Čuvanje SmartArt grafike

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada sačuvate dokument Microsoft Office 2007 , SmartArt grafika automatski se čuvaju sa dokumentom. Međutim, ako želite da radite sa SmartArt grafikom u prethodnoj verziji sistema Microsoft Office, morate da sačuvate dokument u formatu datoteke starije verzije. Možete i da konvertujete u SmartArt grafiku ili Microsoft Office PowerPoint 2007 slajd koji sadrži SmartArt grafiku, u odvojenoj datoteci koju možete da ugradite ili Umetanje u bilo koji program koji podržava Graphics Interchange Format (.gif), JPEG File Interchange Format (.jpg) ili Portable Network Graphics Format (.png). Na primer, možda ćete želeti da sačuvate u SmartArt grafiku kao datoteku slike, ako želite da ga zaključate tako da ga ne može uređivati.

U ovom članku

Čuvanje SmartArt grafike da biste uredili u prethodnoj verziji sistema Office

Čuvanje SmartArt grafike kao .gif, .png ili .jpg datoteke

Sačuvajte PowerPoint slajd kao .gif, .png ili .jpg datoteke

Čuvanje SmartArt grafike da biste uredili u prethodnoj verziji sistema Office

Važno : Ako želite da izmenite SmartArt grafiku pomoću starijoj verziji programa Microsoft Office Excel, Microsoft Office Word ili Microsoft Office PowerPoint, morate da razdvojite SmartArt grafiku u pojedinačne oblike i zatim ručno pregrupisali oblike da biste radili sa njima u celini. Nakon što razdelite SmartArt grafiku u pojedinačne oblike, ne možete da konvertujete oblike u SmartArt grafiku, čak i ako kasnije otvorite dokument u programu u Office 2007 izdanje. Svaki oblik koji sadrži tekst dalje podeljen na dva oblika koji su grupisani: oblik i njena svojstva i onaj koji sadrži tekst.

 1. Otvorite Office 2007 izdanje dokument koji sadrži SmartArt grafiku.

 2. Izaberite sve oblike u SmartArt grafici. Da biste to uradili, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + A ili izaberite prvi oblik, pritisnite i držite taster CTRL dok birate dodatne oblike.

 3. Na kartici Početak, u grupi Ostava kliknite na dugme Iseci.

  Slika grupe „Ostava“ na traci

 4. Na kartici Početak, u grupi Ostava, kliknite na strelicu ispod stavke Nalepi, a zatim kliknite na dijalog Specijalno lepljenje.

 5. U dijalogu Specijalno lepljenje , na listi kao izaberite stavku Microsoft Office grafički objekat, a zatim kliknite na dugme u redu.

 6. Kliknite na ivicu SmartArt grafike, a zatim pritisnite taster DELETE da biste izbrisali ivicu.

 7. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , postavite pokazivač Sačuvaj kao, a zatim kliknite na dugme stariju verziju formata datoteke koji želite.

 8. Izaberite željene Opcije u dijalogu Sačuvaj kao koji želite, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

  Napomene : 

  • SmartArt grafiku možete da sačuvate i u novi prazan dokument.

  • Ako koje ste primenili efekat na SmartArt grafiku, kao što su sjaj, odraz, meke ivice ili unutrašnja senka, oblicima se može pojaviti u dokumentu kao sliku koju nije moguće urediti. Uklonite efekat, a zatim ponovite gorenavedenu proceduru.

Čuvanje SmartArt grafike kao .gif, .png ili .jpg datoteke

SmartArt grafiku možete da sačuvate u grafičkom formatu datoteke kao što su Graphics Interchange Format (.gif), JPEG File Interchange Format (.jpg) ili Portable Network Graphics Format (.png).

 1. Kliknite na SmartArt grafiku koju želite da sačuvate u grafičkom formatu datoteke.

 2. Na kartici Početak, u grupi Ostava kliknite na dugme Kopiraj.

  Slika grupe „Ostava“ na traci

 3. Na kartici Početak, u grupi Ostava, kliknite na strelicu ispod stavke Nalepi, a zatim kliknite na dijalog Specijalno lepljenje.

 4. U dijalogu Specijalno lepljenje, na listi Kao, izaberite stavku Slika (GIF), Slika (PNG) ili Slika (JPEG).

  Napomene : 

  • Da biste radili sa datotekom u drugom programu, umetnite datoteku kao objekat.

  • U Microsoft Office PowerPoint 2007 samo, da biste brzo sačuvali SmartArt grafiku kao sliku, kliknite desnim tasterom miša na ivicu SmartArt grafike i zatim u priručnom meniju izaberite stavku Sačuvaj kao sliku .

Sačuvajte PowerPoint slajd kao .gif, .png ili .jpg datoteke

Odnosi se samo na Microsoft Office PowerPoint 2007

Da biste sačuvali na slajd koji sadrži SmartArt grafiku u grafičkom formatu datoteke, umesto da sačuva samo SmartArt grafike u grafičkom formatu datoteke, uradite sledeće:

Važno : SmartArt grafiku možete samo da sačuvate u grafičkom formatu datoteke kao što su Graphics Interchange Format (.gif), JPEG File Interchange Format (.jpg) ili Portable Network Graphics Format (.png).

 1. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , postavite pokazivač na strelicu pored dugmeta Sačuvaj kaoi zatim izaberite stavku PowerPoint 97-2003 prezentacija.

 2. U polju Ime datoteke otkucajte novo ime za dokument, odnosno nemojte ništa menjati ako želite da prihvatite predloženo ime datoteke.

 3. Sa liste Sačuvaj kao tip izaberite grafički format datoteke koji želite.

 4. U poruci koja će se pojaviti kliknite na dugme Samo trenutni slajd.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×