Šta je to Microsoft Exchange nalog?

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Microsoft Exchange nalog je poslovni ili školski nalog e-pošte. Organizacija koji vam je Exchange nalog e-pošte ima IT sektor koji je pokrenut program koji se zove Microsoft Exchange Server. Ovaj server obezbeđuje usluzi e-pošte.

Osobe koje rade sa Exchange serverom dodeljena ime. Kontakt sa osobama koje vam je dao razmenu e-adresa i zatražite za ime Exchange servera.

Kada podesite mobilnog uređaja, funkciju automatskog otkrivanja će pronalaženje imena Exchange servera i poštanskog sandučeta i konfigurisanje programa Outlook za vas. Koristi ime domena u e-adresu da biste pronašli serveru. Samo ako je automatsko otkrivanje ne uspeva će od vas tražiti za ime Exchange servera imena. U ovom trenutku, nešto što obično ne funkcioniše ispravno i moraćete da kontaktira osobe koji vam je dao e-adresu. Biće vam ime Exchange servera i pomoći da podesite Outlook.

Kada koristite Exchange nalog, e-poruke su isporučuju i čuvaju u poštanskom sandučetu na Exchange serveru na poslu. Kontakata i kalendara se čuvaju, i.

Kada preduzeće ili škola podešava njihove Exchange Server, biraju metod koji vaš Exchange nalog koristi za pristup e-poštu na serveru. Ovo će odrediti funkcionisanje e-pošte. Ovo su mogućnosti – zatražite od vaše preduzeće ili škola kako je podešen vaš Exchange nalog:

  • Exchange ActiveSync; MAPI/HTTP metoda za pristup Exchange e-pošte, obično iz laptop, telefon ili tablet računaru. Pristup ili pročitanim e-poštu, nisu zapravo preuzimanja ili skladištenje e-pošte na mobilnom uređaju; umesto da čitate sa Exchange servera. Omogućava vam da pristupite e-pošte, čak i kada niste povezani sa Internetom.

  • IMAP, kao što su Exchange ActiveSync, je metoda za pristup e-pošte gde god se nalazili, sa bilo kog uređaja. Kada ste čitate e-poruke pomoću IMAP, nisu zapravo preuzimanja ili ga skladištite na računaru. Umesto toga, koji trenutno čitate sa Exchange servera.

    Sa IMAP e-pošte u prijemnom poštanskom sandučetu, izbrisane stavke, fascikli poslate stavke se sinhronizuju između uređaja i servera. IMAP omogućava ograničena kalendar za skladištenje, ali ne podržava saradnju u kalendaru sa drugim korisnicima.

  • POP e-pošta preuzima sa Exchange servera na računar. Kada e-pošte preuzeta na vaš računar, ona se briše sa servera. Da biste pristupili e-poštu nakon što ga je preuzeta, morate da koristite na istom računaru. Ako pristupite e-pošte na drugi računar ili uređaj, on će izgledati neke od prethodno preuzetih poruka je izbrisana.

Kad koristite Exchange nalog e-pošte, možete da radite na e-poruke čak i kada niste povezani sa Exchange serverom u vašem preduzeću IT sektoru. Ovo se zove rad van mreže ili koristite keširani režim Exchange servera.

Kopije e-pošte i kalendara stavki se čuvaju na računaru u vanmrežne Outlook datoteke sa podacima (.ost). Ove datoteke se redovno sinhronizuje sa stavkama na Exchange serveru u vašem preduzeću IT sektor, kada ste povezani sa njim. Je tačan kopije poštanskog sandučeta na Exchange serveru.

Pošto podaci ostaju na Exchange serveru za svoje preduzeće, možete ponovo da kreirate ovu vanmrežne Outlook datoteke sa podacima (.ost) na novom računaru bez potrebe da napravite rezervnu kopiju datoteke.

Vanmrežnu Outlook datoteku sa podacima (.ost) može se otvoriti samo po Outlook profil na računaru na kom je napravljena.

Možete proveriti u dijalogu Postavke naloga u programu Outlook za tipove naloga e-pošte u Outlook profil.

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Postavke naloga.

  2. Na kartici e-pošte , u koloni tip navedeni su tipovi naloga za svaku stavku.

    Slika ekrana

Napomena : Da biste pristupili neke funkcije programa Outlook, vaš nalog možda ćete morati da se na određenu verziju Exchange servera. Da biste utvrdili koju verziju sistema Exchange Server nalog povezuje, pogledajte članak Određivanje verzije sistema Microsoft Exchange nalog povezuje.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×