Šta je to administratorima treba da znate o Automatsko čuvanje

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

„Sačuvaj ranije, često čuvajte” je sada prošlost. Sada je Automatsko čuvanje, čime se čuva svakih nekoliko sekundi, tako da korisnici ne morate da.

Automatsko čuvanje je omogućen kada je datoteka uskladištena u usluzi OneDrive, OneDrive for Business ili SharePoint Online. On automatski čuva promene korisnika u oblaku dok rade. A ako su druge osobe rade na istoj datoteci, Automatsko čuvanje omogućava da ih vide promene za nekoliko sekundi. Bez Automatsko čuvanje omogućen, korisnici saradnji na istom dokumentu u isto vreme će moći da biste videli jedni drugima u realnom vremenu i umesto toga će nastaviti da biste videli „Dostupne ispravke” promenama druge osobe.

Ali Automatsko čuvanje takođe dovodi do neke promene u kako korisnici će raditi sa Office, tako da u ovom članku ćemo opisuju neke više izazov scenarije kao što su kako da konfigurišete postavke automatskog čuvanja. Preporučujemo da komunicirate sa korisnicima ove promene koje utiču na način funkcionisanja u sistemu Office.

Promena tokova posla

Automatsko čuvanje može da pomogne u većini slučajeva, ali ima nekoliko slučajevima gde korisnici možda ćete morati da promenite kako se obično rade i želite da bude spremna da im pomogli da. Za svaki od scenarijima, su prikazane scenario je, šta može da pođe po zlu i preporuke o tome kako da biste je uklonili.

 • Započinjanje od postojeće datoteke, što uređivanja i zatim uraditi Sačuvaj za kopiju u novu datoteku – svaka osoba koja pokreće iz prethodnog datoteke (na primer poslednji kvartal zarade u izveštaj), uređivanja, a zatim radi Sačuvaj za kopiju da biste započeli zarade u ovom kvartalu izveštaj će uzrokovati na menja se sačuvati u obe datoteke ako je Automatsko čuvanje na. Preporučujemo da svi uradite Sačuvaj za kopiju pre nego što napravite željene promene i čak i dodali podsetnik u proizvodu kada se to desi. Ako korisnik slučajne promene, treba da koristim funkciju " Istorija verzija " da biste vratili originalni dokument.

 • Primenjenu „hipotetiиki” ili „šta-ako” promena datoteke - svakoj osobi koja otvara datoteku i da li neke hipotetičke analize (na primer, predviđanje uticaj tržišta promene na budžet) ћeljom da zatvorite datoteku bez čuvanja će imati slučajno sve promene u datoteci sačuvana dok su Automatsko čuvanje. Preporučujemo da isključite Automatsko čuvanje prilikom pravljenja hipotetičke analiza i zatim je ponovo uključite kada korisnik je spremna da ponovo sačuvajte.

 • Kontrolne table i prikazivanje datoteka sa sortira/filtera u programu Excel , svaka osoba koja sortira ili filteri kontrolne table, dok su Automatsko čuvanje uticaće na sve ostale prikaza u datoteci. Ako datoteka je trebalo da bude na kontrolnoj tabli ili koristi više osoba sa sortira i filtere, preporučujemo da postavite svojstvo pri preporučuje na tu datoteku pomoću datoteka > informacije > zaštiti radnu svesku > uvek otvoren pri, tako da prikazivačima kontrolne table neće da se sačuvaju njihove promene osim ako su izričito da izaberete da biste uredili datoteku.

 • Finalized ili objavljene datoteke - nekoga ko slučajno uređuje završene, objavljenim datoteku sa Automatsko čuvanje na će Sačuvaj njihove promene datoteku. Kada datoteke je dovršen, preporučujemo da postavku pri preporučuje svojstva ili Označi kao konačno svojstvo na datoteci, tako da se slučajne uređivanja iz gledaocima i čitaoci datoteke neće biti sačuvana.

Konfigurisanje postavki Automatsko čuvanje u sistemu Office

Automatsko čuvanje mogu se konfigurisati na sledeće načine:

 • Vlasnik datoteke možete je podesiti da uvek otvoren pri da biste sprečili slučajne uređivanja. To možete uraditi tako što ćete postaviti datoteku da biste otvorili u pri preporučuje (datoteka > informacije > zaštiti dokument / radne sveske / prezentacije > uvek otvorena u samo za čitanje) ili putem deljenja datoteka bez omogućava drugima da uređuju (datoteka > Deljenje > osobe sa vezom možete da uredite > Opozovite izbor u polju „Dozvoli uređivanje”).

  "Zaštiti prezentaciju" sa uvek otvoren pri izabran
 • Korisnik da isključite Automatsko čuvanje datoteke dok je otvoren tako što ćete kliknuti na dugme Automatsko čuvanje preklopnik. Ovo će onemogućiti Automatsko čuvanje za trenutni dokument za tog korisnika. Sledeći put isti korisnik otvara dokument, Automatsko čuvanje će biti isključeno. Ako je on otvoren u drugi dokument, Automatsko čuvanje više neće imati efekta na njihov izbor u drugom dokumentu.

  Naslovna traka u programu Excel koja prikazuje preklopnik automatskog čuvanja
 • Korisnik možete da podesite Automatsko čuvanje da bude podrazumevano za sve datoteke otvorene u određenoj aplikaciji (Word, Excel ili PowerPoint) na tom uređaju.

  Dijalog Datoteka > Opcije > Čuvanje koji prikazuje polje za potvrdu za omogućavanje ili onemogućavanje automatskog čuvanja

  Napomena: Korisnik i dalje možete da podesite Automatsko čuvanje biti na pojedinačne datoteke tako što ćete koristiti Automatsko čuvanje preklopnik gorenavedenu.

 • Administrator, možete da podesite Automatsko čuvanje da bude podrazumevano za sve datoteke otvorene u toj određene aplikacije (Word, Excel, PowerPoint) pomoću smernica grupe.

Napomena: Korisnik i dalje možete podesiti Automatsko čuvanje biti uključen podrazumevano u aplikaciji ili za pojedinačne datoteke pomoću postavki gorenavedenu.

Postavke smernica grupe za Automatsko čuvanje

Ako koristite smernice grupe u vašoj organizaciji, možete da koristite postavku smernica da biste isključili Automatsko čuvanje podrazumevano. Postoje postavke odvojene smernica za Word, Excel i PowerPoint.

Na primer, postavke smernice za Word se zove „Isključite Automatsko čuvanje podrazumevano u programu Word” i možete pronaći u odeljku „Microsoft Office 2016\AutoSave” smernice putanju.

Da biste koristili ove postavke smernica, uverite se da ste preuzeli najnoviju administriranja datoteke (ADMX/ADML) sa lokacije Microsoft Download Center.

Imajte na umu da ne Automatsko čuvanje datoteke smernica grupe koje će biti uklonjen u budućem izdanju i neće biti podržano. Koristite iznad Isključite automatsko čuvanje podrazumevano postavke smernica umesto toga.

Takođe pogledajte

Šta je to automatsko čuvanje?

Sprečavanje promena u konačnoj verziji datoteke

Prikaz prethodnih verzija Office datoteka

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×