Čuvanje prezentacije kao datoteke filma ili MP4

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste pokrenuli prezentaciju na računarima na kojima nije instaliran sistem _ z0z_ instalirano, prezentaciju možete sačuvati kao video datoteku.

Move datoteke mogu da se reprodukuju u bilo kojoj aplikaciji koja podržava QuickTime filmove. MP4 format je internacionalni standard, tako da je podržan više, naročito na hardverskim uređajima.

_ z0z_ ne podržava čuvanje u video zapisu. Druge verzije sistema _ z0z_ (2011, 2019 i% z1z_ pretplata) podržavaju ovu funkciju.

Čuvanje u video formatu

 1. Izaberite stavke Datoteka> Izvezi.

  U meniju Datoteka izaberite stavku Izvezi

  (Nemojte da koristite " Sačuvaj kao", jer ne nudi opcije video zapisa.)

 2. Otvorite listu formata datoteke i izaberite željeni video format (MP4 ili mov).

  Pretplatnici za Office 365 mogu da izvezu prezentaciju na video zapis kao MP4 ili MOV datoteka

  Ako se opcije MP4 i MOV ne nalaze u verziji sistema _ z0z_, pogledajte odeljak zahtevi ispod za više informacija.

 3. Izaberite željeni kvalitet videa: kvalitet prezentacije, kvalitet internetaili nizak kvalitet. Datoteka je veća što je viši kvalitet video zapisa.

 4. Ako ste zapisali vremenske rasporede i želite da ih koristite na video zapisu koji ste kreirali iz prezentacije, uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu pored stavke koristi snimljeni vremenski raspored i prateće priče . Takođe možete odabrati da podesite vremenski period koji će video zapis provesti na svakom slajdu ako nemate vreme za podešavanje.

 5. Kada izvršite sve izbore, odaberite stavku Izvezi.

Napomena: Kada izvezete prezentaciju kao video zapis, reprodukcija zvuka koji je snimljen u projekciji slajdova će se reprodukovati, ali druge ugrađene medijske datoteke neće da se reprodukuju.

Kada sačuvate prezentaciju u vidu video zapisa, možete da je delite kao i bilo koji drugi video pomoću aplikacija ili uređaja koji mogu da se otvore i reprodukuju.

Zahtevi za čuvanje u video zapisu

Zadatak, kontrolna lista, simbol planiranja

Odnosi se na:
PowerPoint za Office 365 za Mac
 verzija 15,23 i novije verzije. Počevši od verzije 16,19, snimljena prateća priča uključena je u izvezene video datoteke.
 Licenca: Office 365 pretplata
 Pronađite Office verziju

Odnosi se na:
PowerPoint 2019 za Mac
 verzija 16,19 i novije verzije.
  Pronalaženje Office verzije

Kada sačuvate datoteku, možete da odaberete da dodate filmsku muziku, zasluge za film i druge opcije za način reprodukcije filma.

 1. U meniju datoteka izaberite stavku Sačuvaj kao film.

 2. Da biste dodali opcije kao što su krediti ili Movie soundtrack, izaberite stavku Opcije filma, a zatim uradite nešto od sledećeg:

Za izvršavanje sledeće radnje

Uradite sledeće

Dodavanje filmske muzike

Izaberite stavku Postavke filma, a zatim u okviru Postavke medija, na iskačućem meniju u pozadini filmske muzike izaberite stavku Select filmske muzike.

Napomena: Ako ne možete da izaberete zvučnu datoteku koja se reprodukuje na računaru, u iskačućem meniju Omogućavanje izaberite stavku sve datoteke.

Pronađite željenu filmsku muziku, a zatim kliknite dvaput na nju.

Dodavanje kredita

Kliknite na karticu zaslužni, a zatim unesite željene informacije u kredite, kao što je ko je kreirao film ili informacije o autorskim pravima.

Napomena: Krediti se ne dodaju na kraj filma. Umesto toga, oni se dodaju u svojstva datoteke. Da biste prikazali svojstva datoteke, u Nalazaču izaberite datoteku, izaberite stavku datoteka, a zatim izaberite stavku nabavi informacije.

Promena veličine ekrana

Izaberite stavku Postavke filma, a zatim u okviru Veličina i kvalitetizaberite željene dimenzije filmova.

Neprekidno Reprodukuj film

Izaberite stavku Postavke filma, a zatim u okviru Postavke medijapotvrdite izbor u polju za potvrdu ponavljaj za filmom .

Ograničenja za prezentacije sačuvane kao filmove

Napomene: 

 • Kada prezentacija reprodukuje film, svaki slajd se pojavljuje za jednako određeno vreme osim ako ne podesite pojedinačni vremenski raspored ili snimite projekciju slajdova da biste uspostavili tajming za celu prezentaciju. Više informacija o podešavanju vremenskog rasporeda slajdova potražite u članku veћbanje i podešavanje vremenskog rasporeda slajdova.

 • Nekoliko prelaza se reprodukuju drugačije u filmu nego u prezentaciji. Efekti animacije se ne reprodukuju u filmu uopšte.

 • Prateća priča se ne čuva u programu PowerPoint za Mac 2011 kada prezentaciju sačuvate kao film.

Takođe pogledajte

Animiranje teksta i objekata

Dodavanje, uređivanje ili uklanjanje prelaza

Snimanje projekcije slajdova

Probna funkcija i podešavanje vremenskog rasporeda slajdova

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×