Čuvanje PowerPoint datoteke u usluzi OneDrive u vidu video zapisa

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Microsoft PowerPoint 2010 prezentaciju možete sačuvati u usluzi Windows Live OneDrive da bi bila dostupna drugim osobama. Pošto druge osobe mogu koristiti različite verzije programa PowerPoint, što može uticati na performanse i dostupne funkcije prezentacije, trebalo bi da sačuvate prezentaciju u vidu video zapisa. Time se osigurava da su svi elementi prezentacije – uključujući video zapise, grafičke elemente i zvukove – uključeni i ispravno prikazani, čak i kad se prikazuju na računaru koji nema instalirani PowerPoint.

Saveti :  Čuvanje video prezentacije u usluzi OneDrive može vam omogućiti veću kontrolu nad načinom njegovog prikaza. Na primer:

 • Prezentacija u vidu video zapisa može se samo prikazivati, ali ne i menjati ili uređivati.

 • Možete obezbediti da se prezentacija prikazuje određenim tempom.

 • Možete kontrolisati ko je može videti. Video zapise koji se čuvaju na većini lokacija za video zapise na mreži, kao što je YouTube, može prikazivati bilo koja osoba na internetu.

Da biste prezentaciju sačuvali u vidu video zapisa u usluzi OneDrive, najpre morate sačuvati prezentaciju u vidu video zapisa, a zatim otpremiti video zapis u uslugu OneDrive.

Da biste prezentaciju sačuvali u vidu video zapisa, uradite sledeće:

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Na na Čuvanje i slanje karticu, kliknite na dugme Kreiranje video zapisa.

 3. U okviru Kreiranje video zapisa, kliknite na Računarski i HD ekrani strelica nadole. Uradite nešto od sledećeg:

 4. Da biste kreirali video zapis sa veoma visokim kvalitetom, ali velikom veličinom datoteke, izaberite stavku Računarski ekrani i ekrani sa visokom definicijom.

 5. Da biste kreirali video zapis sa umerenom veličinom datoteke i srednjeg kvaliteta, izaberite stavku Internet i DVD.

 6. Da biste kreirali video zapis sa nižim kvalitetom i najmanjom veličinom datoteke, izaberite stavku Prenosni uređaji.

 7. Kliknite na ne koristi snimljena podešavanja vremena i prateće priče strelica nadole, a zatim uradite nešto od sledećeg:

 8. Ako niste snimili i podesili vreme prateće priče i pokreta laserskog pokazivača, izaberite stavku Ne koristi snimljena podešavanja vremena i prateće priče.

  Savet : Podrazumevano vreme na svaki slajd je podešen na 5 sekundi. Da biste promenili, pored sekundi da potrošite na svaki slajd, kliknite na strelicu nagore da biste povećali vreme i sporije prezentaciju ili strelicu nadole da biste smanjili vreme i ubrza prezentaciju.

 9. Ako ste snimili i podesili vreme prateće priče i pokreta pokazivača, izaberite stavku Koristi snimljena podešavanja vremena i prateće priče.

 10. Kliknite na dugme Kreiraj video zapis.

 11. U okvir Ime datoteke unesite ime datoteke za video zapis, potražite fasciklu u kojoj želite da čuvate ovu datoteku i kliknite na dugme Sačuvaj. Proces kreiranja video zapisa može trajati nekoliko časova u zavisnosti od dužine video zapisa i složenosti prezentacije.

Da biste otpremili video zapis u uslugu Windows Live OneDrive, uradite sledeće:

 1. Idite na http://office.live.comi prijavite se pomoću Windows Live ID. Ako nemate Windows Live ID, izaberite stavku prijavite se na stranici Windows Live.

 2. Izaberite stavku Dodaj datoteku, zatim izaberite fasciklu u koju želite da otpremite video zapis ili izaberite stavku Nova fascikla.

 3. Na stranici Dodavanje dokumenata u unesite lokaciju fascikle prezentacije ili kliknite na dugme Potraži i potražite lokaciju fascikle.

 4. Kliknite na dugme Otpremi.

 5. Na stranici sa potvrdom otpremanja možete poslati e-poruku sa vezom ka video zapisu osobama za koje želite da vide video zapis prezentacije ili možete promeniti dozvole za prikazivanje fascikle u kojoj se skladišti.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×