Čuvanje prilagođene alatke kao predloška

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Prilagođenu alatku možete sačuvati kao datoteku predloška, a zatim je dodati kao novu alatku u drugi radni prostor. Ovo vam omogućava da uhvatite sve objekte dizajna, kao što su obrasci, polja, prikazi, makroi i skripte, bez zapisa podataka. Kreiranje predloška alatke dizajnerima omogućava da prilagođene alatke distribuiraju za korišćenje u radnim prostorima. Prilagođene alatke u programu SharePoint Workspace mogu sadržati alatke kreirane pomoću alatke za liste verzije 2010, alatke za obrasce verzije 2007 ili alatke za obrasce programa InfoPath.

Možete da Zaključavanje dizajna prilagođene alatke za aplikacije pre nego što sačuvate kao predložak. Koristite ovu opciju ako želite da sprečite druge da ažuriranje dizajna u radnim prostorima kreiraju pomoću predloška.

Napomena : Prilagođene alatke kreirane pomoću alatke za obrasce verzije 2007 ili alatke za obrasce programa InfoPath ne omogućavaju pristup dizajneru iz ovog izdanja programa SharePoint Workspace. Zbog toga će samo članovi radnog prostora koji i dalje koriste Groove 2007 moći da omoguće opciju za zaključavanje dizajna alatke.

  1. Izaberite prilagođenu alatku koju želite da sačuvate kao predložak.

  2. Izaberite karticu Radni prostor i kliknite na dugme Sačuvaj kao predložak.

  3. U dijalogu Sačuvaj kao izaberite lokaciju na disku na kojoj želite da postavite novu alatku ili prihvatite podrazumevanu lokaciju i kliknite na dugme Sačuvaj.

    Kada nove alatke dodate tako što izaberete karticu Radni prostor, kliknete na dugme Dodaj, a zatim izaberete stavku Potraži alatke..., prikazuje se podrazumevana lokacija, fascikla „Groove predlošci alatki“ u fascikli „Moji dokumenti“.

  4. Ako želite, u dijalogu Opcije predloška postavite informacije o lozinci i kliknite na dugme U redu.

Osnovni podaci o distribuciji predložaka alatki

Predložak prilagođene alatke predstavlja datoteku sa podacima sa oznakom tipa datoteke *.gta. Takav predložak možete distribuirati drugim korisnicima, kao što biste to učinili sa bilo kojom drugom datotekom sa podacima. Na primer, možete je poslati kao prilog e-poruke, postaviti u alatku za dokumente ili na server datoteka ili Veb lokaciju.

Da biste pomogli drugim korisnicima, možete uneti uputstva o mestu na koje treba postaviti predložak datoteke, kao što je lokacija fascikle koja će predlošku alatke omogućiti da se prikaže na listi Potraži alatke: fascikla „Groove predlošci alatki“ koja se nalazi u fascikli „Moji dokumenti“.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×