Čuvanje PowerPoint prezentacija u vidu PDF datoteka

Čuvanje PowerPoint prezentacija u vidu PDF datoteka

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Čuvanje prezentacije u vidu PDF datoteke zadržava oblikovanje i raspored. Prikazivanje slajdova je moguće i bez programa PowerPoint, ali nije moguće vršiti promene. Za to je dovoljno samo par klikova u prikazu „Backstage“ programa PowerPoint.

PowerPoint 2013 i 2016

 1. Izaberite karticu datoteka , a zatim izaberite stavku Izvezi (primetite da jeIzvoz, neSačuvaj kao).

  Čuvanje prezentacije u PDF formatu

 2. Izaberite stavku Kreiranje PDF/XPS dokumenta, a zatim kliknite na dugme Kreiraj PDF/XPS.

 3. U polju Objavljivanje kao PDF-a ili XPS-a izaberite lokaciju na kojoj ćete sačuvati datoteku. Ako želite da joj date drugo ime, unesite ga u polje Ime datoteke.

 4. Ako želite da promenite konačni izgled PDF datoteke, uradite neku od sledećih radnji:

  • U kartici Optimizuj za, izaberite stavku Standardno za viši kvalitet (na primer, ako želite da štampate datoteku). Izaberite stavku Minimalna veličina da biste smanjili datoteku (na primer, ako želite da je pošaljete kao prilog e-poruke).

  • Izaberite stavku Opcije da biste podesili izgled u PDF formatu. Na primer, možda ćete želeti da prezentacija bude u obliku propratnog sadržaja ili stranice sa napomenama. Možda ćete želeti da upotrebite samo određene slajdove sa prezentacije ili da prikažete više od jednog slajda po stranici. Kliknite na dugme U redu kada završite da biste zatvorili polje Opcije.

 5. Kliknite na dugme Objavi.

PowerPoint Online

 1. Izaberite karticu datoteka , izaberite stavku Preuzimanje kao, a zatim kliknite na dugme Preuzmi kao PDF. (Datoteka se konvertuje u PDF datoteku, a zatim dijalog vam saopštava da je spremna da preuzmete.

 2. Kliknite na dugme Preuzmi. Traka sa porukama pojavljuje se da biste pokazali da koja je preuzeta datoteka PDF je spreman da biste sačuvali na računaru. (Tačan poruke mogu se razlikovati u zavisnosti od toga na Veb pregledač koristite).

 3. Kliknite na dugme Sačuvaj kao, a zatim u dijalogu pojaviće se koja vam omogućava da navedete gde želite da sačuvate datoteku na računaru.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×