Šta je lista u SharePoint?

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Na listi u SharePoint je skup podataka koji pruža vam i vaše kolege fleksibilne način za organizovanje informacija.

Dodavanje kolona za različite tipove podataka, kao što su tekst, valuta ili više izbora. Kreiranje prikaza da biste prikazali podatke efikasno. Sortiranje, grupisanje, oblikovanje i filtriranje liste da biste istakli najvažnije informacije. Listu možete da uključite osobe, veze, slike, datuma i još mnogo toga. Praćenje istorije stavke liste tokom određenog vremenskog perioda sa verzijama i koristite Microsoft Flow za Automatizovanje procesa.

Za razliku od SharePoint biblioteke dokumenata, lista nije podrazumevano se kreiraju kada kreirate lokaciju. Dodajte ih kad god vam zatreba.

Hajde da bacimo pogled

Na listi može potrajati oblicima koje zavise od tip informacija koje želite da koristite i delite.

Napomene: 

  • Da li ekran izgleda drugačije nego u primerima? Administrator može imati klasični iskustvo postavite na listi ili koristite stariju verziju. Ako je tako, pogledajte članak Uvod u liste. Ako ste vlasnik liste, vlasnik lokacije ili administrator, pogledajte članak Prebacivanje podrazumevanog iskustvo za liste ili biblioteke dokumenata iz novih ili klasični korake da biste podesili podrazumevani iskustva.

  • Neke funkcije su trenutno dostupne samo u klasičnom iskustva. Izaberite stavku Vrati se u klasičnom SharePoint u donjem levom uglu stranice da biste se prebacili u klasičnom iskustvo.

Da biste počeli, izaberite stavku Postavke Settings icon i izaberite stavku sadržaj lokacije, izaberite stavku + novo , a zatim izaberite listu da biste kreirali listu na lokaciji. Za više informacija u članku Kreiranje liste u sistemu SharePoint .

Klik na vezu „Novo“ sa markiranom stavkom „Lista“

Kada kreirate liste, dodavanje kolona za sadržaj.

Dodavanje nove kolone tako što ćete izabrati + Dodaj kolonu sa krajnje desne strane zaglavlja kolone.

Lista sa istaknutim dugmetom Dodaj kolonu

Kada koristite prilagođene liste, možete da kreirate prilagođene prikaze na osnovu različite filtere ili redosled sortiranja za isticanje podataka na različite načine, svi koriste iste podatke.

U gornjem desnom uglu stranice sa listom, možete da promenite prikaz liste sa padajuće liste opcija prikaza na jedan od vaše prilagođene prikaze. Čuvanje prilagođenog prikaza tako što ćete izabrati Sačuvaj prikaz kao

Prikaz menija sa Alternativni prikaz izabran

Iz SharePoint Online, imate opciju da biste kreirali PowerApp iz komandne trake. Microsoft PowerApps je usluga za izradu prilagođenih poslovnih aplikacija koja se povežete sa podacima i rad na vebu i mobilnog - bez vreme i troškovi razvoja prilagođenih softver. Pogledajte Uvod u Microsoft PowerApps za više informacija. Takođe možete da koristite Microsoft Flow da biste automatizovali tokova posla između aplikacija i usluga da biste dobijali obaveštenja, sinhronizujete datoteke, prikupljanje podataka i druge zadatke. Pogledajte članak Prvi koraci uz Microsoft toka za brz pregled.

PowerApp meni sa Kreiraj i aplikacije izabran

Ako radite sa tim, možete da kreirate obaveštenja na listi i podatke da biste primili obaveštenja kada nešto se promenilo.

Obavesti Me meni sa obaveštenjem o me izabran

U oknu sa informacijama možete prikazati i uređivanje podataka o stavci, kao što su svojstva, nedavne aktivnosti ili način na koji se dele. Da biste prikazali ili sakrili okno sa informacijama, izaberite datoteku ili fasciklu i kliknite na dugme Otvori okno sa detaljima Okno sa detaljima biblioteke dokumenata na desnoj strani glavnog menija. Okno "informacije" možete da prikažete i tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na datoteku ili fasciklu i izabrati stavku Detalji. Da biste zatvorili prozor "Detalji", ponovo kliknite na dugme Otvori okno sa detaljima Okno sa detaljima biblioteke dokumenata .

Otvorite istaknutim dugmetom okno sa detaljima

U meniju na vrhu levo od Popiši promene u kontekstu liste. Ako se ništa ne bude izabrana stavka, videćete radnje možete da uradite sa liste, kao što su Izvezi u Excel ili da kreirate novu stavku liste. Kada izaberete stavke liste, menija se menja u radnje možete da izvršite na toj stavki. Ako izaberete više od jedne stavke, opet menja. Ako vidite tačke (...) na bilo koju meni, kliknite na dugme koje za još više radnji.

Meni "Lista" jednostavnu listu

Možete da vidite drugu verziju sistema meni "Lista" kliknuti desnim tasterom miša na ime datoteke ili, ako u prikazu detalja ili sve stavke , tako što ćete kliknuti na tri tačke (...) pored imena datoteke. Ovaj meni sadrži dodatne izbore kao što je Podešavanje obaveštenja ili u SharePoint Online, kreiranje novog PowerApp.

Spremni ste da počnete?

Ovo su neke veze ka člancima će vam pomoći da krenem.

Pravljenje liste u sistemu SharePoint

Uredite postavke liste u sistemu SharePoint Online

Brisanje liste u sistemu SharePoint

Kreiranje kolone na SharePoint listi ili u biblioteci

Dobijanje obaveštenja kada se promene na SharePoint Online listu ili stavku liste

Kontrola ko ima pristup na listi ili stavci pojedinačne liste.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×