Ćaskanje u radnom prostoru

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Sa drugim članovima radnog prostora možete obavljati tekstualno ćaskanje u realnom vremenu. Da biste pristupili ćaskanju u radnom prostoru, izvršite neku od sledećih radnji:

  • U oknu Članovi radnog prostora kliknite na dugme Razvij da biste razvili ili skupili oblast ćaskanja: Ikona razvij/skupi

  • Na kartici Prikaz izaberite stavku Novi prozor i kliknite na dugme Ćaskanje.

Kreiranje novog unosa za tekstualno ćaskanje

Da biste kreirali novi unos za tekstualno ćaskanje, otkucajte ga u polju za unos teksta i pritisnite taster ENTER.

Savet: Pre nego što pritisnete taster ENTER da biste snimili unos za ćaskanje, možete da otvorite kontrolor pravopisa da biste potražili i ispravili greške u pravopisu. Kliknite na: Ikona provere pravopisa

Korišćenje funkcija obogaćenog teksta u uređivaču tekstualnog ćaskanja

Uređivač tekstualnog ćaskanja podržava funkcije obogaćenog teksta, na primer oblikovanje teksta, hiperveze i grafičke slike. Ove funkcije su dostupne samo dok kucate u polju za unos teksta. Unos za ćaskanje nije moguće uređivati kada se već pojavi u prozoru za prikaz ćaskanja. Kliknite desnim tasterom miša unutar polja za unos za tekstualno ćaskanje da viste videli opcije oblikovanja ili izaberite opcije na traci sa alatkama.

Dobijanje statusa ćaskanja

Naslovna traka ćaskanja svetli kada god drugi član pošalje novu poruku ćaskanja. Pored toga, možete postaviti pokazivač na naslovnu traku ćaskanja da biste videli da li neko trenutno kuca novu poruku.

Iskačući prozor sa informacijama o ćaskanju

Pretraživanje u ćaskanju

Da biste pretraživali u ćaskanju, kliknite desnim tasterom miša na bilo koje mesto u prozoru ćaskanja (ili u oblasti ćaskanja na tabli Članovi radnog prostora), izaberite stavku Ćaskanje i kliknite na dugme Pronađi u prepisci. U dijalogu Pronalaženje otkucajte nisku za pretragu i kliknite na dugme Pronađi sledeće.

Štampanje prepiske ćaskanja

Da biste odštampali ćaskanje, kliknite desnim tasterom miša na bilo koje mesto u prozoru ćaskanja (ili u oblasti ćaskanja na tabli Članovi radnog prostora), izaberite stavku Ćaskanje i kliknite na dugme Odštampaj prepisku.

Brisanje prepiske ćaskanja

Neka ćaskanja mogu biti dugačka i zato ćete povremeno možda želeti da izbrišete oblast prepiske ćaskanja da biste počeli ispočetka. Da biste izbrisali prepisku ćaskanja, kliknite desnim tasterom miša bilo gde u prozoru ćaskanja (ili u oblasti ćaskanja na tabli Članovi radnog prostora), izaberite stavku Ćaskanje i kliknite na dugme Izbriši prepisku.

Opoziv ili ponavljanje unosa za ćaskanje

Pritiske na taster prilikom kucanja u unosu za ćaskanje možete opozvati ili ponoviti. Kliknite desnim tasterom miša u polju za unos za ćaskanje, izaberite stavku Ćaskanje i kliknite na dugme Opozovi radnju (CTRL-Z) ili Ponovi radnju (CTRL-Y). Međutim, unose za ćaskanje nije moguće opozvati ili ponoviti kada ih već unesete i pojave se u prepisci.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×