Izbrišite podatke uporabnika v aplikaciji Microsoft Planner

Če želite zagotoviti, da je uporabnik izbrisan iz Microsoftovega načrtovalca, izbrišete tega uporabnika v skrbniškem središču za Microsoft 365. Ko je uporabnik izbrisan, bodo njihove informacije o telemetrijo izbrisane v orodju Microsoft Planner in njihovo uporabniško ime je spremenjeno v» nekdanji uporabnik «. Če želite izbrisati informacije, ki niso uporabniško ime in telemetrijo, boste morali imeti dostop do ustreznih paketov in to ročno narediti.

Brisanje uporabnika iz načrtovalca

Kot skrbnik za Office 365 pojdite v skrbniško središče za Microsoft 365 in izbrišite uporabnika, ki upošteva navodila v razdelku brisanje uporabnika iz organizacije.

S tem boste izbrisali tudi uporabnika iz imenika Azure Active Directory. Na voljo imate 30 dni, da obnovite račun, preden bodo uporabnikovi podatki trajno izbrisani.

Pomembno: Če najprej izbrišete uporabnika iz imenika Azure Active Directory, uporabnikovih paketov ne boste mogli izvoziti iz programa Microsoft Planner. Najprej se prepričajte, ali želite izvoziti pakete iz programa Microsoft Planner, če želite izbrisati tudi uporabnika iz svoje organizacije.

Kaj postane samodejno izbrisano

Ko je uporabnik izbrisan, je njihova telemetrijo in uporabniško ime izbrisana, in sicer tako:

  • Vsi podatki za telemetrijo so izbrisani.    To se zgodi vsakič, ko je uporabnik izbrisan iz imenika Azure Active Directory.

  • Ime uporabnika in User.Id se izbrišeta.    Microsoft Planner shranjuje ime uporabnika in User.Id proti TaskUserID. Ko je uporabnik izbrisan, Microsoft Planner ohrani TaskUserID, vendar izbriše ime uporabnika in User.Id. To omogoča Microsoftovemu načrtovalcu:

    • Preimenujte uporabnika v» nekdanji uporabnik «. Vsi izbrisani uporabniki bodo preimenovani» nekdanji uporabnik «.

    • Obdržite informacije o» opravilu, ki ga je ustvaril «,» opravilo je dodeljeno «in» opravilo je dokončano «pod imenom» nekdanji uporabnik «.

Brisanje določenih uporabniških podatkov

Ker je Microsoft Planner orodje za sodelovanje, v katerem je veliko dela v skupni rabi, brisanje uporabnika ne izbriše nobenih načrtov, opravil ali vsebine, s katerimi je bil uporabnik vpleten ali na katerega se sklicuje. Če želite odstraniti ali urejati podatke, ki so vključeni v pakete in opravila, lahko načrt ročno uredite.

Če želite urediti pakete, naredite nekaj od tega:

  • Podelite dovoljenja za skupino, ki vsebuje uporabnikove osebne podatke.    To je najbolj uporabno, če so podatki uporabnika na mestu, kjer uporabnik nima dostopa.

  • Spremenite uporabnikovo geslo in se vpišite kot uporabnik.    To najbolje deluje za pakete, ki jih je uporabnik sodeloval.

    Pomembno: Spremenite uporabnikovo geslo in se vanjo prijavljate le, če to naredite, preden izbrišete uporabnika iz svoje organizacije.

Ko imate dovoljenja ali ste vpisani kot uporabnik, lahko spremenite ali odstranite kateri koli načrt, opravilo ali drugo vsebino, ki ne bo več sklica na uporabnika.

Glejte tudi

Izvozite podatke uporabnika iz aplikacije Microsoft Planner

Opomba:  Ta stran je bila prevedena z avtomatizacijo in lahko vsebuje slovnične napake ali nepravilnosti. Želimo, da bi bila ta vsebina za vas uporabna. Ali nam lahko sporočite, če so bile te informacije uporabne? Tukaj je referenčni članek v angleščini.

Razširite poznavanje Officea
Oglejte si izobraževanje
Prvi dobite nove funkcije
Pridružite se programu Office Insider

Vam je bila informacija v pomoč?

Zahvaljujemo se vam za povratne informacije.

Zahvaljujemo se vam za povratne informacije. Videti je, da bi vam prišla prav pomoč enega od naših Officeovih agentov za podporo.

×