Čarobnjak za uvoz stavki proizvoda i usluga u Menadžeru za poslovne kontakte

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ovaj čarobnjak možete da koristite za uvoz stavke proizvoda i usluga iz knjigovodstveni sistem ili drugih aplikacija.

Izbor datoteke za uvoz      Upišite putanju do datoteke koju želite da uvezete ili kliknite na dugme Potraži da biste pronašli tu datoteku.

Opcije      Izaberite jednu od sledećih opcija:

  • Dodaj stavke u ovoj datoteci na postojeću listu      Izaberite ovu opciju da biste stavke proizvoda i usluga dodali na postojeću listu stavki.

  • Zameni postojeću listu stavkama iz ove datoteke      Izaberite ovu opciju da biste postojeću listu stavki zamenili listom koju uvozite.

Oblikovanje liste stavki proizvoda i usluga

Uvoz liste stavki proizvoda i usluga, informacije moraju biti u tekstualnoj datoteci zarez zarezima (.csv). Svaku stavku koju uvozite mora da sadrži ova tri polja: Ime stavke, Opis stavkei Cena stavke. Kreirajte zaseban red u datoteci za svaku stavku koju uvozite, razdvojenih zarezima ili znakom za razdvajanje nalazi na Kontrolnoj tabli, u dijalogu Regionalne i jezičke opcije , na kartici Regionalne opcije , bez razmaka pre ili posle zareza. Ova sintaksa prikazana je u sledećem primeru.

<Ime stavke 1>,<Opis 1>,<Cena po jedinici 1>

<Ime stavke 2>,<Opis 2>,<Cena po jedinici 2>

Možete da dodate i opcionalno četvrto polje Količina stavki, čije će vrednosti takođe biti uvezene.

<Ime stavke 1>,<Opis 1>,<Cena po jedinici 1>,<Podrazumevana količina 1>

<Ime stavke 2>,<Opis 2>,<Cena po jedinici 2>,<Podrazumevana količina 2>

Cene proizvoda i količine ne smeju da sadrže oznake valute ili unutrašnje znakove interpunkcije, kao što su tačke ili zarezi. Međutim, tačke ili zareze (zavisno od vaših lokalnih postavki) možete da koristite za valute. Na primer:

  • Umesto da upišete 10,000, upišite 10000.

  • Umesto da upišete 10.000, upišite 10000.

  • Ali, ako je cena deset dinara i pedeset para, možete da upišete 10.50.

Savet : Da biste uredili postavke lokalnog standarda, u prozoru Kontrolna tabla dvaput kliknite na ikonu Regionalne i jezičke opcije, a zatim na kartici Regionalne opcije, u odeljku Standardi i formati izaberite lokalni standard za valutu koji želite da koristite.

Napomena : U meniju Menadžer za poslovne kontakte izaberite stavku Lista stavki proizvoda i usluga da biste pristupili ovom čarobnjaku. U dijalogu Proizvodi i usluge kliknite na dugme Uvezi.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×