Čuvanje prezentacije kao filmske datoteke ili MP4

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Da biste pokrenuli prezentaciju na računarima koji nemaju instaliran PowerPoint, možete da sačuvate prezentaciju kao datoteku filma (.mov). Zatim možete da reprodukujete film u bilo kojoj aplikaciji koja podržava QuickTime filma. MP4 formatu je međunarodne standarde, tako da je podržan šire, naročito na hardver uređaja.

Napomene: 

  • Prezentacije reprodukuje kao filma, svaki slajd se pojavljuje kada uniform vremenskog perioda osim ukoliko ne Podešavanje vremenskog rasporeda pojedinačne ili snimanje projekcije slajdova da biste uspostavili vreme u celoj prezentaciji. Više informacija o postavka vremenski raspored slajdova potražite u članku pomoжi i podešavanje podešavanja vremena slajda.

  • Nekoliko prelazi reprodukcija drugačije u filma od njih u prezentaciji. Efekti animacije uopšte ne reprodukcija u film.

  • Prateće priče se ne čuvaju kada sačuvate prezentaciju kao film.

Napomena: Ova funkcija je dostupna samo pretplatnicima na Office 365. Ako ste pretplaćeni na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

  1. Izaberite stavke Datoteka> Izvezi.

  2. U meniju Format datoteke izaberite format video zapisa koji želite (MP4 ili naveo).

  3. Izaberite kvalitet video zapisa koji želite: Kvalitet prezentacije, Internet kvalitetili Nizak kvalitet. Viši kvalitet video zapisa, na veću veličinu datoteke.

  4. Ako imate snimljena podešavanja vremena i želite da ih koristite u video zapisu možete kreirati iz prezentacije, uverite se da je potvrđen izbor u polju pored stavke koristi snimljena podešavanja vremena i prateće priče . Takođe možete da podesite vremenski video provešće na svaki slajd ako nemate podešavanje vremena.

  5. Kada ste izvršili sve izbore, odaberite stavku Izvoz.

Napomena: Kada izvezete prezentacije kao video zapisa, bilo koji ugrađeni medijske datoteke unutar prezentacije nećete moći da reprodukujete.

Kada sačuvate prezentaciju kao video zapisa, možete da delite kao i druge video zapise, pomoću aplikacije ili uređaje koje možete da otvorite i reprodukovanje video zapisa.

Kada sačuvate datoteku, možete odabrati da biste dodali film krediti filmsku muziku i druge opcije za kako će se film reprodukuje.

  1. U meniju datoteka izaberite stavku Sačuvaj kao film.

  2. Da biste dodali opcije kao što su krediti ili filmske muzike u pozadini, kliknite na dugme Opcije filma, a zatim uradite nešto od sledećeg:

Da biste

Izvršite sledeću radnju

Dodavanje filmsku muziku

Kliknite na dugme Postavke za film, a zatim u okviru postavke medijana pozadini filmske muzike iskačućem meniju izaberite stavku Izaberi filmske muzike.

Napomena: Ako ne možete da izaberete zvučne datoteke koji se reprodukuje na računaru, na Omogućavanje iskačućem meniju izaberite stavku Sve datoteke.

Pronađite filmske muzike koji želite, a zatim kliknite dvaput na nju.

Dodavanje krediti

Izaberite karticu krediti , a zatim otkucajte željene informacije u kredita, kao što su koja je kreirala filma ili informacije o autorskim pravima.

Napomena: Krediti ne dodaje na kraj filma; Umesto toga, oni se dodaju svojstava datoteke. Da biste prikazali svojstva datoteke u Nalazač, izaberite datoteku, kliknite na karticu datotekai zatim izaberite stavku Preuzmi informacije.

Promena veličine ekrana

Kliknite na dugme Postavke za film, a zatim u okviru Veličina i kvalitet, izaberite željene dimenzije film.

Neprekidna reprodukcija filma

Kliknite na dugme Postavke za film, a zatim u okviru postavke medija, izaberite polje za potvrdu Ponavljaj film .

Takođe pogledajte

Animiranje teksta i objekata

Dodavanje, uređivanje ili uklanjanje prelaza

Snimanje projekcije slajdova

Proba i podešavanje vremenskog rasporeda slajdova

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×