Šta je raspored na slajdu?

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Rasporedi na slajdu sadrže oblikovanje, postavljanje i čuvare mesta za sav sadržaj koji se pojavljuje na slajdu. Čuvari mesta su kontejnera u rasporedima koje imaju takav sadržaj kao tekst (uključujući tela teksta sa znakovima za nabrajanje i naslovi), tabele, grafikoni, SmartArt grafike, filmovi, zvukovi, slika i clip art. Rasporedi na slajdu takođe sadrži temu (boje, fontove, efekte i pozadine) slajda.

Struktura rasporeda
Svi elementi rasporeda koje možete da uključite na za PowerPoint slajda

PowerPoint uključuje ugrađenih rasporeda, možete da izmenite ovih rasporeda u skladu sa određenim potrebama i prilagođene rasporede možete da delite sa drugim osobama koje kreirate prezentacije pomoću programa PowerPoint.

Rasporedi na slajdu u programu PowerPoint
Ugrađenih rasporeda, koja prikazuje položaj razne čuvare mesta za tekst ili grafiku

Možete da promenite rasporede na slajdu koji su ugrađeni u PowerPoint prezentaciju u prikazu mastera slajda. Na slici ispod prikazuje master slajda i dva rasporeda za temu u prikazu mastera slajda.

Master slajda sa rasporedima u PowerPoint prikazu mastera slajda

Da biste saznali više o masterima slajda, pročitajte članak Šta je to master slajda?

Više informacija o rasporedu na slajdu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×