Čuvanje datoteke prezentacije

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kao i sa bilo kog programa, preporučuje se da imenovanje i Čuvanje prezentacije odmah i sačuvali promene često dok radite.

U PowerPoint 2013 i novije verzije, možete da sačuvate na radnoj površini prezentaciju na lokalnoj disk jedinici (kao što je laptop računar), mrežnu lokaciju, CD-u, DVD-a ili fleš disk. Takođe možete da je sačuvate u drugom formatu datoteke. Ako želite da sačuvate prezentaciju na Veb lokaciji, pogledajte članak Čuvanje i deljenje prezentacije u usluzi OneDrive.

 1. Na kartici Datoteka izaberite stavku Sačuvaj.

  Datoteka > Sačuvaj ili Sačuvaj kao

 2. Uradite sledeće:

  • Da biste sačuvali prezentaciju na lokalnoj disk jedinici, kao što je laptop, CD ili DVD jedinica, izaberite stavku Računar.

  • Da biste je sačuvali u SharePoint biblioteci, izaberite stavku SharePoint.

  • Da biste prezentaciju sačuvali na veb lokaciji, pročitajte članak Čuvanje prezentacije u usluzi OneDrive i deljenje iz nje.

 3. U okviru Čuvanje kao > Nedavne fascikle kliknite na dugme Pregledaj, izaberite putanju i fasciklu datoteke, a zatim imenujte datoteku.

 4. Izaberite stavku Sačuvaj.

Čuvanje datoteke prezentacije u drugom formatu

Napomena: Da biste sačuvali datoteke u PDF (.pdf) ili XPS (.xps) formatima datoteka, pogledajte članak Sačuvajte ili je konvertujte u PDF ili XPS formatu.

 1. Na kartici Datoteka izaberite stavku Sačuvaj kao.

 2. U odeljku Čuvanje kao uradite nešto od sledećeg:

 3. U delu Nedavne fascikle kliknite na dugme Pregledaj, izaberite putanju i fasciklu datoteke, a zatim imenujte datoteku.

 4. Sa liste Sačuvaj kao tip izaberite željeni format datoteke.

 5. Izaberite stavku Sačuvaj.

Čuvanje prezentacije u starijoj verziji programa PowerPoint

U PowerPoint 2013 i novije verzije, možete da sačuvate datoteke u starijoj verziji programa PowerPoint tako što ćete izabrati verziju sa liste " Sačuvaj kao tip " u polju Sačuvaj kao . Na primer, možete da sačuvate PowerPoint prezentaciju u najnoviji format PowerPoint prezentacije (.pptx) ili kao PowerPoint 97-2003 prezentaciju (.ppt).

Napomene: 

Otvaranje format dokumenta

Microsoft Office podržava mogućnost da sačuvate datoteku prezentacije u formatu OpenDocument prezentacije (.odp).

Kada koristite opciju " Sačuvaj kao ili Sačuvaj kopiju na komandu", na kraju od opcija sa liste Sačuvaj kao tip naveden je mogućnost da sačuvate u .odp formatu.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite stavku Sačuvaj kao, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Za prezentaciju koju je moguće otvoriti samo u PowerPoint 2010 ili PowerPoint 2007, na listi Sačuvaj kao tip izaberite stavku PowerPoint prezentacija (*.pptx).

  • Za prezentaciju koju je moguće otvoriti u programu PowerPoint 2010 ili starijim verzijama programa PowerPoint, izaberite PowerPoint 97-2003 prezentacija (* .ppt).

 3. U dijalogu Sačuvaj kao, u levom oknu izaberite fasciklu ili neku drugu lokaciju na kojoj želite da sačuvate prezentaciju.

 4. U polju Ime datoteke otkucajte ime prezentacije ili nemojte otkucati ništa da biste prihvatili podrazumevano ime datoteke, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Od tog trenutka, možete da pritisnete kombinaciju tastera CTRL + S ili kliknite na dugme Sačuvaj Slika dugmeta pri vrhu ekrana da biste sačuvali prezentaciju brzo u bilo kom trenutku.

 1. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Sačuvaj kao.

 2. Izaberite stavku Sačuvaj kao, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Za prezentaciju koju je moguće otvoriti samo u programu PowerPoint 2007, na listi Sačuvaj kao tip izaberite stavku PowerPoint prezentacija (*.pptx).

  • Za prezentaciju koju je moguće otvoriti u prethodnim verzijama programa PowerPoint, izaberite stavku PowerPoint 97-2003 prezentacija (* .ppt).

 3. U dijalogu Sačuvaj kao, u levom oknu izaberite fasciklu ili neku drugu lokaciju na kojoj želite da sačuvate prezentaciju.

 4. U polju Ime datoteke otkucajte ime prezentacije ili nemojte otkucati ništa da biste prihvatili podrazumevano ime datoteke, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×