Čuvanje datoteke u SharePoint biblioteci ili na nekoj drugoj Web lokaciji

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da sačuvate datoteke u biblioteku na Microsoft Windows SharePoint Services lokaciji, kao i na drugim Web lokacijama, gde možete da sarađujete sa drugim osobama na datotekama.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Čuvanje datoteke u SharePoint biblioteci ili na nekoj drugoj Web lokaciji

Pregled

SharePoint lokacija ili server za upravljanje dokumentima mogu da obezbede centralnu lokaciju za druge osobe za upravljanje i praćenje datoteka. Na primer, možete da upotrebite SharePoint biblioteku za upravljanje verzijama datoteka, čuvanje dodatnih informacija o datotekama i prijem ažuriranog sadržaja kada se datoteke promene. Neki serveri za upravljanje dokumentima obezbeđuju funkcije radnog toka kao pomoć upravljanju poslovnim procesima, kao što su pregled i odobrenje.

Neki programi sistema Microsoft Office 2007, kao što su PowerPoint, Word i Excel, obezbeđuju opciju za lakše pronalaženje dostupnih Web lokacija. U drugim programima sistema Microsoft Office, čuvanje u biblioteci slično je čuvanju u bilo kojoj mrežnoj ili Web lokaciji.

Da biste sačuvali datoteku na Web lokaciji ili serveru za upravljanje dokumentima, morate da imate dozvolu za doprinošenje Web lokaciji ili serveru. Druge osobe u grupi takođe moraju da imaju dozvolu za čitanje ili doprinošenje. Na primer, da biste sačuvali datoteku u biblioteci dokumenata na SharePoint lokaciji, morate da imate dozvolu za doprinošenje biblioteci.

Kada sačuvate datoteku, možda će od vas biti zatraženo da obezbedite dodatne informacije ili da sprovedete druge radnje, u zavisnosti od toga kako je postavljena lokacija ili server. Na primer, možda ćete morate da unesete informacije o datoteci, kao što je ime vašeg odeljenja ili tip sadržaja datoteke. Više informacija potražite od administratora ili od vlasnika lokacije.

Ako je datoteka odjavljena na vaše ime, što znači da samo vi možete da je menjate dok je odjavljena, morate da prijavite datoteku pre nego što druge osobe budu u mogućnosti da vide vaše promene. Ako biblioteka prati glavne verzije i međuverzije, biće zatraženo da prijavite datoteku da biste odredili da li prijavljujete glavnu verziju ili međuverziju. Glavna verzija je obično značajno promenjena u odnosu na prethodnu glavnu verziju, dok je međuverzija obično samo malo promenjena u odnosu na prethodnu verziju. Na primer, glavna verzija može da sadrži veliki deo novog sadržaja, dok međuverzija može da sadrži samo ispravke pravopisnih grešaka.

U zavisnosti od toga kako je biblioteka postavljena, možda ćete morati da sprovedete dodatne korake pre nego što vaše datoteke postanu vidljive drugim osobama. Na primer, možda ćete morati da navedete informacije o datoteci ili ćete datoteku morati da odobrite pre nego što postane vidljiva svim osobama u vašoj grupi.

Pored čuvanja datoteke direktno u SharePoint biblioteci ili na drugoj Web lokaciji, datoteku možete takođe da sačuvate na čvrstom disku, a zatim da je kasnije sačuvate ili otpremite u biblioteku ili drugu Web lokaciju.

Vrh stranice

Čuvanje datoteke u SharePoint biblioteci ili na nekoj drugoj Web lokaciji

Sledeća procedura predviđena je za prvo čuvanje datoteke u SharePoint biblioteci ili na drugoj lokaciji. Nakon što sačuvate datoteku po prvi put, možete da kliknete na dugme Sačuvaj kao što biste učinili sa bilo kojom drugom datotekom.

Vaša organizacija može prilagoditi svoju lokaciju ili server, zbog čega ćete morati da pratite dodatne ili nešto drugačije korake. Ako imate pitanja, obratite se administratoru ili vlasniku lokacije.

 1. Postupite na sledeći način u ovim programima sistema Microsoft Office 2007:

  Word, Excel ili PowerPoint

  • Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , kliknite na strelicu pored dugmeta Objavii zatim kliknite na Serveru za upravljanje dokumentima.

   Project, Publisher, SharePoint Designer, Visio ili Outlook

  • Postupite na neki od sledećih načina:

   • Da biste sačuvali datoteku po prvi put, u meniju Datoteka izaberite stavku Sačuvaj.

   • Ako ste već sačuvali datoteku na drugoj lokaciji, u meniju Datoteka izaberite stavku Sačuvaj kao.

  • U oknu Sačuvaj u: izaberite stavku Moja mrežna mesta.

 2. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Ako vidite ime servera ili lokacije na kojoj želite da sačuvate datoteku, kliknite na ime, a zatim kliknite na dugme Otvori.

  • Ako ste prethodno posetili SharePoint lokaciju, njeno ime se pojavljuje u listi.

   Napomena: Upišite URL adresu servera u polje Ime datoteke ako ne vidite svoj server u oknu Moja mrežna mesta.

   Savet: Takođe možete dvaput da kliknete na ime.

 3. Kliknite na ime biblioteke ili druge lokacije na kojoj želite da sačuvate datoteku, kao što je Deljeni dokumenti, a zatim kliknite na dugme Otvori.

  Savet: Takođe možete dvaput da kliknete na ime biblioteke ili druge lokacije.

 4. U polje Ime datoteke upišite ime za datoteku.

 5. Kliknite na dugme Sačuvaj.

  Napomene: 

  • Ako čuvate datoteku u biblioteci koja zahteva da datoteke budu odjavljene i prijavljene, datoteka se odjavljuje na vaše ime kada je prvi put sačuvate na serveru. Morate da prijavite datoteku nakon što završite rad sa njom da bi druge osobe mogle da je pregledaju ili menjaju.

  • Ako vaša lokacija ili server koriste više tipova sadržaja, možda će biti zatraženo da navedete tip sadržaja kada ga čuvate. Tip sadržaja je grupa postavki koja definiše sadržaj, kao što su predložak, tok posla i informacije o datoteci. Na primer, vaša organizacija može imati tipove sadržaja za korporacijske prezentacije ili izveštaje.

  • Ako čuvate datoteku na lokaciji ili serveru koji zahteva odobrenje za datoteke, možda ćete morati da preduzmete dodatne radnje pre nego što datoteke budu vidljive svim osobama sa dozvolom za pregled sadržaja na serveru. Na primer, u biblioteci na SharePoint lokaciji, datoteka je sačuvana u stanju čekanja sve dok je ne odobri ili odbaci osoba koja ima dozvolu za odobravanje.

  • U zavisnost od toga kako je biblioteka postavljena, možda ćete morati da unesete dodatne informacije o datoteci, kao što je broj projekta ili ime odeljenja.

Savet: U zavisnosti od toga kako lokacija ili server podešen, možda ćete moći da koristite okno zadataka Za upravljanje dokumentima da biste prikazali više informacija o datoteci i lokaciji u sledećim Microsoft Office 2007 programima: Word, Excel, PowerPoint i Visio. Na primer, možete prikazati druge datoteke koje su uskladištene u istoj SharePoint biblioteci kada sačuvate datoteku. U sledećim Microsoft Office 2007 programima: Word, Excel i PowerPoint, kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , kliknite na serverui zatim kliknite na dugme Informacije za upravljanje dokumentima. U Microsoft Office Visio 2007, kliknite na dugme Alatkei zatim izaberite stavku Upravljanje dokumentima.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×