Šta su lokacije i adrese za hitne slučajeve, odnosno šta je usmeravanje poziva u hitnim slučajevima?

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada konfigurišete pozivanje planova u usluzi Office 365, potrebno je da hitne adresu biti dodeljen svaki broj telefona kada ni da se broj telefona ili njegovu dodeljena korisniku da podrži hitne pozivanje. Pre nego što dodelite hitne adresu na broj telefona, mora biti kreirana i Validacija hitne adresu. Provera valjanosti osigurava da hitne adresu prepoznat i da je u ispravnom formatu koji se mogu koristiti hitne službe. Opcionalno, na lokaciju unutar hitne adrese mogu biti dodati da obezbedite određene lokacije za korisnika. Na primer, hitne lokacija može biti spratova, krilo ili office koji je povezan sa određenim hitne adresu. Iako su proverene hitne adresu, lokacija nisu.

Šta su adrese za hitne slučajeve?

Hitne adrese neophodan za aktivni telefonske brojeve, ali kada je to potrebno je zavisi od zemlje/regiona. U Sjedinjenim Američkim Državama, hitne adresa je neophodna kada se korisniku dodeli broj. Za druge zemlje, kao što su u Evropa, Bliski istok i Afrika (EMEA), hitne adresa je neophodna kada dobijete broj telefona iz usluge Office 365 ili kada se prebacuje iz drugog dobavljača usluga ili kompanija.

Hitne adresa može se nazivaju građanski adresu, adresu ili fizičke adrese. To je ulica ili građanski adresu mesto poslovanja za vašu organizaciju. Na primer, adresa 12345 Severna glavna ulica, Redmond, WA 98052 se koristi za usmeravanje hitne pozive na odgovarajući rasporeda izvora i da pomogne u pronalaženju hitne pozivaoca. To je verovatno će treba više hitnih adresa ako vaše preduzeće ima više od jedne fizička business lokaciju.

Provera valjanosti hitne adresu obuhvata uverite se da je legitimne i ispravno oblikovani za hitne usluge. Moguće je da kreirate i sačuvate hitne adresu koja nije Validacija, ali samo važećim adrese može biti povezan sa korisnikom. Kada adresu hitne je Validacija i sačuvali, možete da dodelite korisniku. Ako morate da promenite adresu koja je sačuvana važećim hitne, moraćete da kreirate novi.

Šta su lokacije za hitne slučajeve?

Hitne lokacije su povezane sa adresom za hitne da date precizniji lokaciju unutar zgrade. Hitne lokacija je obično spratova, sastavni krilo ili broj u kancelariji u kojoj se nalazi korisnik. Možete da imate neograničen broj lokacija povezane sa adresom za hitne.

Kada se korisniku dodeljuje adresa za hitni slučaj, zapravo se upućuje na ID lokacije kada dodeljujete adresu. ID lokacije sadrži adresu za hitni slučaj na koju se upućuje (ulica i broj ili stambena adresa). Kada lokacije u zgradi nisu potrebne, u adresu za hitni slučaj je uključena podrazumevana lokacija.

Šta je usmeravanje poziva u hitnim slučajevima?

Hitne adrese i lokacije se koristi tokom procesa usmeravanje hitne pozive u odgovarajuće rasporeda centar kada šalje hitne prva jedinica. Kada Skype za posao korisnik bira za hitne slučajeve, kako se usmerava poziv da postave javne bezbednosti za odgovaranje na tačku (PSAP) će se razlikuju po zemlji/regionu. U nekim zemljama, kao što su sad i UK, pozivi prvo biće prikazano da biste utvrdili na trenutnu lokaciju korisnika pre povezivanja poziv u centru za odgovarajuće rasporeda. U druge zemlje/regione, pozivi će biti usmerena direktno centru rasporeda za služenje broj telefona povezan sa hitne pozivaoca.

Kreiranje, dodavanje i dodeljivanje hitne lokacije i adrese korisnika

  1. Plan za hitne lokacije Prvi korak je da napravite plan za hitne lokacijama. Morate da biste prikazali listu svih svoje fizičke adrese. Zatim, na osnovu toga određuju da li su potrebne lokacije za hitne adrese i ako je tako, šta su. Na primer, ako poslovna ima 3 zgrade svaki sa 4 spratova, verovatno da li treba da budu 3 hitne adrese sa spratova od 1 do 4 naveden kao lokaciju za svaku je.

  2. Kreiraj svoje lokacije za hitne slučajeve i proveri njihovu valjanost Sledeći korak je kreiranje vaše adrese za hitni slučaj i provera njene valjanosti. Kada kreirate adresu za hitni slučaj, možete proveriti njenu valjanost. Da biste kreirali svoju adresu za hitni slučaj, vidite Dodaj ili ukloni adresu za hitni slučaj za svoju organizaciju.

    Važno : Provera valjanosti ulica ili građanski adresu obuhvata uverite se da je legitimne i ispravno oblikovani. Je moguće da delimično odgovarajuću hitne adresu, kao što je pogrešno ime grada, može da prođe i dalje dozvolu za proveru valjanosti. Proces provere valjanosti koristi svi delovi dati adresu da biste utvrdili da li sadrži dovoljno informacija da biste usmerili poziv u centru za odgovarajuće hitnih poruka. Ako je tako, on će biti vraćena kao Validacija i zatim možete da dodelite broj telefona.

  3. Dobijanje telefonskih brojeva Sledeći korak je da se brojevi telefona za korisnike. Možete da učinite tako što ćete dobiti novi brojevi telefona iz usluge Office 365 ili „će se usidriti” ili prenos postojeće brojevi telefona preko u Office 365. Dovršite korake potražite prenos brojeva telefona na Office 365.

  4. Dodeljivanje brojeva telefona Poslednji korak je da biste omogućili korisnicima da upućujete i primate pozive. Da biste to uradili, morate da dodelite broj telefona za svakog korisnika. Pogledajte članak Dodeljivanje, promena ili uklanjanje broj telefona za korisnika da biste dodelili broj telefona.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Skype za posao Online: pozivanje hitno oznake Odricanje odgovornosti

Hitno pozivanje odredbe i uslove

Besplatni audio konferencije odlazni perioda

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×