Čuvanje predloška obrasca

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Objavljivanje predloška obrasca nije ista kao čuvanje predloška obrasca. Kada objavite predložak obrasca, čarobnjak za objavljivanje dodaje lokacije za objavljivanje i uputstva za predložak obrasca za obradu tako da korisnici mogu da otvorim obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca. Kada sačuvate predložak obrasca, čuvate kopiju predloška obrasca, kao i kada sačuvate datoteku na svoj računar. Uvek bi trebalo da koristite čarobnjak za objavljivanje kada želite da učinite dostupnim za korisnike za popunjavanje predloška obrasca. Ova tema objašnjava kako da sačuvate predložak obrasca.

Čuvanje predloška obrasca

 1. U meniju Datoteka izaberite stavku Sačuvaj.

 2. Ako primite poruku o objavljivanju predloška obrasca, kliknite na dugme U redu.

 3. U dijalogu Sačuvaj kao, navedite gde želite da sačuvate predložak obrasca.

 4. U okviru za tekst Ime datoteke, upišite ime predloška obrasca.

 5. U okviru padajuće liste Sačuvaj kao tip, postupite na sledeći način:

  • Izaberite stavku Predložak InfoPath obrasca, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj da biste predložak obrasca sačuvali kao Microsoft Office InfoPath 2007 predložak obrasca.

  • Izaberite stavku Predložak InfoPath 2003 obrasca, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj da biste predložak obrasca sačuvali kao Microsoft Office InfoPath 2003 predložak obrasca. U slučaju da ste dodali kontrole, odnosno omogućili funkcije koje nisu podržane u programu Office InfoPath 2003, InfoPath prikazuje poruku kojom vas obaveštava da u vašem predlošku ima nepodržanih kontrola ili funkcija.

   Pregledajte i rešavanje problema sa kompatibilnošću

   Da biste otklonili probleme sa kompatibilnošću, morate da otvorite okno zadataka Kontrolor dizajna u kome, prema potrebi, redigujete i otklanjate probleme.

   1. U meniju Alatke izaberite stavku Kontrolor dizajna da biste otvorili okno zadataka Kontrolor dizajna.

   2. U oknu zadataka Kontrolor dizajna kliknite na dugme Osveži, a zatim obratite pažnju na greške i poruke koje će se pojaviti.

    The following table describes the difference between errors and messages in the Design Checker task pane.

   Icon

   Tip

   Opis

   Slika ikone

   Error

   The form template will not function correctly. You should fix the errors before you publish the form template.

   Slika ikone

   Message

   The form template may not function as expected. Messages are less serious than errors. You can choose whether to address the messages before you publish the form template.

   1. U oknu Kompatibilnost sa prethodnim verzijama izaberite grešku ili tekst poruke da biste videli objašnjenje problema i predloge za njegovo otklanjanje.

   2. Unesite potrebne izmene u predložak obrasca.

   3. U oknu zadataka Kontrolor dizajna kliknite na dugme Osveži kako biste se uverili da u vašem predlošku obrasca nema više problema.

    Veze ka dodatnim informacijama o dizajniranju predloška obrasca koji funkcioniše sa programom InfoPath 2003 potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Savet: Da biste brzo sačuvali predložak obrasca dok radite na njemu, kliknite na dugme Sačuvaj Slika dugmeta na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + S.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×