Čuvanje detalja operacije uvoza ili izvoza u vidu specifikacije

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada pokrenete čarobnjak za uvoz ili čarobnjak za izvoz u programu Pristup, postavke koje ste koristili možete da sačuvate u vidu specifikacije kako biste mogli da ponovite operaciju u bilo kom trenutku. Specifikacija sadrži sve informacije koje su potrebne programu Access da bi se operacija ponovila bez potrebe da vi vršite bilo kakav unos. Na primer, specifikacija koja uvozi podatke iz Excel radne sveske skladišti ime izvorne Excel datoteke, ime odredišne baze podataka i druge detalje, na primer, da li ste dodali podatke u postojeću tabelu ili uvezli podatke u novu tabelu, informacije o primarnom ključu i imena polja.

Možete da sačuvate operaciju uvoza ili izvoza koja uključuje bilo koji format datoteke podržan u programu Access. Ne možete da sačuvate detalje operacije povezivanja ili operacije gde izvozite samo deo lista sa podacima.

Iako je glavni cilj specifikacije čuvanje svih glavnih detalja kako biste mogli da ponovite uvoz ili izvoz bez korisničkog unosa, specifikacija je i dalje veoma fleksibilna. Na primer, možete da promenite ime izvorne datoteke ili odredišne datoteke pre nego što ponovo pokrenete specifikaciju. Na taj način, možete da koristite jednu specifikaciju uz nekoliko različitih izvornih ili odredišnih datoteka.

Specifikacija koja izvozi oblikovane podatke u Excel ili Word će poštovati trenutne postavke filtera i kolona izvornog objekta u programu Access. Ako je izvorni objekat (tabela, upit, obrazac ili izveštaj) otvoren kada pokrenete specifikaciju, Access izvozi samo podatke koji su trenutno prikazani u prikazu. Ako izvorni objekat nije otvoren, postavke koje su poslednje sačuvane u tom objektu će odrediti koji podaci se izvoze.

Kreiranje specifikacije uvoza ili izvoza

 1. Pokrenite operaciju uvoza ili izvoza iz programa Access.

  Čarobnjaci za uvoz i izvoz su dostupni na kartici Spoljni podaci. Čarobnjaci za uvoz se nalaze u grupi Uvoz i povezivanje, a čarobnjaci za izvoz u grupi Izvoz.

 2. Pratite uputstva u čarobnjaku. Kada kliknete na dugme U redu ili Završi, ukoliko Access uspešno dovrši operaciju, u čarobnjaku se pojavljuje stranica Čuvanje koraka za uvoz ili Čuvanje koraka za izvoz.

 3. Na stranici čarobnjaka kliknite na dugme Sačuvaj korake za uvoz ili Sačuvaj korake za izvoz da biste sačuvali detalje operacije u vidu specifikacije.

  Access prikazuje dodatni skup kontrola. Ova slika prikazuje dijalog sa tim dostupnim kontrolama.

  Dijalog „Sačuvajte korake za izvoz“

 4. U polju Sačuvaj kao otkucajte ime specifikacije.

 5. U polju Opis otkucajte opis koji će vama ili drugim korisnicima pomoći da kasnije identifikujete operaciju.

 6. Da biste kreirali Outlook zadatak koji vas podseća kada dođe vreme da ponovite ovu operaciju, izaberite stavku Kreiraj Outlook zadatak.

 7. Kliknite na dugme Sačuvaj uvoz ili Sačuvaj izvoz da biste sačuvali specifikaciju. Access kreira i skladišti specifikaciju u trenutnoj bazi podataka.

 8. Ako ste izabrali stavku Kreiraj Outlook zadatak na stranici Čuvanje koraka za uvoz ili Čuvanje koraka za izvoz u čarobnjaku, pojavljuje se prozor „Outlook zadatak“. Popunite detalje zadatka, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori.

Šta još treba da znam?

Video zapis: čuvanje detalja operacije uvoza ili izvoza

Evo video zapisa možete da gledate koji vodi vas kroz primer čuvanje detalja operacije uvoza ili izvoza. Snimak pokazuje vam kako da kreirate makro koji će pokretanje sačuvanog uvoza ili izvoza specifikacija.

Napomena: Ovaj video je snimljen pomoću programa Access 2010, ali isti osnovnih koraka koji se takođe primeniti na Access 2007, Access 2013 i 2016 pristup.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×