Čuvanje dokumenta u sistemu SharePoint iz sistema Office 2010

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada dokument sačuvate u biblioteci na SharePoint lokaciji organizacije, vi i vaše kolege imate centralnu lokaciju za pristupanje dokumentu.

Da biste delili dokument, umesto priloga možete poslati vezu. Na taj način održavate samo jednu kopiju dokumenta. Ako je potrebno da korisnici izvrše korekcije, to rade u istoj kopiji, bez potrebe za usklađivanjem više verzija i kopija dokumenta.

SharePoint takođe može da prati verzije dokumenta u slučaju da bude potrebno da preuzmete prethodnu verziju. Takođe možete odabrati da dobijete obaveštenje e-poštom kada se u dokument unesu promene.

U zavisnosti od verzije sistema SharePoint koja koristi vaše organizacije, možete i da koristite druge funkcije za saradnju. Ako vaša organizacija koristi SharePoint 2010 ili Office 365, skladištenje dokumenata u SharePoint biblioteci omogućava vam da uređujete dokumente sa više osoba u isto vreme u Microsoft Word 2010 ili Microsoft PowerPoint 2010. Pored toga, ako Office Web Apps konfigurisane, možete da koristite Veb pregledač za prikazivanje i uređivanje dokumenata u programu Word, Excel, PowerPoint i OneNote i možete da uređujete Excel i OneNote datoteke sa više osoba istovremeno u pregledaču.

Više informacija o Office Web Apps i SharePoint, pogledajte članak Korišćenje Office Web APPS aplikacija u sistemu SharePoint.

U programu Word, Excel ili PowerPoint

 1. Izaberite karticu Datoteka i izaberite stavku Sačuvaj i pošalji.

 2. Izaberite stavku Sačuvaj u sistemu SharePoint.

 3. Kliknite na dugme Potraži lokaciju.

  Napomena: Ako čuvate dokument na SharePoint lokaciju koju ste već koristili, kliknite na njeno ime.

 4. U polju ime datoteke otkucajte Veb adresu biblioteke dokumenata, kao što su http://fabrikam/shared dokumenata, i pritisnite taster ENTER.

 5. Otkucajte ime za datoteku, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

U programu OneNote

 1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim stavku Deli.

 2. Izaberite beležnicu koju želite da sačuvate.

 3. Kliknite na mreži, a zatim izaberite stavku biblioteka dokumenata na listu lokacija. Ako biblioteku dokumenata koju želite nije naveden, kliknite na dugme Pregledaj da biste ga pronašli.

 4. Kliknite na dugme Deli beležnicu.

 5. OneNote vam daje priliku da biste poslali vezu u beležnicu. Ako želite, izaberite stavku e-pošte vezui sastavljanje e-poruke.

  Napomena: Ako delite beležnicu u kojoj su Office Web Apps konfigurisane biblioteci dokumenata, e-poruka sadrži dve veze. Jedna veza otvara beležnicu u OneNote aplikaciji radne površine i drugih veza otvara beležnicu u programu OneNote Web App.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×