Čitanje POP3 e-poruka na više računara

Kada preuzmete nove poruke sa POP3 naloga e-pošte, poruke se podrazumevano brišu sa servera POP3 pošte, a zatim čuvaju na računaru koji koristite. Pošto poruka više nije na serveru POP3 pošte, ne možete je videti kada se povežete sa drugog računara.

Promenom postavki na POP3 nalogu e-pošte možete da odaberete da li poruke uklanjaju pošto su preuzete.

Više računara preuzima POP3 e-poruke

1. Kada se povežete sa POP3 serverom pošte sa prvog računara, e-poruke se preuzimaju u Outlook.

2. Kada se povežete sa drugog računara, e-poruke se preuzimaju u Outlook.

3. Kada se povežete sa trećeg računara, e-poruke su preuzimaju u program Outlook i brišu sa servera jer polje za potvrdu Ostavi kopiju poruka na serveru nije potvrđeno u podešavanju naloga na trećem računaru. Ovo šalje komandu iz programa Outlook na POP3 server pošte dajući mu uputstvo da izbriše preuzete poruke. Nijedan drugi računar ne može da preuzme ove poruke sa POP3 servera pošte posle ovoga.

Preuzimajte, ali ne uklanjajte poruke sa POP3 servera pošte

Na svakom računaru na kom želite da čitate e-poruke, ali ne i da ih trajno čuvate, postupite na sledeći način:

 1. Odaberite stavke Datoteka > Postavke naloga > Postavke naloga

  Stavka „Postavke naloga“ u prikazu „Backstage“

 2. Na kartici E-pošta izaberite POP3 nalog e-pošte, a zatim kliknite na dugme Promeni.

 3. Kliknite na dugme Još postavki.

 4. Izaberite karticu Više opcija i u opciji Isporuka, potvrdite izbor zu polju za potvrdu Ostavi kopiju poruka na serveru.

  Odeljak isporuke na kartici „Više opcija“ u dijalogu „Postavke internet e-pošte“

  Možete izabrati i da li želite da se poruke automatski brišu sa servera e-pošte nakon navedenog broja dana, pošto stavku izbrišete na računaru ili pošto ispraznite fasciklu Izbrisane stavke. Ove postavke mogu da spreče prekoračenje maksimalne veličine poštanskog sandučeta koju je odredio vaš dobavljač internet usluga.

Napomena: Većina dobavljača Internet usluga (ISP) ograničava veličinu POP3 poštanskog sandučeta. Ako ne brišete stavke sa servera, vaš nalog će u jednom trenutku prekoračiti prostor koji vam je dodelio dobavljač internet usluga, što će onemogućiti prijem novih poruka i može dovesti do dodatnih troškova. Za više informacija obratite se svom dobavljaču internet usluga.

Preuzimajte, ali ne uklanjajte poruke sa POP3 servera pošte

Na svakom računaru na kom želite da čitate e-poruke, ali ne i da ih trajno čuvate, postupite na sledeći način:

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Postavke naloga.

 2. U koloni Ime izaberite POP3 nalog koji želite da promenite, a zatim kliknite na dugme Promeni.

  Napomena: Ako vaš profil ne sadrži Microsoft Exchange nalog, poruke će biti uskladištene na vašem računaru u datoteka ličnih fascikli (.pst). Međutim, ako profil sadrži naloge e-pošte Exchange servera i POP3 servera, a vi koristite podrazumevanu postavku prema kojoj se sve nove poruke isporučuju u poštansko sanduče Exchange servera, poruke preuzete sa POP3 servera biće uskladištene na Exchange nalogu. Preko svakog profila koji koristite na računarima koji imaju pristup Exchange poštanskom sandučetu moći ćete da pregledate e-poruke koje su prethodno preuzete sa POP3 servera.

 3. Kliknite na dugme Još postavki.

 4. Izaberite karticu Više opcija, a zatim u okviru Isporuka potvrdite izbor Ostavi kopiju poruka na serveru.

  Možete izabrati i da li želite da se poruke automatski brišu sa servera e-pošte nakon navedenog broja dana, pošto stavku izbrišete na računaru ili pošto ispraznite fasciklu Izbrisane stavke. Ove postavke mogu da spreče prekoračenje maksimalne veličine poštanskog sandučeta koju je odredio vaš dobavljač internet usluga.

Napomena: Većina dobavljača Internet usluga (ISP) ograničava veličinu POP3 poštanskog sandučeta. Ako ne brišete stavke sa servera, vaš nalog će u jednom trenutku prekoračiti prostor koji vam je dodelio dobavljač Internet usluga, što će onemogućiti prijem novih poruka i može dovesti do dodatnih troškova. Za više informacija obratite se svom dobavljaču Internet usluga.

Ne čuvaj POP3 e-poruke u Exchange prijemnom poštanskom sandučetu

Ako vaš profil sadrži naloge e-pošte Microsoft Exchange servera i POP3 servera, a podrazumevana postavka za isporuku svih novih e-poruka je isporuka u Exchange poštansko sanduče, onda se sve nove poruke koje primite preko oba naloga čuvaju u Exchange prijemnom poštanskom sandučetu. Preuzete POP3 poruke neće biti čuvane u zasebnoj Outlook datoteci sa podacima, ali će se skladištiti na Exchange nalogu.

Ako želite da odvojite POP3 e-poruke od e-poruka Exchange naloga, možete da promenite lokaciju za isporuku za POP3 nalog e-pošte u datoteku ličnih fascikli (.pst). Na taj način možete da zadržite poruke sa POP3 naloga, kao što je nalog sa ličnom e-poštom, da se ne kombinuju sa porukama Exchange naloga i čuvaju na serverima preduzeća.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Postavke naloga.

 2. U koloni Ime izaberite POP3 nalog koji želite da promenite, a zatim kliknite na dugme Promeni fasciklu.

 3. Izvršite jednu od sledećih radnji:

  • Korišćenje postojeće .pst datoteke    

   Ako datoteka ličnih fascikli (.pst) već postoji, možete da je koristite. Podrazumevano, .pst datoteka se pojavljuje pod imenom Lične fascikle osim ako niste naveli prilagođeno ime.

   1. Izaberite fasciklu u .pst datoteci u kojoj će biti sačuvane nove e-poruke poslate na POP3 nalog e-pošte.

   2. Kliknite na dugme U redu, a zatim u dijalogu Postavke naloga kliknite na dugme Zatvori.

  • Kreiranje nove .pst datoteke    

   1. Izaberite stavku Nova Outlook datoteka sa podacima.

   2. Izaberite željeni tip .pst datoteke, a zatim kliknite na dugme U redu.

    Osim ako nije potrebno da .pst datoteku koristite u programu Outlook 2002 ili u ranijem izdanju, trebalo bi da koristite tip Datoteka ličnih fascikli programa Office Outlook (.pst).

   3. U polje Ime datoteke upišite ime za .pst datoteku, a zatim kliknite na dugme U redu.

   4. U dijalogu Kreiranje Microsoft ličnih fascikli u polje Ime upišite ime koje želite da se prikazuje u oknu za navigaciju programa Outlook, a zatim kliknite na dugme U redu.

    Dijalog „Kreiranje Microsoft ličnih fascikli“

    Preporučujemo vam da upišete ime onako kako želite da se ono prikaže u oknu za navigaciju programa Outlook. Promena imena za prikaz .pst datoteke iz Lične fascikle u nešto sa više značenja pomaže da se napravi razlika između više Outlook datoteka sa podacima u slučaju da radite sa više .pst datoteka.

    Datoteci sa podacima možete da dodate lozinku ako to želite.

    Lozinka može da sadrži najviše 15 znakova.

    Koristite jake lozinke koje kombinuju velika i mala slova, brojeve i simbole. Slabe lozinke ne kombinuju ove elemente. Jaka lozinka: Y6dh!et5. Slaba lozinka: House27. Lozinke treba da sadrže 8 ili više znakova. Bolja je fraza za prolaz od 14 ili više znakova.

    Veoma je važno da zapamtite lozinku. Ako je zaboravite, Microsoft je ne može preuzeti. Skladištite lozinke tako što ćete ih zapisati na bezbednom mestu odvojeno od informacija koje one štite.

    Važno: Microsoft, dobavljač Internet usluga (ISP) ili administrator e-pošte nema pristup vašoj lozinci.

    Ako potvrdite izbor Sačuvaj ovu lozinku u mojoj listi lozinki, zabeležite lozinku u slučaju da .pst datoteku treba da otvorite na drugom računaru. Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu samo ako je vaš Microsoft Windows korisnički nalog zaštićen lozinkom i niko drugi nema pristup nalogu na računaru.

   5. U dijalogu Nova lokacija za isporučivanje e-pošte kliknite na dugme U redu, a zatim u dijalogu Postavke naloga kliknite na dugme Zatvori.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×