Šta je novo u programu Access 2016

Šta je novo u programu Access 2016

Kao Office 365 pretplatnik, redovno dobijate nove i poboljšane funkcije u sistemu Office 2016. Pogledajte ispod da biste videli šta vam je dostupno danas.

Napomena: Ako ste IT stručnjak i upravljate procesom ažuriranja usluge Office 365, pogledajte stranicu sa izdanjima kanala da biste saznali koje su ispravke obezbeđene u svakom kanalu.

Napomena: Za Access 2016 u ovom izdanju nema ukinutih postojećih funkcija ili funkcionalnosti iz prethodnih verzija.

Najnovije ispravke za Access 2016

Pogledajte šta je novo i poboljšano u funkcionalnoj ispravki iz juna 2017., verzija 1707 (izdanje 8326.2058).
Pronađite svoju verziju sistema Office.

Novo svojstvo „Ime oznake“ za kontrole programa Access čini da one budu dostupnije

Dodali smo novo svojstvo kontrolama pod imenom „Ime oznake“ kako biste mogli da povezujete kontrolu oznake sa drugom kontrolom. Ranije ste morali da „izrežete“ kontrolu oznake, a zatim da je „nalepite“ na drugu kontrolu kako biste je povezali. Pomoću novog svojstva „Ime oznake“ sada možete lako da otkucate ime kontrole oznake da biste je povezali.

Povezivanje imena oznake sa kontrolom poboljšava pristupačnost jer asistivne tehnologije sada mogu da otkriju povezivanje i ukažu na njega.

Svojstvo „Ime oznake“ prikazano na listu sa svojstvima

Uređivanje nove liste vrednosti je pristupačnije

Uvodimo novu tastersku prečicu koja olakšava otvaranje dijaloga „Uređivanje stavki liste“ prilikom rada sa kombinovanim okvirima liste vrednosti na Access obrascima.

Ako kombinovani okvir koristi listu vrednosti kao izvor podataka i podesili ste svojstvo „Dozvoli uređivanja liste vrednosti“ na opciju „Da“, možete da koristite ovu novu prečicu na tastaturi. Kada vam je fokus na kombinovanom okviru u prikazu „Obrazac“, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+E da biste otvorili dijalog „Uređivanje stavki liste“.

SAZNAJTE VIŠE

Dijalog „Uređivanje stavki liste“ u Access obrascu

Prvo želite nove funkcije?

Postali insajder za Office i bićete među prvima koji će videti nove funkcije i koji će nam reći svoje mišljenje.

PRIDRUŽITE SE OFFICE INSIDER PROGRAMU DANAS

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Više informacija o izdanjima

Kada ću dobiti nove funkcije?
Nove Office 365 funkcije se ponekad objavljuju tokom određenog vremenskog perioda svim pretplatnicima.

Pogledajte kako se funkcije objavljuju

Kompletna lista svih ispravki
Pronađite informacije o svim izdanjima kanala za Office 365 klijentske aplikacije.

Najnovija izdanja

Novo za osobe koje nisu pretplatnici
Niste Office 365 pretplatnik, ali koristite Office 2016? Saznajte šta je dostupno u vašoj verziji.

Šta je novo u sistemu Office 2016?

Prethodna izdanja

Pogledajte nove i poboljšane funkcije u funkcionalnoj ispravci za mart 2017. Verzija 1703 (izdanje 7967.2139).

Podrška za velike brojeve (bigint)

Veliki broj naših korisnika je zahtevao podršku za tip podataka Veliki brojevi. Tražili ste je na našem Access User Voice forumu:

Tip podataka Veliki broj skladišti numeričku vrednost koja nije novčana i koja je kompatibilna sa tipom podataka SQL_BIGINT u ODBC-u. Ovaj tip podataka efikasno izračunava velike brojeve.

Možete da dodate „Veliki broj“ kao polje u Access tabelu. Takođe možete da se povežete sa bazama podataka sa odgovarajućim tipom podataka, kao što je SQL Server bigint, ili da uvozite iz njih.

Da biste koristili tip podataka Veliki broj za podršku u povezivanju sa spoljnim izvorima ili uvozu iz spoljnih izvora, prvo ćete morati da izaberete opciju u dijalogu „Opcije programa Access“. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Aktuelna baza podataka. Na dnu dijaloga „Opcije“ videćete odeljak Opcije podrške za tipove podataka. Izaberite opciju Podrška tipa podataka Biglnt za povezane/uvezene tabele.

SAZNAJTE VIŠE

Snimak ekrana liste tipova podataka u Access tabeli. Izabrana je opcija „Veliki broj“.

Snimak ekrana opcije „Podrži tip bigint za povezane/uvezene tabele“ koja je izabrana u okviru opcija programa Access.

Pogledajte nove i poboljšane funkcije u funkcionalnoj ispravci za novembar 2016. Verzija 1611 (izdanje 7571.2072).

Microsoft Access je sada uključen u Office 365 Business i Business Premium planove

Pošto preduzeća svih veličina uviđaju vrednost analitike podataka u donošenju pravih odluka, mnoga takođe otkrivaju potrebu za rešenjima baza podataka kao što je Microsoft Access koji će im pomoći da prikupljaju, organizuju i dele podatke, kao i da prave izveštaje koji pružaju dragocene uvide. Zato sa zadovoljstvom objavljujemo da je Microsoft Access sada uključen u Office 365 Business i Business Premium planove – dizajnirane da zadovolje potrebe malih i srednjih preduzeća.

Access će uskoro postati dostupan pretplatnicima na Office 365 Business i Business Premium. Access će biti automatski instaliran ovim klijentima u sklopu njihovog sledećeg redovnog ažuriranja Office klijenta koje će postati dostupno između 1. decembra 2016. i 30. januara 2017. Access će i dalje biti uključen u Office 365 ProPlus, E3 i E5 planove.

Više informacija potražite u članku Access je uključen u Office 365 Business i Business Premium.

Napomena: Korisnici čija su ažuriranja podešena na odloženi kanal dobiće ovu ispravku u junu 2017. Da biste saznali više o odloženom kanalu, pogledajte članak Pregled kanala ažuriranja za Office 365 ProPlus.

Pogledajte nove i poboljšane funkcije u funkcionalnoj ispravci za septembar 2016. Verzija 1609 (izdanje 7369.2024).

Nova komanda za povratne informacije u meniju „Datoteka“

Imate komentar ili predlog za Microsoft Office? Potrebne su nam povratne informacije kao pomoć u obezbeđivanju sjajnih proizvoda. U programu Access možete da predložite nove funkcije, kažete nam šta vam se sviđa ili šta ne radi izborom stavki Datoteka > Povratne informacije.

Izaberite stavke „Datoteka > Povratne informacije“ da biste korporaciji Microsoft preneli komentare ili predloge o programu Access ako ih imate

Pogledajte nove i poboljšane funkcije u funkcionalnoj ispravci za avgust 2016. Verzija 1608 (izdanje 7341.2032).

Nova obuka za Access

Office centar za obuku ima 19 novih video zapisa za Access. Ako ste novi u programu Access, pogledajte ove video zapise tempom koji vam odgovara da biste saznali više o programu Access 2016, uključujući prve korake i rad sa objektima baze podataka. Pogledajte sve naše obuke za Access.

Podrška za dBASE je opet tu!

Jedan od glavnih zahteva na našem Access User Voice forumu bio je da se obnovi podrška za dBASE (.dbf), a neki od vas su nam– pre svega oni u Geographic Information System (GIS) zajednici – pružili ubedljive argumente da to uradimo.

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da ponovo uvodimo podršku za dBASE datoteke (.dbf) u programu Access za Office 365 korisnike. Ponovo možete da uvezete podatke uskladištene u dBASE datotekama ili da se povežete sa njima u programu Access, kao i da izvezete podatke u dBASE datoteke.

Izaberite stavke Spoljni podaci > Više > dBASE datoteka u grupi „Uvoz i veza“ za uvoz podataka iz datoteke dBASE u Access.

Izaberite stavke Spoljni podaci > Više > dBASE datoteka u grupi „Izvoz“ za izvoz podataka iz programa Access u dBASE datoteku.

Snimak ekrana programa Access sa opcijom „dBASE datoteka“ koja je izabrana na kartici „Spoljni podaci“ na traci

Više informacija o uvozu dBASE datoteka i povezivanju sa njima potražite u članku Uvoz podataka iz dBASE datoteka ili povezivanje sa njima.

Više informacija o izvozu Access podataka u dBASE datoteke potražite u članku Izvoz podataka u dBASE.

Poboljšano polje „Recite mi...“

Polje Recite mi šta želite da uradite na vrhu trake ažurirano je poboljšanom pretragom, sadržajem i preporukama radi boljeg i brzog pronalaženja odgovora na vaša pitanja. Sada, kada vršite pretragu za određeni zadatak, funkciju ili pitanje, videćete veliki broj opcija. Ako je to brzi zadatak, Access će pokušati da vam omogući da se pobrinete za njega direktno iz okna „Recite mi...“. Ako je pitanje složenije, pokazaćemo vam pomoć za koju smatramo da najviše odgovara vašim potrebama. Isprobajte to da biste videli koliko brzo možete da pronađete ono što tražite i obavite posao.

Kliknite na polje „Recite mi...“ u programu Access i unesite ono što biste želeli da uradite. Funkcija „Recite mi...“ pokušaće da vam pomogne da završite taj zadatak.

Pogledajte nove i poboljšane funkcije u funkcionalnoj ispravci za jul 2016. Verzija 1607 (izdanje 7167.2040).

Logika ponovnog uspostavljanja ODBC veze

Kada Access izgubi ODBC vezu ka spoljnom izvoru podataka, korisnici moraju da zatvore i ponovo da otvore baze podataka da bi nastavili sa radom sa objektima koji koriste podatke iz tih spoljnih izvora podataka. Access ne pokušava da ponovo uspostavi izgubljenu vezu čak i ako je veza ponovo važeća i ne postoji ništa što bi korisnici mogli da urade da nateraju program Access da pokuša i ponovo se poveže sa spoljnim izvorom podataka.

Poboljšali smo ovo iskustvo, pa ako se sada desi da Access izgubi ODBC vezu ka spoljnom izvoru podataka, on će automatski pokušati da ponovo uspostavi vezu sa izvorom podataka. U ovom scenariju, videćete sledeća iskustva:

 • Ako Access izgubi ODBC vezu ka spoljnom izvoru podataka koji pokušavate da koristite, videćete poruku o grešci koja opisuje neuspeh.

 • Access sada automatski pokušava da ponovo uspostavi vezu sa izvorom podataka prilikom vršenja operacija koje zahtevaju vezu ka spoljnom izvoru podataka. Ako ponovni pokušaj uspe, možete da nastavite da radite sa podacima i objektima baze podataka bez potrebe za zatvaranjem i ponovnim otvaranjem programa Access.

 • Ako ponovni pokušaj ne uspe, nećete moći da radite sa objektima koji koriste izostavljene spoljne izvore podataka, ali možete da nastavite rad sa drugim oblastima baze podataka koji ne zavise od nedostupnih izvora podataka.

 • Ako pokušate da koristite podatke ili druge objekte koji se oslanjaju na veze spoljnih podataka, Access ponovo pokušava da uspostavi vezu sa spoljnim izvorom podataka.

Pogledajte nove i poboljšane funkcije u funkcionalnoj ispravci za jun 2016. Verzija 1606 (izdanje 7070.2022).

Sortiranje lista sa svojstvima

Imate problema pri pronalaženju određenog svojstva na listu sa svojstvima među mnoštvom dostupnih svojstava? Sortiranje na listu sa svojstvima za obrasce i izveštaje je ovde! Sada je veoma lako pronaći određeno svojstvo na listu sa svojstvima. Obrasci i izveštaji sadrže mnoštvo svojstava na nekoliko kartica, što znači da je ponekad teško pronaći ono koje želite. Ako znate određeno ime svojstva koje želite, sortiranje lista će vam olakšati pronalaženje.

Otvorite list sa svojstvima kada ste u režimu za dizajniranje za obrasce i izveštaje i videćete preklopno dugme za sortiranje u gornjem desnom uglu. Podrazumevana postavka, nesortirano, navodi svojstva prvobitnim redosledom koji ste navikli da vidite u programu Access.

Snimak ekrana lista sa svojstvima programa Access na kom svojstva nisu sortirana

Kliknite na dugme Sortiraj i Access sortira listu sa svojstvima po abecednom redosledu.

Snimak ekrana lista sa svojstvima programa Access na kom su svojstva sortirana po abecednom redosledu

Kliknite ponovo na dugme Sortiraj da biste se vratili na podrazumevanu postavku.

Više poboljšanja pristupačnosti

Napravili smo više poboljšanja pristupačnosti programa Access za sve korisnike.

 • Poboljšanja za obrasce i izveštaje koji se prikazuju u režimu visokog kontrasta kao što su zaglavlja kolona lista sa podacima, kontrole sa temama komandnog dugmeta i boja teksta ćelije fokusa u listovima sa podacima.

 • Poboljšane prateće priče i ostala pomoćna tehnologija kada kontrolu u odeljku sa obrascima dobija fokus.

Poboljšanja pomeranja u oknu za navigaciju

Saslušali smo povratne informacije korisnika o tome da pomeranje na listi objekata u oknu za navigaciju u režimu prikaza visoke razmere TPI dovodi do neočekivanog ponašanja. Poboljšali smo ovu oblast sada što znači da ne bi trebalo da vidite „sudare“ pomeranja prilikom korišćenja okna za navigaciju u režimima prikaza visoke razmere TPI.

Objektima u prozoru „Dizajn upita“ je lakše promeniti veličinu

Saslušali smo povratne informacije o tome da je teško promeniti veličinu objekata tabele u prozorima „Dizajn upita“. Saslušali smo povratne informacije i učinili da oblast ivica na koju može da se klikne bude lakša za hvatanje mišem. Sada će vam biti lakše da uhvatite i promenite veličinu ivice tabela pomoću miša u okviru prozora „Dizajn upita“.

Pogledajte nove i poboljšane funkcije u funkcionalnoj ispravci za maj 2016. Verzija 1605 (izdanje 6965.2053).

Više poboljšanja pristupačnosti u programu Access

I dalje se trudimo da poboljšamo pristupačnost programa Access za sve korisnike.

 • Poboljšanja kontrole kartica pomažu naratoru i drugim pomoćnim tehnologijama da prenesu više oblasti kontrola kartica u obrasce i izveštaje.

 • Poboljšanja za obrasce i izveštaje koji se prikazuju u režimu visokog kontrasta.

 • Više poboljšanja za kontrole priloga i polja za potvrdu koje se prikazuju u listovima sa podacima.

 • Korišćenje tasterskih prečica F6 i Shift+F6 sada se nalazi u svim odeljcima u iskačućim obrascima.

Objektima u prozoru „Relacija“ i iskačućim obrascima je lakše promeniti veličinu

Saslušali smo povratne informacije o tome da je teško promeniti veličinu objekata tabele u prozoru „Relacija“. Takođe smo čuli povratne informacije da je hvatanje i pomeranje iskačućih obrazaca teško u programu Access. Saslušali smo povratne informacije i učinili da oblast ivica na koju može da se klikne bude lakša za hvatanje mišem. Sada će vam biti lakše da uhvatite i promenite veličinu ivice tabela pomoću miša u okviru prozora „Relacija“, kao i da pomerate iskačuće obrasce.

Pogledajte nove i poboljšane funkcije u funkcionalnoj ispravci za april 2016. Verzija 1604 (izdanje 6868.2062).

Poboljšanja pristupačnosti za kontrole

Napravili smo poboljšanja pristupačnosti kontrola priloga i polja za potvrdu u obrascima i izveštajima u programu Access. Na primer, korisnici koji koriste narator i druge pomoćne tehnologije sada čuju više elemenata kontrole prilikom korišćenja kontrola za priloge i polja za potvrdu.

Napravili smo i poboljšanja pristupačnosti za listove sa podacima tabela, upita i obrazaca. Narator i druge pomoćne tehnologije lakše čitaju imena kolona prikazana u listovima sa podacima.

Poboljšanje stabilnosti dizajnera makroa

Saslušali smo povratne informacije i rešili problem koji se javljao prilikom prevlačenja i otpuštanja objekata iz okna za navigaciju u prozor dizajna makroa. Takođe ćemo ispravili sličan problem koji se javljao prilikom radnji prevlačenja i otpuštanja iz kataloga radnji.

U ovom početnom izdanju po prvi put su dostupne Office 2016 aplikacije: Verzija 1509 (revizija 4229.1024). Ako nije drugačije navedeno, i pretplatnici na Office 365 i Office 2016 jednokratni kupci dobijaju sledeće nove funkcije u programu Access 2016.

Nadogradnja iz programa Access 2013

Ako nadograđujete na verziju Access 2016 sa verzije Access 2013, imaćete i dalje sve funkcije na koje ste navikli – a primetićete i nekoliko novih funkcija. Prva stvar koju ćete videti kada otvorite Access 2016 jeste da ima poznati izgled verzije 2013, ali šareniju ivicu.

Brzo obavljanje stvari pomoću funkcije „Recite mi...“

Primetićete okvir za tekst na traci u programu Access 2016 u kom piše Recite mi šta želite da uradite. To je polje za tekst gde možete da unesete reči i fraze u vezi sa onim što želite sledeće da uradite i brzo dođete do funkcija koje želite da koristite ili radnji koje želite da izvršite. Takođe možete odabrati da dobijete pomoć u vezi sa onim što tražite.

Ne možete da pronađete dugme? Kliknite unutar polja „Recite mi...“ (to je polje na vrhu, sa sijalicom). Otkucajte dugme ili komandu, kao što je „filter“ i videćete navedene sve opcije vezane za filtere.

Prikazuje polje za pretragu „Recite mi...“ na traci u programu Access

Pokazuje upit koji se unosi u polje „Recite mi...“ na traci u programu Access

Napomena: Polje „Recite mi...“ nije dostupno na traci prilikom dizajniranja Access veb aplikacija.

Nove teme za Access

Sada postoje dve Office teme koje možete primeniti na Access: šarena i bela. Da biste koristili ove teme, idite na Datoteka > Opcije > Opšte, a zatim kliknite na padajući meni pored stavke Office tema.

Padajući meni „Office tema“, opcije „Šarena tema“ i „Bela tema“

Izvoz informacija o povezanim izvorima podataka u Excel

Da li ste nekad poželeli da izvezete lepu listu svih povezanih izvora podataka iz Access aplikacije za baze podataka u Excel? Ako radite na složenoj Access aplikaciji, na primer, koja sadrži veze ka mnogim različitim izvorima podataka, može biti korisno da imate lepu listu svih različitih izvora podataka i njihovih tipova. Ta izvezena lista može biti posebno korisna ako radite na Access aplikaciji koju niste originalno dizajnirali. Sada, uz Access 2016, videćete da je taj zadatak mnogo lakše obaviti pomoću nove funkcionalnosti ugrađene u dijalog „Upravljač povezane tabele“.

Otvorite dijalog „Upravljač povezane tabele“ tako što ćete izabrati stavke Spoljni podaci > Upravljač povezane tabele. Izaberite povezane izvore podataka koje želite da navedete, a zatim izaberite stavku Izvezi u Excel.

Dijalog menadžera za povezane tabele u programu Access sa izabranim dugmetom „Izvezi u Excel“.

Access će vas pitati za lokaciju za čuvanje Excel radne sveske. Kada obezbedite lokaciju za čuvanje, Access prikazuje informacije o povezanim izvorima podataka u novoj radnoj svesci. Videćete ime povezanog izvora podataka, izvorne informacije i tip izvora podataka.

Excel radna sveska koja prikazuje informacije o povezanoj tabeli iz programa Access

Napomena: Dijalog „Upravljač povezane tabele“ nije dostupan prilikom dizajniranja Access veb aplikacija.

Predlošci donose moderan izgled i doživljaj

Ako želite da organizujete podatke i upravljate njima u programu Access, ali vam je potrebna pomoć da počnete sa dizajniranjem baze podataka, pokušajte da upotrebite predložak baze podataka za računare. U programu Access 2016, pet najpopularnijih predložaka za baze podataka redizajnirani su tako da imaju moderniji izgled i doživljaj. Da biste sami isprobali ove predloške, idite na Datoteka > Novo, a zatim potražite Praćenje imovine, KOntakti, Upravljanje događajima, Studenti ili Upravljanje zadacima.

Takođe možete da pregledate sledeće video zapise koji pokazuju kako da koristite ove uapređene uzorke predložaka.

Svaki od tih predložaka uključuje novi obrazac „Prvi koraci“ sa vezama ka člancima, video zapisima i drugim resursima zajednice.

Obrazac „Prvi koraci“ u predlošku Access baze podataka za sredstva

Ovo je kratak pregled prvog obrasca za unos podataka u svakom od tih korigovanih predložaka:

Obrazac liste sredstava u predlošku Access baze podataka za sredstva

Obrazac spiska kontakata u predlošku Access baze podataka za kontakte

Obrazac liste događaja u predlošku Access baze podataka za događaje

Obrazac liste studenata u predlošku Access baze podataka za studente

Obrazac liste zadataka u predlošku Access baze podataka za zadatke

Da biste saznali više o Access predlošcima za računare, pogledajte članak Korišćenje predloška za kreiranje Access baze podataka za računare.

Veći dijalog „Prikazivanje tabele“

Pročitali smo povratne informacije korisnika o dijalogu „Prikazivanje tabele“. U programu Access 2016, podrazumevana visina dijaloga „Prikazivanje tabele“ je povećana tako da lako možete videti više imena tabela i upita u bazi podataka.

Da biste prikazali dijalog „Prikazivanje tabele“ u upitima, izaberite stavku Kreiraj > Dizajn upita. Dijalog „Prikazivanje tabele“ podrazumevano se otvara. Ovaj dijalog možete da otvorite i u upitima izborom stavki Dizajn > Prikazivanje tabele. Da biste prikazali dijalog „Prikazivanje tabele“ u prozoru „Relacije“, izaberite stavke Alatke baze podataka > Relacije. Dijalog „Prikazivanje tabele“ podrazumevano se otvara. Ovaj dijalog možete da otvorite i u prozoru „Relacije“ izborom stavki Dizajn > Prikazivanje tabele.

Dijalog „Prikaz tabele“ u programu Access koji prikazuje imena tabela

Napomena: Prozor „Relacije“ nije dostupan u Access veb aplikacijama.

Nove funkcije Access veb aplikacija za lokalne SharePoint klijente

Sa izdanjem sistema SharePoint 2016, klijenti koji koriste SharePoint 2016 sa Access uslugama u okviru organizacije videće dodatne funkcije i imaće poboljšane usluge.

Evo liste funkcije Access veb aplikacija u Access uslugama koje su dodate u SharePoint 2016:

 • Kaskadne kontrole

 • Poboljšanja filtera za list sa podacima

 • Poboljšanja kontrole srodnih stavki

 • Poboljšanja skladištenja slika i performansi

 • Integracija Office programskih dodataka sa Access veb aplikacijama

 • Dodatna funkcionalnost pakovanja i nadogradnje za pakete Access veb aplikacija

 • Radnja makroa na primeni za scenarije nadogradnje

 • Zaključavanje tabela iz funkcionalnosti uređivanja

 • Preuzimanje u Excel funkciji za prikaze lista sa podacima

Vrh stranice

Najnovije ispravke za Access Insider korisnike

Nastavite da čitate da biste videli šta je novo u verziji 1708 (izdanje 8431.2046) za Insider Slow i recite nam šta mislite. Veoma cenimo rane povratne informacije od vas, zato ih šaljite!

Podrška za uvoz ili povezivanje podataka iz usluge Salesforce

Sada možete da povežete ili uvezete podatke iz usluge Salesforce, rešenja za upravljanje odnosima sa klijentima (CRM) zasnovanog na tehnologiji oblaka.

SAZNAJTE VIŠE

Povezivanje iz programa Access sa uslugom Salesforce

Podrška za uvoz ili povezivanje podataka iz usluge Dynamics 365

Sada smo dodali i mogućnost povezivanja ili uvoza podataka iz usluge Dynamics 365, rešenja za upravljanje odnosima sa klijentima (CRM) zasnovanog na tehnologiji oblaka.

SAZNAJTE VIŠE

Povezivanje programa Access sa uslugom Dynamics 365

Napomena    Mogućnost povezivanja ili uvoza podataka iz usluga Salesforce i Dynamics 365 podržana je samo u sledećim Office 365 Enterprise planovima: Office 365 ProPlus, Office 365 Enterprise E3 i Office 365 Enterprise E5. Više informacija potražite u članku Poređenje Office 365 Enterprise planova.

Još više funkcija, još brže

Nove funkcije za članove Office Insider programa

Otkrijte nove funkcije u svim Office aplikacijama, verzijama i izdanjima.

Pogledajte šta je novo za učesnike programa Office Insider.

Želite nove funkcije ranije?

Prijavite se u Office Insider FAST nivo i dobićete pristup najnovijim funkcijama još ranije.

Pogledajte Office Insider odeljak „Kako da se prijavim?“

Budite deo zajednice

Answers zajednica – Office Insider forum

Office Insider zajednica

Povežite se sa ljudima koje zanima tehnologija kao i vas i dobijte podršku od Office Insider zajednice.

Posetite zajednicu

Office Insider Twitter

Pratite nas na @OfficeInsider

Pridružite se sve većoj zajednici stručnjaka i entuzijasta koji pomažu u oblikovanju budućnosti sistema Office.

Pratite nas na lokaciji Twitter

Gde da pošaljete povratne informacije

Želeli bismo da čujemo vaše mišljenje o tome šta funkcioniše, a šta ne, kao i šta mislite da bismo mogli da poboljšamo. Da biste prijavili probleme ili poslali povratne informacije, u bilo kojoj Office 2016 aplikaciji izaberite stavke Datoteka > Povratne informacije. Možete da nam se obratite i tako što ćete objavljivati u Office Insider zajednici ili tvitovati na @OfficeInsider.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×