Šta da radite kada zlonamernog datoteka se nalazi u usluzi OneDrive

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Došli ste preko datoteke u OneDrive, ali ne možete da otvorite ili delili sa drugima. Možete da vidite datoteka, ali je blokiran i datoteka sadrži ikonu upozorenja pored njega:

Snimak ekrana datoteka u OneDrive for Business sa jednim otkrivena kao zlonamernog

Brisanje datoteka (preporučeno)

Da biste zaštitili sebe i na računaru, najbolja opcija je da biste izbrisali datoteku. Iz OneDrive mobilne aplikacije, jedina opcija je da biste izbrisali datoteku.

  1. Izaberite datoteku koju želite da izbrišete (u aplikaciji za mobilne uređaje, pritisnite i držite da biste je izabrali).

  2. Izaberite stavku Izbriši.

    Snimak ekrana brisanje blokirane datoteke iz usluge OneDrive for Business iz aplikaciju OneDrive za mobilne uređaje

    Brisanje u OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje

Zašto se datoteke u OneDrive blokirani?

Datoteke je blokiran da biste zaštitili možete i vaš računar od malvera.

Određene funkcije bezbednosti su mestu u Office 365 tako da zlonamernog datoteke mogu da se identifikujete u OneDrive. Ako se datoteke u OneDrive smatra zlonamernog, te datoteke je blokiran tako da niko ne možete da otvorite ili da preuzmete datoteku. Blokirane datoteke ima oznaku po imenu datoteke, ovako:

Snimak ekrana datoteke u usluzi OneDrive for Business otkrivena kao zlonamerni

Iako to može biti nezgodno za datoteke blokiran, prvi zaražen malver je gore. Cybercriminals koristite ransomware, tehničku podršku prevareili neželjenog softvera da biste ugroziti korisnika i računara. Kad cybercriminals pristup korisničke akreditive ili osetljive informacije, oni možete koristiti te informacije za pristup za više informacija ili drugi korisnici ili naplatiti naknade za lažne. Da biste saznali više, pogledajte članak razumevanje malver različitih tipova.

Šta da uradite da biste izbegli pokrenut u zlonamernog datoteke u budućnosti?

Iako cybercriminals nastaviti da biste pronašli nove načine za trik osobe sa malver, postoje korake koje možete preduzeti da biste zaštitili ste i na računaru.

Da biste saznali više o tome kako funkcioniše malver i kako da biste sprečili malver zaraze, pogledajte članak Sprečavanje zaraze malvera na Računaru.

Saznajte više

Zaštitite nalog i uređaje od hakera i malvera

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili One Drive for Business podršci sa PC ili Mac računara, otvorite centar aktivnosti, izaberite stavku Više > Pošalji povratne informacije > Ne sviđa mi se nešto.

One Drive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×