Brisanje uporabniških podatkov v Microsoft Planner

Opomba:  Najnovejšo vsebino pomoči v vašem jeziku vam želimo zagotoviti v najkrajšem možnem času. Ta stran je bila prevedena z avtomatizacijo in lahko vsebuje slovnične napake ali nepravilnosti. Naš namen je, da bi bila vsebina za vas uporabna. Ali nam lahko na dnu te strani sporočite, ali so bile informacije za vas uporabne? Tukaj je angleški članek za preprosto referenco.

Če želite zagotoviti, da uporabnik je izbrisan iz Microsoft Planner, izbrišete tega uporabnika v skrbniškem središču za Office 365. Ko izbrišete uporabnika, svoje podatke telemetrije bodo izbrisani v Microsoft Planner in uporabniško ime, ki se spremenijo v »Nekdanji uporabnika« . Če želite izbrisati podatke, razen uporabniško ime in telemetrije, boste morali omogočiti dostop do ustrezne načrte in naredite to ročno.

Če želite izbrisati uporabnika iz skupinskega načrtovalnika

Kot skrbnik storitve Office 365, obiščite skrbniško središče storitve Office 365 in brisanje uporabnika, sledite korakom v izbrišete uporabnika iz vaše organizacije.

To brisanje uporabnika iz imenika Azure Active Directory tudi. Če želite obnoviti račun, preden se uporabniških podatkov trajno izbrisana imate 30 dni.

Pomembno: Če izbrišete uporabnika iz imenika Azure Active Directory najprej, ne boste mogli izvoziti uporabnikove paketov iz Microsoft Planner. Preverite, ali izvoz paketi iz Microsoft Planner najprej, če nameravate tudi izbrišete uporabnika iz vaše organizacije.

Kaj se samodejno izbrisani

Ko izbrišete uporabnika, njihove telemetrije in uporabniško ime so izbrisani, kot sledi:

  • Izbriše vse podatke telemetrije.    To se zgodi vsakič, ko uporabnik je izbrisan iz imenika Azure Active Directory.

  • Ime uporabnika in User.Id so izbrisani.    Microsoft Planner shrani ime uporabnika in User.Id glede na TaskUserID. Ko izbrišete uporabnika, Microsoft Planner ohrani v TaskUserID, toda izbriše ime uporabnika in User.Id. To omogoča Microsoft Planner za:

    • Preimenovanje uporabnika »Nekdanji uporabniku« . Vsi izbrisani uporabniki bodo preimenovane »nekdanji uporabnika« .

    • Ohranite informacije v »opravilo ustvarila« , »opravilo dodeljeno« in »dokončanega tako, da opravila« v razdelku ime »nekdanji uporabnika« .

Če želite izbrisati podatke določenega uporabnika

Ker Microsoft Planner sodelovanje orodje, v katerem veliko dela je v skupni rabi, brisanje uporabnika ne boste izbrisali vse pakete, opravil ali vsebino, ki je bil uporabnik, ki sodelujejo pri ali sklicuje. Če želite odstraniti ali urediti podatke, ki so vključena v načrte in opravila, lahko ročno urejate načrt.

Če želite urediti načrti, naredite nekaj od tega:

  • Sami podeljevanje dovoljenj za skupino uporabnikov osebnih podatkov.    To je najbolj uporabno, kadar je uporabniških podatkov je nekje uporabnik sami nima dostopa do.

  • Spremeniti geslo uporabnika in se vpišite kot uporabnik.    Tako deluje najbolje za pakete, ki jih uporabnik sodeloval pri.

    Pomembno: Spremenite geslo uporabnika in vpis kot jih deluje le, če to storite, preden izbrišete uporabnika iz vaše organizacije.

Ko imate dovoljenja ali ste prijavljeni kot uporabnik, lahko spremenite ali odstranite pakete, opravil ali drugo vsebino, ki naj ne sklicujejo na uporabnika.

Glejte tudi

Izvoz podatkov uporabnika iz Microsoft Planner

Razširite poznavanje Officea
Oglejte si izobraževanje
Prvi dobite nove funkcije
Pridružite se programu Office Insider

Vam je bila informacija v pomoč?

Zahvaljujemo se vam za povratne informacije.

Zahvaljujemo se vam za povratne informacije. Videti je, da bi vam prišla prav pomoč enega od naših Officeovih agentov za podporo.

×