Šta je to SharePoint?

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Organizacije koriste SharePoint za pravljenje veb sajtova. Možete da ga koristite kao bezbedno mesto za skladištenje, organizovanje, deljenje i pristupanje informacijama sa svakog uređaja. Potreban vam je samo veb pregledač, kao što je Microsoft Edge, Internet Explorer, Chrome ili Firefox. Želite da saznate više? Prvi koraci uz SharePoint.

Pogledajte najnoviju verziju sistema SharePoint. Kad kreirate novu lokaciju tima, videćete ovo.

SharePoint Online i SharePoint Server 2019

Polazna tačka matične stranice

Šta je to SharePoint Online?

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

SharePoint Online Video obuku

SharePoint proizvodi i preuzimanja

„SharePoint“ može da se odnosi na neke SharePoint proizvode ili tehnologije, uključujući:

  • SharePoint Online       Usluga zasnovana na tehnologiji oblaka, koju hostuje Microsoft, za preduzeća svih veličina. Umesto da instalira i primeni SharePoint Server lokalno, svako preduzeće može da se pretplati na Office 365 plan ili na samostalnu uslugu SharePoint Online. Zaposleni mogu da prave sajtove za deljenje dokumenata i informacija sa kolegama, partnerima i klijentima. Da biste počeli da skladištite datoteke na sajtu tima, pročitajte članak Podešavanje Office 365 skladišta datoteka i deljenja. Isprobajte Office 365.

  • SharePoint Server       Organizacije možete da primenite i upravljate SharePoint Server lokalnog ili uz Office 365 Enterprise pretplatu da biste iskoristili prednosti najnovije funkcije. To uključuje sve funkcije SharePoint Foundation. I nudi dodatne funkcije i mogućnosti, kao što su moderni lokacije stranice, moderan web segmenata i za kreiranje, moderan liste i biblioteke, moderan pretrage, integracija sa PowerApps, Power BI i MS Flow i matična stranica SharePoint. Preuzmite SharePoint Server 2019.

  • SharePoint Foundation       Ovo je dostupna samo za SharePoint Server 2013, SharePoint Foundation je osnovnu tehnologiju za sve lokacije SharePoint . SharePoint Foundation (ranije Windows SharePoint Services) besplatan je za lokalnu primenu. SharePoint Foundation možete da koristite da biste napravili mnoge tipove sajtova na kojima možete da sarađujete na veb stranicama, dokumentima, listama, kalendarima i podacima. Preuzmite SharePoint Foundation 2013.

  • SharePoint Designer 2013       Besplatan program poslednji put objavljen 2013. godine. Koristi se za izradu moćnih rešenja sa omogućenim tokom posla i uređivanje tipova spoljnog sadržaja za rešenje za spoljne podatke zasnovano na uslugama poslovnog povezivanja. Preuzmite SharePoint Designer 2013.

  • Sinhronizacija OneDrive for Business       Program za stone računare koji možete da koristite za sinhronizovanje dokumenta sa sajta tima ili iz usluge OneDrive for Business sa računarom radi korišćenja van mreže. Saznajte više o usluzi OneDrive for Business.

Dodatne informacije o isprobavanju, kupovini ili korišćenju SharePoint proizvoda i tehnologija potražite u članku Informacije o SharePoint proizvodima.

Ako ste upoznati sa SharePoint i želite da saznate šta se promenilo nedavno, pogledajte članak Praćenje najnovijih ispravki u sistemu SharePoint Online i razlike izmeđuSharePoint Server 2016 i 2019.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×