Čuvanje SharePoint lokacije kao predloška

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pomoću sistema _ z0z_možete da dizajnirate i gradite snažne SharePoint aplikacije koje sadrže bogati skupa izvora podataka, prikaze sa kojima se suočavaju klijenti i obrasci koji se suočavaju sa klijentima, veoma prilagođene tokove posla i još mnogo toga. Kada ste napravili sajt poslovnog rešenja, možete odmah početi da je koristite u SharePoint okruženju. Možete i da pretvorite rešenje u predložak i primenite ga u drugom okruženju, učinite ga dostupnim korisnicima tako da mogu da kreiraju nove lokacije ili da ga predaju radi daljeg razvoja u programu Visual Studio.

Pretvaranje prilagođene lokacije ili poslovnog rešenja u predložak je izuzetno korisna i vrlo moćna mogućnost u sistemu SharePoint 2010. Kada počnete da upakujete rešenje kao predložak, počinjete da ostvarujete potencijal sistema SharePoint kao platformu za poslovne aplikacije.

Ovaj članak opisuje SharePoint predloške, ono za šta se koriste, kako da pretvorite vašu stranicu u predložak i kako da ga aktivirate na serveru.

Ovaj članak sadrži:

Šta je to predložak SharePoint lokacije?

Šta se čuva u predlošku

Šta možete da uradite sa SharePoint predlošcima?

Čuvanje sajta kao predloška

Aktiviranje predloška sajta u galeriji rešenja

Sledeći koraci

Šta je to predložak SharePoint lokacije?

Predlošci SharePoint lokacije su unapred ugrađene definicije dizajnirani oko određenih poslovnih potreba. Ove predloške možete da koristite da biste kreirali sopstvenu SharePoint sajt, a zatim da prilagodite sajt koliko god želite. Verovatno ste upoznati sa podrazumevanim predlošcima lokacija, kao što je lokacija tima, lokacija bloga i grupna radna lokacija kao što je prikazano ovde.

SharePoint Site Template

Pored podrazumevanih predložaka, možete da kreirate sopstveni predložak lokacije na osnovu lokacije koju ste kreirali i prilagodili u sistemu SharePoint. Ovo je moćna funkcija u sistemu SharePoint koja vam omogućava da kreirate prilagođeno rešenje, a zatim da delite to rešenje sa kolegama, šire organizacijom ili spoljnim organizacijama. Možete i da upakujete lokaciju i da je otvorite u drugom okruženju ili aplikaciji kao što je Microsoft Visual Studio i da ga dalje prilagođavate.

Kada sačuvate lokaciju kao predložak, kreiraćete paket Veb rešenja ili WSP. WSP je CAB datoteka sa manifestom rešenja. Rešenje koje kreirate se skladišti u galeriji rešenja za SharePoint kolekciju lokacija. Odatle možete da preuzmete kopiju rešenja ili da je aktivirate na serveru.

Napomena:  WSP koju kreirate predstavlja delimično korisničko rešenje koje ima isti Deklarativni format kao i SharePoint Solution. Međutim, on ne podržava pun opseg tipova elemenata funkcija koje podržavaju potpuno pouzdana rešenja.

Vrh stranice

Šta se čuva u predlošku

Kada SharePoint sajt sačuvate kao predložak, čuvate ukupan okvir lokacije – njene liste i biblioteke, prikaze i obrasce i tokove posla. Pored ovih komponenti, sadržaj sajta možete da dodate u predložak, na primer, dokumente uskladištene u bibliotekama dokumenata. To može biti korisno za obezbeđivanje uzoraka sadržaja pomoću kojih će korisnici započeti rad. Imajte na umu da to može da poveća i veličinu predloška koji se nalazi izvan podrazumevanog 50.

Većina objekata na sajtu je uključena i predložak ga podržava. Međutim, postoji nekoliko objekata i funkcija koje nisu podržane. Sledeća tabela pruža kratak rezime onoga što je u okviru tipičan predložak sajta ili rešenje.

Uključeno u WSP korisničkog rešenja

Nije uključeno u WSP za korisničko rešenje

 • Liste

 • Bi

 • Spoljne liste

 • Veze izvora podataka

 • Prikazi prikaza i prikazi podataka

 • Prilagođeni obrasci

 • Tokovi posla

 • Tipovi sadržaja

 • Prilagođene radnje

 • Navigacija

 • Stranice sajta

 • Master stranice

 • Moduli

 • Veb predlošci

 • Prilagođene dozvole

 • Pokrenute instance toka posla

 • Istorija verzija stavke liste

 • Zadaci toka posla povezani sa pokretanjem tokova posla

 • Vrednosti polja "osobe/grupe"

 • Vrednosti polja za taksonomiju

 • Objavljivanje stranica i sajtova za objavljivanje

 • Moji sajtovi

Vrh stranice

Šta možete da uradite sa SharePoint predlošcima?

Čuvanje lokacije kao predloška je moćna funkcija zato što nudi toliko raznih upotreba prilagođenih sajtova u sistemu SharePoint. Evo trenutne pogodnosti koje dobijete od čuvanja lokacije kao predloška u sistemu SharePoint.

 • Prilagođene SharePoint lokacije mogu odmah da se raspoređuju kao rešenja Sačuvajte i aktivirajte predložak u galeriji rešenja i omogućite drugim zaposlenima da kreiraju nove lokacije od tog predloška. Ne treba vam vizuelni studio za kreiranje rešenja i morate da pristupite administratorskim komandama i da ga pokrećete. Samo sačuvajte sajt kao predložak, aktivirajte je i isključeno je.

 • Prilagođene SharePoint lokacije su prenosivi – pored primene prilagođenog rešenja u okruženju, možete da preuzmete. wsp datoteku, uzmete je na put i primenite je u drugom SharePoint okruženju. Sva prilagođavanja lokacije prikladno se skladište u jednoj datoteci.

 • Prilagođene SharePoint lokacije su transformacije – kao paket Veb rešenja, možete da otvorite prilagođenu lokaciju u programu Visual Studio, obavite dodatno prilagođavanje razvoja predlošku, a zatim da ga primenite na SharePoint. Razvoj SharePoint lokacije, kao što je ishod, može da prolazi kroz ћivotni ciklus razvoja lokacije koji obuhvata sistema _ z0z_, Microsoft Visual Studio i pregledač.

Kada počnete da kreirate prilagođene lokacije u sistemu SharePoint, otkrićete još više beneficija za pretvaranje lokacije u rešenje koje može da se napravi prenosivi u celoj organizaciji.

Vrh stranice

Čuvanje sajta kao predloška

Možete da sačuvate sajt kao predložak u bilo kom trenutku pomoću opcije predloška (Sačuvaj sajt kao predložak) na stranici "Postavke lokacije" u sistemu SharePoint. _ z0z_ olakšava obezbeđivanje opcije " Sačuvaj kao predložak " na traci, koja vas vodi na ovu stranicu u sistemu SharePoint. Kada sačuvate predložak, datoteka rešenja se kreira i skladišti u galeriji rešenja gde možete da preuzmete ili aktivirate rešenje.

Da biste sačuvali sajt kao predložak pomoću programa _ z0z_, obavite sledeće korake:

 1. Otvorite sajt u programu _ z0z_.

 2. Na kartici lokacija , u grupi Upravljanje kliknite na dugme Sačuvaj kao predložak.
  Site tab, Manage group

 3. To vas vodi na stranicu Sačuvaj kao predložak u sistemu SharePoint.
  Save As Template

 4. Navedite ime koje ćete koristiti za datoteku predloška u polju ime datoteke .

 5. Navedite ime i opis za predložak u poljima ime predloška i Opis predloška .

 6. Da biste dodali sadržaj sajta u predložak sajta, potvrdite izbor u polju za potvrdu uključena .

  Napomena:  Uključujući sadržaj sajta može značajno da poveća veličinu predloška. Imajte na umu da je ograničenje podrazumevane veličine za predložak sajta 50 MB, ali može biti manje u vašoj organizaciji.

 7. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali predložak.

 8. Ako su sve komponente na sajtu važeće, predložak se gradi i videćete poruku koja kaže da je operacija uspešno dovršena.

 9. Da biste preuzeli ili aktivirali rešenje iz galerije rešenja, kliknite na vezu Galerija korisničkog rešenja i slijedite korake u nastavku.

 10. Ili da biste se vratili na svoju sajt, kliknite na dugme u redu.

Vrh stranice

Aktiviranje predloška sajta u galeriji rešenja

Kada sačuvate sajt kao predložak, datoteka rešenja (. wsp) se kreira i skladišti u galeriji rešenja za kolekciju lokacija. Odavde možete da preuzmete ili aktivirate rešenje.

Da biste aktivirali predložak sajta, izvršite sledeće korake:

 1. Pronađite lokaciju najvišeg nivoa kolekcije lokacija u sistemu SharePoint.

 2. Izaberite stavku Radnje na sajtu i odaberite stavku Postavke sajta.

 3. U okviru galerijeizaberite stavku rešenja.

 4. Da biste aktivirali rešenje, kliknite na padajući meni pored rešenja i odaberite stavku Aktiviraj.
  Activate a template

 5. Na ekranu za potvrdu aktivacija rešenja kliknite na dugme Aktiviraj.
  Rešenje sada ima aktivan status u galeriji rešenja.

 6. Da biste preuzeli rešenje, samo kliknite na njeno ime u galeriji rešenja.

 7. U dijalogu preuzimanje datoteke kliknite na dugme Sačuvaji potražite lokaciju na kojoj želite da sačuvate rešenje.

Vrh stranice

Sledeći koraci

Kada se rešenje otpremi i aktivira u galeriji rešenja, korisnici će ga videti kao dostupan predložak na stranici Kreiranje lokacije u sistemu SharePoint. Možete da je izaberete i kreirate novu stranicu od nje, koja će naslediti komponente lokacije, njenu strukturu, tokove posla i još mnogo toga. Odnosno, možete da preuzmete rešenje iz galerije rešenja i da ga primenite u drugom SharePoint okruženju ili da ga otvorite u programu Microsoft Visual Studio, koji takođe podržava WSPs.

Opcija "predložak sajta" u programu SharePoint Designer 2010 omogućava sve ovo. Više informacija o njima potražite u odeljku Takođe pogledajte .

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×