrdite domen u sistemu registra domena ako imate prilagođeni domen.

 3. Obavestite korisnike o promenama.

  To je dobra ideja je da omogućite korisnicima da se upoznaju sa migracijom e-pošte i načinu na koji ona utiče na njih. Pružite korisnicima informacije o zadacima koje treba uraditi pre, tokom i posle migracije.

 4. Postavite akreditive administratora ili preuzmite ili ponovo postavite korisničke lozinke za e-poštu.

  Da biste izvršili migraciju, potreban vam je administratorski nalog koji ima dozvole ili su vam potrebni korisničko ime i lozinka za svako poštansko sanduče.

 5. Ako koristite korake opisane u migracija Google Apps poštanskih sandučića u Office 365 ili migracija drugih tipova IMAP poštanskih sandučića u Office 365, kreirate listu poštanskih sandučića za Migriranje (CSV datoteke). Ova uputstva migracije počnite sa Exchange centar administracijei moraćete da napravite CSV datoteku koja navodi e-adrese, korisnička imena i lozinke za poštanske sandučiće koje želite da migrirate.

  Takođe možete da koristite migracije stranice ili Podešavanje uputstva u Pregled centra administracije da biste migrirali iz IMAP sistema kao što su Gmail, Hotmail.com ili Outlook.com. Ovi koraci su najbolji, ako planirate da migrirate poštu za samo nekoliko korisnika (manje od 50). Ako ste Migriranje poštu za više korisnika je lakše koristiti u CSV datoteku da biste uneli sve informacije za naloge.

 6. Povežite Office 365 sa sistemom za e-poštu.

  Da bi uspešno migrirao e-poštu, Office 365 treba da se poveže i uspostavi komunikaciju sa izvornim sistemom za e-poštu. Kako bi to uradio, Office 365 koristi krajnju tačku migracije, postavke koje se koriste za uspostavljanje veze.

 7. Migrirajte poštanske sandučiće, a zatim potvrdite migraciju.

  Da biste migrirali poštanske sandučiće, napravite paket za migraciju, a zatim pokrenite migraciju. Kada se pokrene paket za migraciju, potvrdite da je e-pošta uspešno migrirana.

 8. Optimizujte postavke e-pošte (opcionalno).

  Postoje postavke koje možete da konfigurišete tako da ne traje dugo za e-poštu ne prikaže u novim poštanskim sandučićima Office 365 . U članku Saveti za optimizaciju IMAP migracije.

 9. Počnite da usmeravate e-poštu na Office 365.

  Treba da promenite DNS zapis pod imenom MX zapis kako bi sistem za e-poštu počeo da usmerava poštu na Office 365.

 10. Potvrdite usmeravanje, a zatim zaustavite sinhronizaciju e-pošte.

  Kada potvrdite da se e-pošta usmerava na Office 365, možete da izbrišete paket za migraciju kako biste zaustavili sinhronizaciju između izvornog sistema za e-poštu i usluge Office 365.

 11. Pošaljite korisnicima pismo dobrodošlice.

  Obavestite korisnike o usluzi Office 365 i o tome kako da se prijave u nove poštanske sandučiće.

Spremni ste da počnete?

Preporučljivo je da budete upoznati sa ovim zadacima da biste uspešno dovršili migraciju e-pošte:

 • Kreirate listu poštanskih sandučića za Migriranje u Excel. Dodavanje korisnika e-adrese, korisnička imena i lozinke u ovu datoteku.

 • Koristite detaljne čarobnjake u Office 365 da biste konfigurisali i pokrenuli proces migracije.

 • Kad poštu ima se migrira, možete da promenite u vašoj organizaciji MX zapis da biste ukazali na Office 365 kada se dovrši migracija. MX zapis je kako drugi sistemi za poštu pronađite lokaciju sistema za e-poštu. Promena MX zapis omogućava drugi sistemi za poštu da biste počeli da biste poslali e-pošte direktno u nove poštanske sandučiće u Office 365. Za mnoge dobavljače DNS, imamo određena uputstva za promenu MX zapis. Ako vaš dobavljač usluga DNS nije uključena ili želite da osećaj Opšta uputstva, ste naveli Opšta uputstva MX zapisa .

Ako ste upoznati sa onim što uključuje Migriranje poštanskih sandučića za Office 365, spremni ste da počnete. Prvi korak je da biste utvrdili koji izvorni sistem e-pošte iz kog migrirate:

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Saveti za optimizaciju IMAP migracije

Saznajte više o podešavanju IMAP vezu sa serverom

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×