Šta je to SharePoint sajt tima?

Šta je to SharePoint sajt tima?

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

SharePoint sajt tima povezuje vas i vaš tim sa sadržajem, informacijama i aplikacijama na koje se oslanjate svaki dan. Na primer, možete da koristite sajt tima da biste skladištili datoteke i sarađivali na njima ili da biste kreirali liste sa informacijama i upravljali njima. Na matičnoj stranici sajta tima možete da vidite veze ka važnim datotekama, aplikacijama i veb stranicama tima, kao i nedavnu aktivnost sajta u feedu o aktivnostima.

SharePoint sajt tima sa vestima tima

Možete da pristupite lokaciji tima na SharePoint matičnoj stranici, u odeljku datoteke na Office 365 grupu ili u pokretu uz SharePoint aplikacija za mobilne uređaje. Takođe možete da pronađete SharePoint datoteke u usluzi OneDrive.

Mobilni prikaz SharePoint sajta tima

Napomena : Neke funkcije se postepeno uvode u organizacije koje su se opredelile za program „Prvo izdanje“. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

Hajde da bacimo pogled

Zaglavlje stranice   

Na vrhu sajta tima videćete logotip sajta, ime sajta, kao i da li je sajt privatan (samo odobreni članovi mogu da vide) ili javan (svi u organizaciji mogu da vide).

Zaglavlje sajta tima

Ako imate dozvolu za uređivanje lokacije, postoji i vezu na vrhu lokacije da biste dodali novu listu, biblioteku dokumenata, stranice, poruke diskusione grupe ili Veb aplikacije na lokaciju tima.

Dodavanje nove stavke na SharePoint lokaciji

Okno za navigaciju sa leve strane   

Na levoj strani sajta, na vrhu okna za navigaciju, videćete polje za pretragu gde možete da tražite datoteke na sajtu tima. Dok kucate, prikazuju se predlozi na osnovu datoteka na kojima ste nedavno radili ili koje ste nedavno pregledali. Pritisnite taster Enter da biste kompletnu listu rezultata pretrage prikazali na zasebnoj stranici gde možete da proširite šta je prikazano da biste uključili rezultate za sve SharePoint sajtove ili da suzite obim rezultata i time prikažete samo određene tipove datoteka.

Stranica sa rezultatima pretrage sajta tima

U okviru polja za pretragu, takođe ćete videti veze ka podrazumevanoj biblioteci dokumenata tima, OneNote beležnici tima, stranicama sajta, sadržaju sajta i korpi za otpatke sajta. Ako imate dozvolu da uređujete sajt, možete po potrebi da dodate dodatne veze ili promenite redosled veza.

Navigacija sa leve strane na sajtu tima

Matična stranica   

Matična stranica sajta tima sadrži odeljak Vesti gde možete da kreirate i prikazujete objave o važnim ili zanimljivim stavkama za tim. Jednostavno kliknite na dugme +Dodaj i kreirajte priču, a zatim kliknite na dugme Objavi da biste prikazali priču na vrhu matične stranice sajta tima. Da biste prikazali ceo članak, samo kliknite na naslov.

Možete da pronađete starije vesti tako što ćete izabrati stavku Prikaži sve u gornjem desnom uglu odeljka Vesti. Ovde možete da pregledate sve novinske članke koje je objavio tim. Više informacija o novostima tima potražite u članku Tim može da prati novosti na sajtu tima.

Veb segment sa naslovima vesti sajta tima

Ako na matičnoj stranici nema odeljka Vesti, videćete odeljak Brze veze gde možete da dodate vezu ka datotekama ili veb stranicama na vrhu stranice. Jednostavno kliknite na dugme +Dodaj i unesite URL ili izaberite stavku sa liste nedavnih datoteka ili veb stranica.

Brze veze SharePoint sajta tima

Matična stranica takođe sadrži feed o aktivnostima koji vam omogućava da za tren oka vidite kada neko dodaje ili uređuje datoteku, stranicu i listu na sajtu.

Uređivanje matične stranice   

Ako na sajtu imate dozvole za uređivanje ili dozvole vlasnika, možete da uredite matičnu stranicu tako što ćete kliknuti na dugme Uredi u gornjem desnom uglu stranice, uneti promene, a zatim kliknuti na dugme Sačuvaj i zatvori da biste sačuvali promene i zatvorili režim uređivanja. Kliknite na dugme Objavi ako ste spremni da korisnici vide promene. Više informacija o uređivanju matične stranice sajta tima potražite u članku Upotreba veb segmenata na stranicama.

Integracija sa uslugom Office 365 grupe

Office 365 grupe je moćna i produktivna platforma koja povezuje razgovore i kalendar iz usluge Outlook, informacije i datoteke iz sistema SharePoint, zadatke iz usluge Planner i deljenu OneNote beležnicu u jedan prostor za saradnju za tim. Sve nove i postojeće Office 365 grupe dobijaju sajt tima.

Kada kreirate sajt tima u sistemu SharePoint Online, automatski se kreira Office 365 grupa, a svi korisnici koje dodate u sajt tima automatski se dodaju u Office 365 grupu. Slično tome, kad kreirate Office 365 grupu, automatski se kreira SharePoint sajt tima, a svi korisnici koje dodate u Office 365 grupu dodaju se u sajt tima. Svi članovi Office 365 grupe imaju pristup sajtu tima, a svi članovi sajta tima imaju pristup Office 365 grupi. Članovi mogu da dodaju dodatne biblioteke dokumenata, liste i veb aplikacije, po potrebi. Nema potrebe da kreirate listu distribucije ili SharePoint grupu.

Pored pristupa datotekama biblioteke dokumenata direktno sa sajta tima, možete da dođete do njih tako što ćete izabrati stavku Datoteke u gornjoj traci za navigaciju Office 365 grupe. Da biste došli do sajta tima povezanog sa Office 365 grupom, samo izaberite stavku Sajt.

Zaglavlje Office 365 grupe

Da biste se vratili na Office 365 grupu sa sajta tima, samo kliknite na naslov sajta da biste otvorili karticu grupe, a zatim na jednu od veza na dnu kartice.

Kartica grupe sajta tima

Dodatne informacije o usluzi Office 365 grupe potražite u članku Saznajte više o Office 365 grupama.

Spremni ste da kreirate sajt tima sa Office 365 grupom?

Korake za kreiranje sajta tima sa Office 365 grupom potražite na sajtu Kreiranje sajta tima u sistemu SharePoint Online.

Korake za kreiranje Office 365 grupe sa sajtom tima potražite u članku Kreiranje grupe u programu Outlook.

Napomena : Pitate se kada se koriste OneDrive for Business ili SharePoint sajt tima? Više podataka o tome koji da koristite potražite u članku Da li treba da sačuvam dokumente u usluzi OneDrive for Business ili na sajtu tima?.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×