Čuvanje datoteke prezentacije

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U programima PowerPoint 2013 i PowerPoint 2016 prezentaciju za računar možete da sačuvate na lokalnoj disk jedinici (kao što je laptop), na mrežnoj lokaciji, CD-u, DVD-u ili fleš disku. Možete da je sačuvate i u drugom formatu datoteke. Ako želite da sačuvate prezentaciju na veb lokaciji, pročitajte članak Čuvanje prezentacije u usluzi OneDrive i deljenje iz nje.

 1. Na kartici Datoteka izaberite stavku Sačuvaj.

  Datoteka > Sačuvaj ili Sačuvaj kao

 2. Uradite sledeće:

  • Da biste sačuvali prezentaciju na lokalnoj disk jedinici, kao što je laptop, CD ili DVD jedinica, izaberite stavku Računar.

  • Da biste je sačuvali u SharePoint biblioteci, izaberite stavku SharePoint.

  • Da biste prezentaciju sačuvali na veb lokaciji, pročitajte članak Čuvanje prezentacije u usluzi OneDrive i deljenje iz nje.

 3. U okviru Čuvanje kao > Nedavne fascikle kliknite na dugme Pregledaj, izaberite putanju i fasciklu datoteke, a zatim imenujte datoteku.

 4. Izaberite stavku Sačuvaj.

Čuvanje datoteke prezentacije u drugom formatu

Napomena: Da biste sačuvali datoteke u PDF (.pdf) ili XPS (.xps) formatima datoteka, pogledajte članak Čuvanje kao PDF ili Čuvanje u XPS formatu.

 1. Na kartici Datoteka izaberite stavku Sačuvaj kao.

 2. U odeljku Čuvanje kao uradite nešto od sledećeg:

 3. U delu Nedavne fascikle kliknite na dugme Pregledaj, izaberite putanju i fasciklu datoteke, a zatim imenujte datoteku.

 4. Sa liste Sačuvaj kao tip izaberite željeni format datoteke.

 5. Izaberite stavku Sačuvaj.

Čuvanje prezentacije u starijoj verziji programa PowerPoint

U programima PowerPoint 2013 i 2016, datoteke možete da sačuvate u starijoj verziji programa PowerPoint tako što ćete izabrati verziju sa liste Sačuvaj kao tip u okviru Sačuvaj kao. Na primer, PowerPoint prezentaciju možete da sačuvate u najnovijem formatu PowerPoint prezentacije (.pptx) ili kao PowerPoint 97-2003 prezentaciju (.ppt).

Napomene: 

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×