Čuvanje dokumenta u usluzi OneDrive iz sistema Office 2010

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kad sačuvate dokument u usluzi OneDrive, on se skladišti na centralnoj lokaciji kojoj možete pristupiti sa gotovo bilo kog mesta. Čak i ako niste za računarom, na dokumentu možete da radite sa svakog mesta na kojem imate pristup vebu.

Čuvanje dokumenta u usluzi OneDrive ujedno olakšava deljenje dokumenta sa drugima. Umesto da šaljete prilog, možete da pošaljete vezu. Tako imate samo jednu kopiju dokumenta. Ako više osoba treba da napravi revizije, to rade u istoj kopiji, bez potrebe da usaglašavaju više verzija i kopija dokumenta.

Čuvanje Word, Excel, PowerPoint i OneNote dokumenata u usluzi OneDrive omogućava vama, kao i drugim osobama, da prikazujete i uređujete dokumente u veb pregledaču korišćenjem Office Online programa. To znači da možete da delite dokument sa drugima bez brige o tome koju aplikaciju imaju instaliranu, jer dokumente prikazuju i uređuju u pregledaču.

U programu Word, Excel ili PowerPoint

 1. Izaberite karticu Datoteka i izaberite stavku Sačuvaj i pošalji.

 2. Izaberite stavku Sačuvaj na Vebu.

 3. Kliknite na dugme Prijavi se, unesite Windows Live ID i lozinku i kliknite na dugme U redu.

  Ako koristite Hotmail, Messenger ili Xbox Live, već imate Windows Live ID nalog. Ako ga nemate, kliknite na dugme Upiši se za Windows Live OneDrive da biste kreirali novi Windows Live ID nalog.

 4. Izaberite fasciklu u usluzi OneDrive i kliknite na dugme Sačuvaj kao. Unesite ime za datoteku i kliknite na dugme Sačuvaj.

  Dokument je sada sačuvan u usluzi OneDrive. U usluzi OneDrive možete drugima dati dozvolu da prikazuju i uređuju sadržaj fascikli. Kad želite da delite dokument, pošaljite vezu do fascikle.

U programu OneNote

 1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim izaberite stavku Deli.

 2. Izaberite beležnicu koju želite da sačuvate.

 3. Kliknite na dugme Veb.

  Napomena : Ako beležnica nije u formatu datoteke OneNote 2010, OneNote traži od vas da je nadogradite. Kliknite na dugme Nadogradi, a zatim u dijalogu Svojstva beležnice izaberite stavku Konvertuj u 2010. U odzivu koji vas upozorava da korisnik prethodne verzije programa OneNote neće moći da deli beležnicu, kliknite na dugme U redu. Svi koji imaju prethodnu verziju programa OneNote moći će da dele beležnicu korišćenjem programa OneNote Online u usluzi OneDrive.

 4. Kliknite na dugme Prijavi se, unesite Windows Live ID i lozinku i kliknite na dugme U redu.

  Ako koristite Hotmail, Messenger ili Xbox Live, već imate Windows Live ID nalog. Ako ga nemate, kliknite na dugme Upiši se za Windows Live OneDrive da biste kreirali novi Windows Live ID nalog.

 5. Izaberite fasciklu u usluzi OneDrive, a zatim stavku Deli beležnicu.

 6. OneNote vam omogućava da pošaljete vezu do beležnice. Ako želite, izaberite stavku Slanje veze e-poštom i sastavite e-poruku. Jedna veza u poruci otvara beležnicu u OneNote aplikaciji za računar, a druga u programu OneNote Online.

  Beležnica je sada sačuvana u usluzi OneDrive. U usluzi OneDrive možete pozvati druge ljude da prikažu i urede radnu svesku tako što ćete izabrati stavku Deli na kartici Datoteka.

Više informacija o Office Online programe i Windows Live potražite u članku pomoću Office Online programa u usluzi OneDrive.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×