Šta je to biblioteka dokumenata?

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Biblioteka dokumenata obezbeđuje bezbedno mesto za skladištenje datoteka gde ste i vaše kolege možete lako da ih pronađete zajednički rad na njima i da im pristupite sa bilo kog uređaja u bilo kom trenutku. Na primer, možete da koristite biblioteku dokumenata na lokaciji u SharePoint Online za skladištenje sve datoteke u vezi sa određenim projekta ili određenog klijenta. Dodavanje datoteke ili premeštanje datoteka između fascikli je jednostavno poput prevlačenjem i otpuštanjem sa jedne lokacije na drugu.

U prikazu sličice biblioteka dokumenata sa izabranom.

Napomena : Da li ekran izgleda drugačije od ovoga? Administrator možda klasični iskustva na biblioteku dokumenata. Ako je tako, pogledajte članak Uvod u biblioteke. Ako ste vlasnik biblioteku dokumenta, vlasnik lokacije ili administrator, pogledajte članak Prebacivanje podrazumevanog iskustvo za biblioteke dokumenata iz novih ili klasični korake da biste podesili podrazumevani iskustva.

Napomena : Neke funkcije su trenutno dostupne samo u klasičnom iskustva. Kliknite na dugme vratili klasični SharePoint u donjem levom uglu stranice da biste se prebacili u klasičnom iskustvo.

Podrazumevana lokacija u SharePoint Online uključuje biblioteke dokumenata i nešto se automatski kreira kada kreirate novu lokaciju. Možete da dodate dodatne biblioteka na lokaciji po potrebi. Ovo je korisno, na primer, ako je potrebno da biste ograničili pristup skupa datoteka. Svaka biblioteka dokumenata prikazuje listu datoteke, fascikle i ključne informacije o svakom od njih, kao što su koji je kreirao ili poslednje izmene datoteke. Ove informacije možete da koristite za organizovanje datoteka i da biste lakše da ih pronađete.

U biblioteci dokumenata, možete da:

Hajde da bacimo pogled

Na gornjoj levoj dokumenta stranica sa bibliotekom je glavni meni.

SharePoint biblioteke dokumenata Onine meni

Ovde možete da kreirate novu fasciklu, dokument ili vezu ka nešto koji se nalazi izvan biblioteke dokumenata

Office 365 Kreiraj novu fasciklu ili dokumentu

Napomena : Lista tipova dokument će se razlikovati u zavisnosti od vaše dozvole i kako se lokacija postavljena.

ili otprema fascikle ili datoteke.

Office 365 otpremanje datoteke ili fascikle u biblioteci dokumenata

Napomena : Trenutno su fascikle samo podržava Microsoft Edge i Google Chrome pregledače.

Takođe možete sinhronizovali datoteke pomoću novog klijenta za sinhronizaciju OneDrive ili Kreiranje obaveštenja da biste primili obaveštenje kada nešto se promenilo.

U gornjem desnom uglu stranice biblioteke dokumenata, možete da promenite prikaz biblioteke dokumenata ili prikaz liste ili prikaza koordinatne mreže. Ako koristite Internet Explorer, možete da otvorite biblioteku dokumenata u Windows istraživaču datoteka tako što ćete izabrati stavku prikaz u istraživaču datoteka. Takođe možete da sačuvate Prilagođeni prikaz tako što ćete kliknuti na dugme Sačuvaj prikaz ili ako ste biblioteke vlasnik ili administrator, možete da upravljate prikaza na stranici "Postavke biblioteke" tako što ćete kliknuti na dugme upravljanje prikazima.

Prikaz biblioteke dokumenata za promenu Office 365

Možete da dodate nove kolone i izaberite kolone da biste prikazali tako što ćete kliknuti Biblioteka dokumenata dugme "Dodaj kolonu" krajnje desne strane zaglavlja kolona ako se nalazite u prikazu liste ili, ako se nalazite u prikazu koordinatne mreže tako što ćete kliknuti na dugme Biblioteka dokumenata raspoređivanje dugme , a zatim izabrati stavku Biblioteka dokumenata dugme "Dodaj kolonu" sa krajnje desne strane na zaglavlja kolona.

Dodavanje kolone padajući meni u biblioteci dokumenata povezanih grupe

Možete da prikažete i uredite informacije o datoteci ili fascikli, kao što je neophodna svojstva, nedavne aktivnosti ili datoteke sa kim se deli, u oknu sa informacijama. Da biste prikazali ili sakrili okno sa informacijama, izaberite datoteku ili fasciklu i izaberite Okno sa detaljima biblioteke dokumenata na desnoj strani glavnog menija. Okno "informacije" možete da prikažete i tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na datoteku ili fasciklu i izabrati stavku Detalji.

Office 365 dokumentu metapodataka

Kada izaberete fasciklu ili datoteku, na meni na vrhu levo od promena biblioteke dokumenata na listu radnji koje možete da izvršite na tu fasciklu ili datoteku.

Izabrana datoteka prikazuje promene u dokumentu meni "Biblioteka"

Napomena : Za izlaganje na datoteku ili fasciklu meni kada se nalazite u prikazu sličica, kliknite na dugme u gornjem desnom uglu sličice.

Možete da vidite drugu verziju dokumenta menija kliknuti desnim tasterom miša na ime datoteke ili, ako u prikazu liste tako što ćete kliknuti na tri tačke Tri tačke liste biblioteke dokumenata Office 365 pored imena datoteke. Ovaj meni sadrži dodatne radnje kao što su PIN-a na vrh koji ističe datoteka tako da vi i ostali ih možete brzo naći.

Meni koji se pojavi kada kliknite desnim tasterom miša na stavku biblioteka

Spremni ste da počnete?

Evo nekih članaka dodatne pomoći da vas pokrene:

Rad sa datotekama u biblioteci dokumenata

Kreiranje fascikle u biblioteci dokumenata

Kreiranje nove datoteke u biblioteci dokumenata

Prikaz i uređivanje informacija o datoteke, fascikle ili vezu u biblioteci dokumenata

Dozvoljene količine prostora za skladištenje i druga ograničenja softvera u sistemu SharePoint Online

Kada treba da koristim biblioteka dokumenata umesto OneDrive for Business?

Pogledajte članak li treba da sačuvam dokumente u usluzi OneDrive for Business ili na lokaciji tima? da biste saznali najbolje mesto za skladištenje datoteka.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×