Čuvanje stilova ćelija za korišćenje u svim novim radnim sveskama

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovog članka ovde na engleskom jeziku.

Ako želite da se stilovi ćelija koje kreirate u ili kopirajte u radne sveske dostupne u sve buduće radne sveske, možete da ih sačuvate u predložak koji se koristi za sve nove radne sveske.

 1. Otvorite radnu svesku koja sadrži stilove za koje želite da budu dostupni.

 2. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , izaberite stavku novo , a zatim, u okviru prazni i nedavno korišćeni, dvaput kliknite na Praznu radnu svesku.

 3. Na kartici Početak, u grupi Stilovi izaberite stavku Stilovi ćelija.

  Slika glavne trake programa Excel

  Savet : Ako ne vidite dugme Stilovi ćelija , kliknite na dugme Stilovi, a zatim kliknite na dugme još dugmeta u Slika dugmeta pored polja stilova ćelija.

 4. Izaberite stavku Objedini stilove.

 5. U dijalogu Objedinjavanje stilova, u oknu Objedini stilove iz izaberite radnu svesku koja sadrži stilove koje želite da kopirate, a zatim kliknite na dugme U redu.

 6. Ako obe radne sveske sadrže stilove sa identičnim imenima, na sledeći način ćete morati da ukažete na to da li želite da objedinite te stilove:

  • Da biste stilove u aktivnoj radnoj svesci zamenili kopiranim stilovima, kliknite na dugme Da.

  • Da biste stilove u aktivnoj radnoj svesci ostavili nepromenjene, kliknite na dugme Ne.

   Napomena : Excel će prikazati poruku samo jednom bez obzira na broj parova sa identičnim imenom stila.

 7. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , a zatim izaberite stavku Sačuvaj kao.

 8. U polju ime datoteke otkucajte knjiga.

 9. U polju Sačuvaj kao tip izaberite stavku Excel predložak ili stavku Excel predložak sa omogućenim makroima ako radna sveska sadrži makroe za koje želite da budu dostupni u predlošku.

 10. U polju u kojem se određuje lokacija na kojoj se čuva datoteka, pronađite i izaberite fasciklu XLSTART.

  Napomena : U operativnom sistemu Windows Vista fascikla XLSTART se obično nalazi u fascikli C:\Users\ < korisničko ime > \AppData\Local\Microsoft\Excel\XLSTART. U operativnom sistemu Microsoft Windows XP fascikle XLSTART je obično nalazi u C:\Documents and Settings\ < korisničko ime > \Application Data\Microsoft\Excel\XLSTART fasciklu.

 11. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Napomena : Kada izađete iz programa Excel i ponovo ga pokrenete, stilovi ćelija koje ste sačuvali u datoteci „Sveska.xltx“ (ili „Sveska.xltm“) biće dostupni u svim novim radnim sveskama koje kreirate.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft pruža ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Članak bio mašinskog preveli, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×