Šta je novo u pristupačnosti za Excel

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Posvećeni smo izrade Office 365 aplikacija dostupna tako što ćete dizajn na svaki uređaj, tako da

 • Osobe sa umanjenim sposobnostima mogli da komuniciraju, korišćenje i kreiranje sadržaja na bilo kom uređaju.

 • Svi lako možete da kreirate sadržaj koji se može pristupiti.

U ovom članku delimo nekih istaknutih stavki iz najnovije ispravke na putu da biste Excel za računare, Mac, iOS, Android i Windows Mobile bolje za klijente koji koriste na tastaturi i pomoćne tehnologije. Dobrodošli povratne informacije kako bismo mogli nastaviti da biste poboljšali Excel za svakoga.

Smo Excel dosledan i pouzdan pomoću čitača ekrana i omogućili smo dublji i ostvarite funkcija pristup pomoću čitača ekrana. Ste uspeli lakšim i efikasnijim za vas da biste otišli u grafikonima i dodaju funkcije tako čitača ekrana identifikuje sve elemente grafikona po imenu hodu kroz njih. Postoje važne poboljšanja u tabele i više informacija o skoro svaki element u radnoj svesci pomoću postavki verbosity čitača ekrana.

Da biste saznali kako da koristite ove funkcije koristite čitač ekrana i tastaturu, Odaberite ikonu programa Excel na Office centar za pristupačnost.

Ispravke za novembar 2016

Evo nekih istaknutih stavki novembar 2016 ispravke programa Excel. Naš poboljšanja pristupačnosti pratite industrijske standarde i može da koristi sve pomoćne tehnologije.

Napomena : Ako želite da bude među prvim da biste koristili ove poboljšanja, pridružite se Iznutra Office program.

Čitač ekrana i na tastaturi interakcija

 • Čitači ekrana nude detaljnije informacije o radnih svezaka, kao što su veličina i prisutnosti tako elemenata kao slike i Excel objekti, skrivenih redova ili kolona, zamrznete i razdelite okna.

 • Čitači ekrana takođe može da čita detaljnije informacije o ćelija, kao što su adrese i vrednost i prisutnosti elemenata kao što su formule, hiperveze, komentare, traka podataka i mini-grafikona.

 • Pomerite se efikasno u dijalozima, meniji i okna.

Alternativni tekst za slike u programu Excel

Alternativni tekst za slike, slike, a grafikoni sada ima dosledne operacija preko Office 365 aplikacije, uključujući Excel. U ovu ispravku Excel dodaje mogućnost da kreirate alternativni tekst za druge objekte koje su specifične za Excel.

 • Tabele

 • Izvedene tabele i izvedeni grafikoni

 • Slike u pozadinu koordinatne mreže

Kontrolor pristupačnosti

Da biste lakše kreiranje pristupačnih radnih svezaka, Excel sada podržava kontrolor pristupačnosti u površinu operativnog sistema Windows, Mac i verzija na mreži. Kontrolor pristupačnosti za mobilne aplikacije očekuje se uskoro.

 • Pokretanje kontrolora iz dugmeta na kartici " Redigovanje " na traci.

 • Prepoznatljive povratne informacije sa korake da biste popravili uputstva koja odgovaraju komande na traci, kao što su Dodavanje alternativnog teksta.

 • Kontrolor pristupačnosti proverava za alternativni tekst, zaglavlja kolona i strukturu tabele, plutajućih objekata, tekst hiperveze i još mnogo toga.

Čuvanje ili izvoz u PDF Formatu

Ova ispravka nudi poboljšanja u podršci za kreiranje pristupačnih, ispravno označene datoteke u PDF formatu, tako što ćete koristiti komande Sačuvaj kao ili Izvoz .

 • Hiperveza ispravno označene.

 • Programa OfficeArt i plutajućih objekata u tabelama su ispravno označene kao slika, grafikon ili dijagram.

 • Tekst elemenata grafikona su označene smislene čitanja.

Navigacija u grafikonu

 • Koristite Enter ili razmaknicu da biste otišli direktno u sadržaj grafikona, kao što su naslov ili radnu površinu grafikona.

 • Koristite taster Tab da biste se kretali logičke i predvidivi način kroz Elementi grafikona, kao što su naslov, legendu, radna površina grafikona, ikona i bilo ugrađeni oblici.

 • Koristite čitač ekrana da biste identifikovali elemente grafikona kao što su pod imenom "Naslov grafikona: ThisChart".

Oblikovanje obogaćenog teksta

 • Pritisnite taster F2 za režim uređivanja, a zatim idite i izaberite opseg teksta da biste oblikovali pomoću tastature (Shift + strelica nalevo ili Shift + Strelica nadesno).

 • Kada je izabran tekst, koristite radnje na tastaturi (taster Alt + pristup) da odete na traci i izaberite dostupna komanda za oblikovanje.

Stilovi teksta

 • Čitači ekrana sada pročitali opis stila pored imena stila. Na primer, objaviti čitač ekrana, "ime: poravnavanje Opis: Opšte, dno poravnat."

 • Ekrana čitaoci sada pročitajte boje povezane sa stilovima, kao što su "Popuna – plava, 20% Accent1". Ovo se odnosi na stilova za teme, tabele, izvedene tabele, moduli za sečenje, vremenskih osa i mini-grafikona.

Podešavanje stranice

 • Ćelije dimenzije sada su dostupne u meniju na traci.

 • Pojedinačne dimenzije kao što su visinu reda sada imaju moguće je izabrati ikone.

Zaglavlja tabele i tabele navigacije

 • Korisnici čitač ekrana možete da odete u tabeli pomoću izvorne tasterske komande sami.

 • Zaglavlja kolona su sada automatski umeću kada umetnete tabelu.

 • Ekrana čitaoci pouzdano čita na ekranu zaglavlja redova i kolona.

Razgovara

Dobrodošli povratne informacije.

Želimo da volite rad u programu Excel. Ako imate predlog o pravljenju Excel korisnijim za osobe sa umanjenim sposobnostima, dajte nam povratne informacije ili glasanja u Excel korisnik glas Forum.

Tehnička podrška za osobe sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak ima prevedene sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×