Šta su lokacije i adrese za hitne slučajeve, odnosno šta je usmeravanje poziva u hitnim slučajevima?

Kada konfigurišete PSTN pozivanje, potrebno je da svakom telefonskom broju bude dodeljena adresa za hitni slučaj, bilo kada dobijete telefonski broj, bilo kada se on dodeljuje korisniku kao podrška za hitne pozive. Pre dodeljivanja adrese za hitni slučaj telefonskom broju, adresa za hitni slučaj se mora kreirati i mora se proveriti njena valjanost. Provera valjanosti obezbeđuje da adresa za hitni slučaj bude prepoznata u ispravnom formatu koji mogu koristiti službe za hitne slučajeve. Opcionalno, može se dodati lokacija u okviru adrese za hitni slučaj da bi se obezbedila preciznija lokacija za korisnika. Na primer, lokacija za hitni slučaj može biti sprat, krilo zgrade ili kancelarija koja je povezana sa određenom adresom za hitni slučaj. Iako se proverava valjanost adresa za hitne slučajeve, ne proverava se valjanost lokacija.

Šta su adrese za hitne slučajeve?

Adresa za hitni slučaj se zahteva za aktivne telefonske brojeve, ali zavisi od zemlje/regiona. U SAD adresa za hitne slučajeve se zahteva kada se broj dodeljuje korisniku. U zemljama u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi (EMEA) adresa za hitni slučaj se zahteva kada korisnik dobije telefonski broj od usluge Office 365 ili kada se broj prenosi od drugog pružaoca usluge ili operatera.

Adresa za hitni slučaj se često naziva i stambena adresa, ulica i broj ili fizička adresa. To su ulica i broj ili stambena adresa mesta poslovanja za vašu organizaciju. Na primer, 12345 North Main Street, Redmond, WA 98052. Ova adresa se koristi za usmeravanje hitnih poziva na odgovarajuće dispečerske centre i za pomoć pri lociranju osobe koja upućuje hitni poziv. Postoji mogućnost da će vam biti potrebno više od jedne adrese za hitne slučajeve ako vaše preduzeće ima više od jedne fizičke lokacije preduzeća.

Provera valjanosti adrese za hitni slučaj podrazumeva proveru toga da je adresa legitimna i da je u ispravnom formatu koji mogu koristiti službe za hitne slučajeve. Iako je moguće kreirati i sačuvati adresu za hitni slučaj čija valjanost nije proverena, samo adrese čija je valjanost proverena mogu biti dodeljene korisniku. Kada je proverena valjanost adrese za hitni slučaj i kada je ona sačuvana, tada može biti dodeljena korisniku. Ako želite da promenite sačuvanu adresu čija je valjanost proverena, moraćete da kreirate novu adresu.

Šta su lokacije za hitne slučajeve?

Lokacije za hitne slučajeve su povezane sa adresama za hitne slučajeve da bi obezbedile precizniju lokaciju u zgradi. Lokacija za hitni slučaj obično je sprat, krilo zgrade ili broj kancelarije gde je korisnik lociran. Možete imati neograničen broj lokacija povezanih sa adresom za hitni slučaj.

Kada se korisniku dodeljuje adresa za hitni slučaj, zapravo se upućuje na ID lokacije kada dodeljujete adresu. ID lokacije sadrži adresu za hitni slučaj na koju se upućuje (ulica i broj ili stambena adresa). Kada lokacije u zgradi nisu potrebne, u adresu za hitni slučaj je uključena podrazumevana lokacija.

Šta je usmeravanje poziva u hitnim slučajevima?

Adrese i lokacije za hitne slučajeve koriste se tokom postupka usmeravanja hitnih poziva na odgovarajući dispečerski centar kada se upućuju oni koji će prvi reagovati na hitni slučaj. Kada korisnik programa Skype za posao izabere broj za hitni slučaj, način usmeravanja poziva na operativno-komunikacioni centar (PSAP) zavisiće od države/regiona. U nekim zemljama, kao što su USA i UK, pozivi se najpre pregledaju da bi se odredila trenutna lokacija korisnika pre nego što se poziv uputi odgovarajućem dispečerskom centru. U drugim zemljama/regionima, pozivi se direktno usmeravaju na dispečerski centar koji opslužuje telefonski broj povezan sa osobom koja upućuje hitni poziv.

Kreiranje, dodavanje i dodeljivanje lokacija i adresa za hitne slučajeve korisnicima

  1. Plan za lokacije za hitne slučajeve Prvi korak je planiranje vaših lokacija za hitne slučajeve. Treba da navedete sve svoje fizičke adrese. Zatim na osnovu toga treba odrediti da li su potrebne lokacije za hitne slučajeve, i ako su potrebne, koje su. Na primer, ako preduzeće ima 3 poslovne zgrade sa po 4 sprata, verovatno će biti potrebne 3 adrese za hitne slučajeve, a spratovi 1–4 se navode kao lokacija za svaku od njih.

  2. Kreiraj svoje lokacije za hitne slučajeve i proveri njihovu valjanost Sledeći korak je kreiranje vaše adrese za hitni slučaj i provera njene valjanosti. Kada kreirate adresu za hitni slučaj, možete proveriti njenu valjanost. Da biste kreirali svoju adresu za hitni slučaj, vidite Dodaj ili ukloni adresu za hitni slučaj za svoju organizaciju.

    Važno : Provera valjanosti ulice i broja ili stambene adrese podrazumeva i proveru toga da je adresa legitimna i da je u ispravnom formatu. Može se desiti da delimično tačna adresa za hitne slučajeve, npr. sa pogrešno otkucanim imenom grada, ipak prođe validaciju. U postupku provere valjanosti koriste se svi delovi date adrese da bi se utvrdilo da li ona sadrži dovoljno informacija za usmeravanje poziva na odgovarajući dispečerski centar za hitne pozive. Ako ih sadrži, ona će se vratiti kao adresa koja je validirana i onda se može dodeliti nekom broju telefona.

  3. Nabavi telefonske brojeve Sledeći korak je nabavljanje telefonskih brojeva za vaše korisnike. To možete uraditi uzimanjem novih telefonskih brojeva iz usluge Office 365 ili prenošenjem vaših postojećih brojeva u Office 365. Da biste pogledali sve korake, vidite Prenesi telefonske brojeve na Skype za posao Online.

  4. Dodeli telefonske brojeve Poslednji korak jeste da omogućite korisnicima da upućuju i primaju telefonske pozive. Da biste to uradili, svakom korisniku morate dodeliti telefonski broj. Da biste dodelili telefonski broj, vidite Dodeli, izmeni ili ukloni telefonski broj za korisnika.

Takođe pogledajte

Skype za posao Online Oznaka odricanja od odgovornosti za hitne pozive

Odredbe i uslovi za hitne pozive

Uslovi korišćenja PSTN usluga programa Skype za posao Online

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×