Šta da radite kada vidite „Paket” umesto „Rastersku sliku” u tabelama baze podataka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada koristite prikaz lista sa podacima da biste dodali GIF, JPEG i drugih tipova datoteke slika polja OLE objekta u tabeli, vidite reč „Paket” umesto očekivanog „rastersku sliku”.

„Paket” se pojavljuje u polju zato što polja OLE objekat podržava samo Windows rasterske slike (.bmp) i uređaja rasterska slika nezavisna od (.dib) datoteke. Ako želite da uskladištite dodatne tipove grafičkih datoteka u polja OLE objekta i imaju pristup ih ispravno prikazivanje, morate da instalirate dodatni softver i softver moraju da navedu komponente (pod nazivom OLE serveri) potrebne za prikazivanje na dodatne slika tipovi.

Prethodne verzije sistema Microsoft Office obezbeđuje program koji se zove Microsoft Photo Editor, što zauzvrat obezbeđene OLE server potrebne za prikazivanje GIF i JPEG datoteke. Sistem Office 2003 zamenjen Photo Editor sa Microsoft Picture Manager, koje obezbeđuju potrebne OLE server za ove tipove datoteka.

Možete da koristite bilo koji od sledećih tehnika da biste rešili ovaj problem:

 • Skladištenje slike izvan baze podataka i korišćenje Visual Basic® za aplikacije (VBA) kôd da biste ih prikazali. Više informacija potražite u članku Microsoft baze znanja Kako da prikažete slike iz fascikle u obrascu, izveštaju ili stranica za pristup podacima.

 • Konvertovanje GIF ili JPEG slike u operativnom sistemu Windows rasterske slike (.bmp) datoteke. Iako BMP datoteke su obično veći od GIF ili JPEG datoteke, oni može pomoći da smanjite veličinu baze podataka, zato što Access ne kreira dodatne uređaja rasterska slika nezavisna od (.dib) datoteke da biste ih podržava. Za informacije o tome zašto Access kreira DIB datoteke kada koristite GIF ili JPEG slike, potražite u članku Microsoft baze znanja Zašto OLE objekte dovode do baze podataka da biste rasta.

 • Ponovo instalirajte uređivač slika pomoću Office XP ili Office 2000 instalacioni CD.

  Ponovo instalirajte uređivač slika iz sistema Office XP

  1. Pokrenite instalacioni program na vaš instalacioni CD. Ako instalacioni program ne pokrene automatski, možete da ga pokrenete pomoću programa Windows Explorer. Da biste to uradili, kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na Sve programe, Pribori zatim kliknite na dugme Programa Windows Explorer. Pronađite svog CD-ROM i kliknite dvaput na stavku Setup.exe.

  2. Unesite šifru (inicijali su opcionalni) i kliknite na dugme dalje.

  3. Prihvatite uslove korišćenja ugovor o licenciranju i kliknite na dugme dalje.

  4. Izaberite tip prilagođene instalacije i kliknite na dugme dalje.

  5. Izaberite stavku Odaberi detaljno opcije instalacije za svaku aplikacijui kliknite na dugme dalje.

  6. U okviru Opcije da biste instalirali, postavite svaki program Nije dostupno. Da biste to uradili, kliknite na svaku stavku i sa liste izaberite Nije dostupno . Crveni znak „X” trebalo bi da se pojavljuju na svaku stavku.

  7. Razvijte funkciju Office alatke , kliknite na dugme Microsoft Photo Editor, izaberite stavku Pokreni sa mog računarai kliknite na dugme dalje. To otvara instalacioni program da biste instalirali samo urednik.

  8. Kliknite na dugme instalirajte da biste dovršili instalaciju.

  Ponovo instalirate Photo Editor iz Office 2000

  1. Ubacite disk 1 u svog CD-ROM da biste pokrenuli instalacioni program. Ako instalacioni program ne pokrene automatski, možete da ga pokrenete pomoću programa Windows Explorer. Da biste to uradili, kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na Sve programe, Pribori zatim kliknite na dugme Programa Windows Explorer. Pronađite svog CD-ROM i kliknite dvaput na stavku Setup.exe.

  2. Na prvom ekranu unesite proizvoda koja se nalazi na omota CD-a. Opcionalno možete da unesete svoje inicijale. Kada završite, kliknite na dugme dalje.

  3. Prihvatite uslove korišćenja ugovor o licenciranju i kliknite na dugme dalje.

  4. Kliknite na dugme Prilagodi i kliknite na dugme dalje.

  5. Kretanje kroz sledeće dve ekranima tako što ćete kliknuti dvaput na sledeću .

  6. Na na Microsoft Office 2000: Izbor funkcije ekrana, postavljanje svaki Office program da Nije dostupna. Da biste to uradili, kliknite na svaku stavku i sa liste izaberite Nije dostupno . Crveni znak „X” trebalo bi da označite svaku funkciju.

  7. Razvijte funkciju Office alatke , kliknite na dugme Microsoft Photo Editori sa liste izaberite stavku Pokreni sa mog računara . To otvara instalacioni program za instaliranje programa Photo Editor.

  8. Kliknite na dugme Instaliraj odmah da biste dovršili instalaciju.

Više informacija

Pogledajte ove članke za više informacija o korišćenju slika u programu Access:

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×