Čuvanje i pronalaženje trenutnih poruka programa Lync

Da li ste ikada poželeli da se vratite i pronađete prethodni razgovor putem trenutnih poruka koji sadrži traženu URL adresu? Ili da vidite istoriju trenutnih poruka i poziva? Ili da izbrišete staru poruku? Ako koristite Microsoft Outlook za e-poštu, možda ćete imati opciju da sačuvate trenutne poruke u fascikli istorije razgovora programa Outlook. Organizacije koje koriste program Outlook za e-poštu mogu da uključe ili isključe ovu opciju.

Potvrda čuvanja istorije razgovora

Počnimo tako što ćemo proveriti da li je opcija istorije razgovora dostupna u vašoj organizaciji. Ukoliko jeste, objasnićemo vam kako da dođete do nje i da pronađete određene trenutne poruke.

  1. U glavnom prozoru programa Lync kliknite na dugme Opcije Ikona „Opcije“ , a zatim izaberite stavku Lično.

  2. U odeljku „Menadžer ličnih informacija" potražite polje za potvrdu sa oznakom Sačuvaj razgovore putem trenutnih poruka u fascikli istorije razgovora e-pošte.

  3. Ako ne vidite ovo polje za potvrdu ili ako se ono nalazi u prozoru ali je zatamnjeno (nije u funkciji), to znači da ne koristite program Outlook za e-poštu ili da koristite taj program, ali je vaša organizacija podesila vaš Lync nalog tako da se vaši razgovori putem trenutnih poruka ne čuvaju u programu Outlook.

  4. Ukoliko vidite polje za potvrdu, ali izbor u njemu nije potvrđen, potvrdite ga ako želite da se istorija razgovora čuva, a zatim kliknite na dugme U redu.

  5. Ukoliko vidite polje za potvrdu i izbor je potvrđen, istorija razgovora se već čuva.

Važno: Ako ne želite da sačuvate istoriju razgovora, opozovite izbor u polju za potvrdu Sačuvaj razgovore putem trenutnih poruka u mojoj fascikli istorije razgovora e-pošte, a zatim kliknite na dugme U redu. Imajte na umu i to da je ova funkcionalnost ili uključena ili isključena. Ako je ona isključena, svi razgovori će biti odbačeni i nećete moći da izaberete da zadržite određene poruke. Na sličan način, ako je ona uključena, svi razgovori će biti sačuvani i u tom slučaju ćete moći da izbrišete poruke koje ne želite da zadržite u programu Outlook.

Pregledanje istorije razgovora

Ako je istorija razgovora dostupna, u glavnom prozoru programa Lync izaberite karticu Razgovori Ikona „Razgovori“ .

Snimak ekrana kartice „Razgovori“

Razgovori su prikazani tako da se najnoviji nalaze na vrhu. Na listi Razgovori pojavljuju se i telefonski razgovori koje ste vodili. Međutim, propušteni pozivi nakon kojih je ostavljena poruka govorne pošte vide se u prikazu „Telefon“ koji otvarate klikom na ikonu Telefon.

Pored izbora stavke SVI, možete kliknuti na jednu od druge dve kartice u prozoru „Razgovori“:

  • PROPUŠTENI Prikazuje samo spisak propuštenih razgovora i poziva

  • POZIVI Prikazuje samo spisak telefonskih poziva (obavljenih i propuštenih)

Na dnu prozora nalazi se izbor pod nazivom Prikaži više u programu Outlook. Njegovim odabirom dobijate potpunu istoriju. Svaki razgovor možete izbrisati tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na njega i izabrati stavku Izbriši.

Pronaći prethodni razgovor sa osobom iz kontakata

  1. Otvorite Lync i na spisku kontakata desnim tasterom miša kliknite na kontakt čije prethodne razgovore želite da prikažete. Ili, u polje za pretragu možete uneti ime.

  2. Izaberite stavku Pronađi prethodne razgovore.

Videćete spisak razgovora koje je kontakt vodio sa vama u fascikli Istorija razgovora programa Outlook. Da biste pratili određeni razgovor, potražite približan datum razgovora ili unesite termin koji se možda pojavljivao u razgovoru u polje za pretragu na vrhu prozora programa Outlook.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×