Šta možete da radite sa podacima plana?

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Podatke plana je u dvosmernu podataka prenos programski dodatak za Excel koja prenosi podataka uživo iz kontrolera mikro u programu Excel i šalje podatke iz programa Excel nazad na kontroleru mikro. Otvara se razvoju svetu mnogo razredu, i pomaže nastavnicima zahtevima NGSS i ISTE za nauku podataka.

Excel podaci plana koji prikazuje uređaj povratne informacije u/iz programa Excel

Pored protoka podataka uživo sa povezanim uređajima, Microsoft plana podataka možete da snimite podataka uživo će se reprodukovati ponovo kasnije detaljnije analize.

Nakon što ste uspešno omogućen podataka plana na Računaru, trebalo bi da vidite nove Podatke plana kartice na traci:

Kartica trake plana Excel podataka

Protoka podataka za vizuelizaciju

Za vizuelizaciju podataka na radnom listu, moraćete da biste odabrali izvor za vaše podatke. Postoje dve opcije za izvor podataka: povezani mikro upravljač uređaja ili datoteku sa podacima.

Opcija A: Povežite uređaj

Kako da povežete uređaj kada koristite programski dodatak podataka plana

 • Da biste usmerili protok podataka uživo sa uređaja izaberite stavku Povezivanje uređaja da biste odabrali mikro-kontrolera (Arduino, Adafruit štampane igraliљte, itd.).

 • Kada kliknete na dugme Poveži sa uređaja, podređeni traci će se pojaviti koja vam omogućava da izaberete uređaj koji je trenutno priključen na računar.

 • Ako ne vidite sve uređaje ili vaš uređaj nije naveden, uverite se da je kompatibilni uređaj povezan sa računarom, i da li su instalirani sve neophodne upravljačke programe. Uređaj će se automatski pojaviti nakon što ste ga povezali.

  Napomena: Uređaj može da bude navedena kao nešto generički kao Serijski uređaj. Ako znate da je vaš uređaj priključen i samo uređaja koje vidite na listi se prikazuju kao generički USB ili serijskog uređaja, možda onaj koji želite.

 • Sada je vreme da biste započeli protoka podataka u programu Excel. Na kartici podaci plana, kliknite na dugme Start podataka da biste započeli protoka podataka u radnoj svesci. Podaci će prenesite na Podatke u radni list.

Opcija B: uvoz datoteke sa podacima (unapred snimljena podataka)

Kako da uvezete podatke kada koristite programski dodatak podataka plana

 • Da biste usmerili protok prethodno snimljeni podataka iz datoteke, izaberite stavku Uvoz datoteke sa podacima da biste otvorili datoteku i reprodukovali je. Kada kliknete na dugme, otvoriće se datoteka pregledača.

 • Izaberite .csv datoteku koju želite da reprodukujete.

  Napomena: Uverite se da zapišete koristeći istu Excel radnu svesku je trenutno otvorena, ili možete naići na grešku u podacima.

 • Kada se datoteka otvori, kliknite na dugme Reprodukuj podataka da emitujete snimljena podatke u Excel radnu svesku u Vizuelizaciji podataka. Podaci će prenesite na Podatke u radni list.

Zapis podataka (podataka uživo samo)

Kako da čuvanje podataka prilikom korišćenja podataka plana programskog dodatka

 • Ako biste želeli da biste snimili uživo podatke koji potiču od uređaja, kliknite na dugme Zapis podataka . Snimanje će početi odmah.

 • Kada budete spremni da biste zaustavili, izaberite stavku Zaustavi snimanje. Zatim bićete upitani da sačuvate snimljene podatke u .csv datoteku:

 • Da biste reprodukovali podataka, prekinite vezu sa uređaja iz izvora podataka > isključite uređaj, a zatim izaberite stavku Uvoz datoteke sa podacima. Zatim sledite korake u opciju B iznad.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Uključivanje podataka plana programskog dodatka

Više opcija za postavke za Excel podatke plana programskog dodatka

Postavke radne sveske za Excel podatke plana programskog dodatka

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×