Šta je Data Streamer?

Modernizujte učionicu pomoću podataka uživo da biste transformisali način na koji studenti oblikuju moderne naučne i inženjerske prakse.  

Želite li da izmerite brzinu vetra koristeći anemometar? Pravite model uticaja mozga koji se dodiruje sa lobanjom?  Određujete elektroprovodljivost nekog rešenja? Programski dodatak programa Excel Data Streamer podržava snimanje, vizuelizovanje i analiziranje podataka senzora u realnom vremenu u programu Excel.   

Data Streamer omogućava studentima jednostavan način za premeštanje podataka iz fizičkog sveta u Excel moćna digitalna platna i sa njih.  Uz senzor, mikrokontroler i Excel, Data Streamer uvodi studente u svetove nauke o podacima i internet stvari (IoT).   

Dijagram dotoka i protoka podataka u realnom vremenu u Excel programskom dodatku Data Streamer.

Napomena: Data Streamer je dostupan besplatno za sve Office 365 pretplatnike. Ako ste pretplatnik na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office

Način funkcionisanja

Data Streamer je dvosmerni prenos podataka za Excel koji strimuje podatke uživo iz mikrokontrolera u Excel i šalje podatke iz programa Excel nazad u mikrokontroler.

Da biste preuzeli podatke iz senzora u Excel radnu svesku, povežite senzor sa mikrokontrolerom koji je povezan sa Windows 10 računarom.  Potrebno je i da bude omogućen programski dodataka Data Streamer u programu Excel, a radna sveska da bude otvorena.  

Pratite ove korake da biste pokrenuli strimovanje podataka u realnom vremenu u programu Excel:

  1. Omogućavanje programskog dodatka Data Streamer

  2. Ažuriranje koda i povezivanja mikrokontrolera sa računarom

  3. Napravite senzor ili koristite onaj koji imate

  4. Povezivanje senzora i mikrokontrolera

  5. Otvaranje prilagođene Excel radne sveske za senzor

  6. Započinjanje strimovanja podataka u realnom vremenu

Postavke dodatka Data Streamer

Data Streamer radne sveske mogu da se prilagode vašim potrebama. Da biste promenili način prikazivanja podataka i druge postavke korisničkog interfejsa, koristite ove veze: 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×