Šta su to PBX u oblaku automatski telefonski sistemi?

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Skype za posao PBX u oblaku automatski telefonski sistemi mogu koristiti da biste kreirali meni sistem za vašu organizaciju koja omogućava da spoljne i unutrašnje pozivaoce pomeranje kroz sistem menija da biste pronašli i postavite ili prenose pozive na preduzeća korisnika ili odseka u vašoj organizaciji.

Kada ljudi poziv, su predstavljeni nizom glasovna uputstva koje vam pomažu da ih postavite poziva korisniku ili pronađite neko iz vaše organizacije, a zatim postavite poziva za tog korisnika. Automatskom telefonskom sistemu je niz glasovna uputstva ili i audio datoteke koje pozivaocu čuju umesto ljudski operatora kada su poziv u organizaciji. Automatskom telefonskom sistemu omogućava pozivaoce pomeranje kroz sistem menija, pozivanje, ili pronađite korisnika tako što ćete koristiti tastaturu na telefonu (DTMF) ili glasovne unose koristite prepoznavanje govora. Da biste podesili automatskom telefonskom sistemu za PBX u oblaku, idite ovde.

PBX u oblaku automatski telefonski sistem ima sledeće funkcije:

 • Može da pruži poslovne ili informativna pozdrave.

 • Može da pruži korporativnog prilagođenim menijima. Možete da prilagodite ove menije da imate više od jednog nivoa.

 • Daje pretraživanje direktorijuma omogućava ljudima koje pozovete da pretražite direktorijum organizacije za ime.

 • Omogućava osobe koje pozivaju da dođete do ili ostavite poruku za osobe u vašoj organizaciji.

Da biste podesili na PBX u oblaku automatskog telefonskog sistema, idite ovde.

Prvi koraci

Da biste počeli da koristite automatski telefonski sistemi, važno je da zapamtite da:

 • Vaša organizacija mora imati (Minimalno) za Enterprise E3 plus Skype za posao PBX u oblaku licencu ili licencu za Enterprise E5.  Broj Skype za posao PBX u oblaku korisničkih licenci koje su dodeljene posledice broj usluge brojeve koji su dostupni će se koristiti za automatski telefonski sistemi. Brojevi automatskih telefonskih sistema možete da imate je zavise od broja Skype za posao PBX u oblaku i PSTN konferencije licenci koje su dodeljene u vašoj organizaciji. Da biste saznali više o licenciranju, idite ovde.

  Savet : Da biste preusmerili pozive za operatora ili opciju menija koja je na mreži korisnika sa Skype za posao PBX u oblaku licencu, moraćete da ih omogućite za Enterprise Voice ili im dodelite PSTN pozivanje plan. Pogledajte članak Dodeljivanje Skype za posao licence. Takođe možete da koristite Windows PowerShell. Na primer da pokrenete: Set-CsUser -identity "Amos Marble" -EnterpriseVoiceEnabled $true

 • Da biste dobili i besplatan brojeva za vaš automatski telefonski sistemi, morate da podesite PSTN potrošnju naplata. Da biste uradili ovo potražite u članku Šta je to PSTN potrošnju naplata? i Podešavanje PSTN potrošnju naplatom.

  Važno : Brojeve telefona korisnika (pretplatnika) nije moguće dodeliti automatske telefonske sisteme – samo usluge naplatu ili besplatne telefonskih brojeva može da se koristi.

Pregled funkcija

Pozivanje po imenu

Biranje po imenu je funkcija automatski telefonski sistem koji je poznat kao pretraživanje direktorijuma. Omogućava osobe koje pozovete da se vaša automatski telefonski sistem za korišćenje glasa (Prepoznavanje govora) ili njihove tastaturu telefona (DTMF) potpunu ili delimičnu imena za pretraživanje preduzeća direktorijuma, pronađite osobu i onda bi se poziv prenose na njih. Ako imate Skype za posao Online korisnici nisu potrebni za broj telefona ili imate PSTN pozivanje plana dodeljena, ali morate da imate Skype za posao PBX u oblaku licence da budu dostupna kada vrše pretraživanje pomoću telefona po imenu. Biranje po imenu čak moći da biste pronašli i prenos poziva u Skype za posao Online korisnika koji se nalaze u različitih zemalja ili regiona za internacionalne organizacije.

Oprez : Na lokalne primene programa Skype za posao 2015 ili Lync Server 2013 i 2010 korisnici proљlo ' da bude navedena u direktorijumu kada neko pretražuje za njih.

Maksimalna direktorijuma veličina

Postoji ograničenje veličine Active Directory koji pozivanje po imenu je podržano kada koristite tastaturu telefona za traženje unosa delimična ili puna imena ("ime" + prezime, a takođe "Prezime" + "ime"). Međutim, Maksimalna veličina ime liste jednu automatski telefonski sistem može da podrži pomoću poznato ime sa govora je 80 000 korisnika.

Vrsta unosa

Oblikovanje pretrage

Maksimalan broj korisnika u organizaciji

DTMF (tastaturu stavka)

Delimično

"Ime" + "Prezime"

"Prezime" + "ime"

Čvrsti ograničenja

Govor (glasovni unos)

Ime

Prezime

"Ime" + "Prezime"

"Prezime" + "ime"

80 000 korisnika

Napomena : Ako koristite biranja po imenu prepoznavanje govora, ali u vašoj organizaciji Active Directory je veća od 80 000 korisnika i haven'tlimited opseg biranja po imenu koristeći biranja opseg funkcije, biranja po imenu će i dalje funkcionisati za pozivaoci koristeći tastaturu na telefonu i glas unose će biti dostupan za svim drugim scenarijima. Možete da koristite funkciju biranja opsega da biste suzili imena koja su dostupna tako što ćete promeniti opseg biranja po imenu za određeni automatski telefonski sistem.

Pozivanje po imenu – unosa tastature (DTMF)

Nazivaju možete da koristite biranja po imenu da dođete do korisnika tako što ćete navesti potpunu ili delimičnu ime osobe pokušavaju da stupite u kontakt. Dobro je da postoje različite formate koje se mogu koristiti prilikom ime se stavlja u.

Prilikom pretraživanja imenik vaše organizacije, osobe mogu koristiti '0' (nula) šifru da biste naznačili razmak između ime i prezime ili poslednji ime i prvi. Kada ulaze ime, oni će biti zatraženo da biste prekinuli unos njihove tastaturu sa taster # (kg). Na primer, „nakon što unesete ime osobe koju pokušavate da dođete do, pritisni #”. Ako postoji više imena koje se nalaze, osoba koja zove će dobiti listu imena da biste izabrali.

Osobe možete da pronađete imena u vašoj organizaciji koristi sledeće formate pretrage na njihove tastaturu telefona:

Format imena

Tip pretrage

Primer

Rezultat pretrage

"Ime" + "Prezime"

Potpuno

Amos0Marble #

Amos mermer

"Prezime" + "ime"

Potpuno

Marble0Amos #

Amos mermer

Ime

Potpuno

Amos #

Pritisnite taster 1 za Amos mermer

Pritisnite 2 za Amos Marka

Prezime

Potpuno

Mermer #

Pritisnite taster 1 za Amos mermer

Pritisnite 2 za Mary mermer

Ime ili prezime

Delimično

Mar #

Pritisnite taster 1 za Mary mermer

Pritisnite 2 za Mary Jones

Pritisnite 3 za Amos Marka

FirsName + prezime

Delimično

Mar0Amos #

Pritisnite taster 1 za Amos mermer

Pritisnite 2 za Amos Marka

"Prezime" + "ime"

Delimično

Mar0Am #

Pritisnite taster 1 za Amos mermer

Pritisnite 2 za Amos Marka

Postoji nekoliko specijalnih znakova koji se koriste kada tražite osobe koje koriste tastaturu na telefonu. Na primer, osobe će biti zatraženo da biste koristili taster funte (#), dok ključnih nula (0) se koristi za razmak između imena. Pritiskanje tastera zvezdica (*) će ponovite listu imena osobi koja se podudaraju.

Posebne telefona tastaturu znakova

Značenje

# (znak ključ)

Završite znak kada unesete ime.

0 (nula)

Razmak između imena.

* (zvezdica ključ)

Ponovite listu imena koja se podudaraju.

Pozivanje po imenu – ime prepoznavanje sa govora

Osobe možete potražiti osobe u vašoj organizaciji koristi glasovnih (Prepoznavanje govora). Oni će moći da pristupi bilo ko u usluzi Active Directory preduzeća tako što ćete ime osobe pokušavaju da biste pronašli. Korišćenje glasa unose može da prepozna imena u različitim formatima, uključujući ime, prezime, ime + prezime, ili prezime + ime osobe pokušavaju da stupite u kontakt.

Kada omogućite prepoznavanje govora za unos (DTMF) proљlo na automatskog telefonskog telefona tastaturu "onemogućen, tako da možete koristiti obe vrste unosa. Stavka tastaturu telefona ne može se onemogućiti i može da se koristi u bilo kom trenutku, čak i ako prepoznavanje govora je omogućena na automatski telefonski sistem.

Kao sa stavkom tastaturu telefona, ako se pronađe više imena, osoba koja zove će biti predstavljene pomoću imena da biste izabrali sa liste.

Pozivanje u neka pričaju imena u sledećim formatima:

Ime sa govora

Tip pretrage

Primer

Rezultat pretrage

"Ime" + "Prezime"

Potpuno

Amos mermer

Amos mermer

"Prezime" + "ime"

Potpuno

Mermerna Amos

Amos mermer

Ime

Potpuno

Amos

Pritisnite ili recimo 1 za Amos mermer

Pritisnite ili recimo 2 za Ejmos Dћons

Prezime

Potpuno

Mermer

Pritisnite ili recimo 1 za Amos mermer

Pritisnite ili recimo 2 za Ben mermer

Napomena : Može potrajati do 36 sati za novi korisnik da bi njeno ime da bude navedena u direktorijumu kada neko koristi biranja po imenu sa prepoznavanjem govora.

Podrška za jezik

Sledeće jezike su dostupni za pretvaranje teksta u govor:

Arapski (npr))

Engleski (NZ)

Korejski jezik (KO)

Kineski (Hong Kong)

Engleski (velika Britanija)

Norveški (ne)

Kineski (TW)

engleski (SAD)

Poljski (PL)

Kineski (ZH i)

Finski jezik (FI)

Portugalski (BR)

Danski jezik (DA)

Francuski (CA)

Portugalski (PT)

Holandski (NL)

Francuski (SR)

Ruski (Pa)

Engleski (AU)

Nemački (DE)

Španski (ES)

Engleski (CA)

Italijanski (to)

Španski (MX)

Engleski (INČA)

Japanski (JP)

Švedski (SV)

Prepoznavanje govora za automatski telefonski sistemi je dostupan za sledeće jezike:

Kineski (ZH i)

Francuski (SR)

Engleski (AU)

Nemački (DE)

Engleski (CA)

Italijanski (to)

Engleski (INČA)

Japanski (JP)

Engleski (velika Britanija)

Portugalski (BR)

engleski (SAD)

Španski (ES)

Francuski (CA)

Španski (MX)

Sledeće glasovne komande su dostupne u 14 (14) jezici podržani za prepoznavanje govora:

Glasovne komande

Značenje

Da

Da – odgovara tastera 1 za da.

Ne

Ne - odgovara pritisnuti 2 za ne.

Ponavljanje

Ponavlja liste opcija – odgovara pritiska * da biste ponovili liste opcija.

Operator

Prekidima operateru – odgovara tastera 0 za „Operator”.

Glavni meni

Dovodi pozivaocu glavnog menija automatskog telefonskog sistema.

Nula

Odgovara pritisnuti 0 (podrazumevano je ista kao „Operator”).

     Jedan   

Odgovara na taster 1.

Dva

Odgovara pritisnuti 2.

Tri

Odgovara pritisnuti 3.

Četiri

Odgovara pritisnuti 4.

5

Odgovara pritisnuti 5.

Šest

Odgovara pritisnuti 6.

7

Odgovara pritisnuti 7.

8

Odgovara pritisnuti 8.

Devet

Odgovara pritisnuti 9.

Pomoću opcije "operator"

Korišćenje operatora automatskom telefonskom sistemu je opcionalnu postavku koja osoba koja zove pruža opciju da pričate uživo osobi.

Ključ 0 i glasovne komande „Operator” (za sve jezike koje podržava za prepoznavanje govora) se dodeljuju operatora podrazumevano.

Napomena : Možete da podesite na dugme koje se pritisne za Operator za drugi ključ u pomoću Opcije menija.

Kao operator možete da postavite na sledeći način:

 • Skype za posao Online korisnika koji ima Skype za posao PBX u oblaku licencu koja je omogućena Enterprise Voice ili ima PSTN pozivanje planiranje dodeljena. Možete ga podesiti tako da osoba koja zove mogu se poslati na govornu poštu. Da biste to uradili, izaberite osobu u preduzeću i postavite pozive neke osobe da biste automatski proslediti direktno u govornu poštu.

  Napomena : Korisnici koji se hostuju na lokalni korišćenja programa Skype za posao Server 2015 ili Lync Server 2013 i 2010 nije moguće koristiti kao operatora.

 • Drugi automatski telefonski sistem koji je podešen za vašu organizaciju.

 • Bilo koji postojeći poziv kolonu koja je podešena u vašoj organizaciji. Da biste videli više informacija o poziva redove, potražite u odeljku Kreiranje poziv redosled.

Radno vreme i pozive za rukovanje

Radno vreme postavljaju se na svakom automatski telefonski sistem. Ako nisu radno vreme, svih dana i sve sati dana se smatraju radno vreme jer se podrazumevano postavlja 24/7 plana. Radno vreme možete da podesite sa prelomima u vreme tokom dana, a sve sata koja su podešena kao radno vreme se smatraju posle časa. Možete da podesite različite dolazni poziv rukovanje opcije i drugi pozdrave (koji su opcionalni). i obe se može postaviti za radno vreme i posle časa.

Svaki automatski telefonski sistem ima poziv rukovanje opcije koje možete da podesite:

 • Možete da imate na poziv samo da prekinete vezu nakon pozdrav.

 • Možete da uradite i sledeće:

  • Preusmerite poziv na Skype za posao Online korisnika koji ima Skype za posao PBX u oblaku licencu koja je omogućena Enterprise Voice ili PSTN pozivanje plan dodelio ih. Možete ga podesiti tako da osoba koja zove mogu se poslati na govornu poštu. Da biste to uradili, izaberite osobu u preduzeću i postavite pozive neke osobe da biste automatski proslediti direktno u govornu poštu.

   Napomena : Korisnici koji se hostuju na lokalni pomoću programa Skype za posao Server 2015, Lync Server 2013 i 2010 nisu podržani.

  • Preusmerite poziv na u redu za čekanje poziva. Da biste videli više informacija o poziva redove, potražite u odeljku Kreiranje poziv redosled.

  • Preusmerite poziv na drugi automatski telefonski sistem koji imate podešavanje.

 • Kreiranje opcije menija i reprodukcija meni odziv za osoba koja zove. Na primer: „pritisnite taster 1 za prodaju, pritisnite 2 za usluge. Da biste komande "izgovori" operator, pritisnite 0 u bilo kom trenutku”.

Opcije menija

PBX u oblaku automatski telefonski sistemi omogućavaju vam da kreirate upite menija („pritisnite 1 za prodaju, pritisnite 2 za usluge”) i podesite opcije menija za usmeravanje poziva na osnovu korisnik izabere. Podešavanje opcije menija automatskom telefonskom sistemu omogućava organizaciji da obezbedite interaktivni vodič da biste dobili osobe njihove odredište brže, bez oslanjajući se na ljudski operator da rukuje dolaznim pozivima. Meni odzive mogu biti kreirani korišćenjem pretvaranja teksta u govor (sistemski generisana odzive) ili tako što ćete otpremiti audio datoteku koja je zapisan. Prepoznavanje govora koristi glasovne komande za navigaciju ruke slobodne, ali ljudi nazivaju možete da koristite tastaturu telefona za kretanje menije.

Tasteri 0 do 9 mogu da budu dodeljene Opcije menija u automatskom telefonskom sistemu pomoću Skype for Business centra administracije. Različite skupove opcija menija mogu biti kreirani za radno vreme i posle časa, a možete da omogućite ili onemogućite biranja po imenu Opcije menija. Tasteri može mapirati da prenose pozive na:

 • Operator, koji se mapira sa ključnim 0 podrazumevano. Međutim, to možete biti ponovo dodeljena na bilo koji drugi ključ ili uklonite operator iz menija.

 • U pozivu red.

 • Drugi automatski telefonski sistem. Sa više nivoa menije možete podesiti tako što ćete pokazivač na jednu od Opcija menija u jednom automatski telefonski sistem drugi automatski telefonski sistem sa sopstvenim skup opcije menija koji se zove „ugnežđene” automatski telefonski sistem.

 • Skype za posao Online korisnika koji ima Skype za posao PBX u oblaku licencu koja je omogućena Enterprise Voice ili ima PSTN pozivanje planiranje dodeljena... Možete ga podesiti tako da osoba koja zove mogu se poslati na govornu poštu. Da biste to uradili, izaberite osobu u preduzeću i postavite neke osobe pozive automatski direktno u govornu poštu.

  Napomena : Korisnici koji se hostuju na lokalni pomoću programa Skype za posao Server 2015, Lync Server 2013 i 2010 ne može koristiti u Opcije menija.

Ime svake opcije menija postaje ključnu reč prepoznavanje govora, ako je omogućeno prepoznavanje govora. Na primer, pozivaoce recite”„Jedan da biste izabrali opciju menija mapirani taster 1 ili jednostavno su rekli „Prodaja” da biste izabrali istu opcija menija koji se zove „Prodaja”.

Da biste podesili automatskom telefonskom sistemu i opcije menija, idite ovde.

Preuzimanje usluge brojeva za na automatskog telefonskog sistema

Pre nego što možete da kreirate i podesite vaše automatske telefonske sisteme, moraćete da biste dobili ili prenos postojeće naplatu ili besplatan brojeve. Kada stignete na naplatu ili besplatan brojeva telefona, one pojaviće se u Skype for Business centra administracije > glasa > Brojevi telefona karticu i na broj tip na listi će biti navedena kao usluga – besplatne. Da biste dobili usluge brojeve, pogledajte članak Prvi Skype za posao usluge telefonske brojeve ili ako želite da prenos i postojeći broj usluge, pogledajte članak Prenos telefonskih brojeva za Skype za posao Online.

Napomena : Ako ste izvan sad, ne možete da koristite Skype for Business centra administracije da biste dobili usluge brojeve. Idite ovde umesto toga da biste videli kako to da uradite sa spoljne strane sad

Promena korisničke ID pozivaoca biti broj telefona u pozivu red

Možete da zaštitite identitet korisnika tako što ćete promeniti njihove ID pozivaoca za odlazne pozive na poziv redosleda umesto toga tako što ćete kreirati smernice za korišćenje New-CallingLineIdentity cmdlet.

Da biste uradili ovo:

New-CsCallingLineIdentity -Identity "UKSalesQueue" -CallingIdSubstitute "Service" -ServiceNumber 14258828080 -EnableUserOverride $False -Verbose

Zatim primenite smernice za korisnika pomoću Grant-CallingLineIdentity cmdlet. Da biste uradili ovo:

Grant-CsCallingLineIdentity -PolicyName UKSalesQueue -Identity "AmosMarble@contoso.com"

Mogu da dobijem više informacija o tome kako da biste promenili postavke ID pozivaoca u vašoj organizaciji ovde.

Srodne teme

Evo šta možete da dobijete sa PBX u oblaku
Podešavanje PSTN poziva na Skype za posao

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×