Zarządzanie i zarządzania cyklem życia nowoczesnej strony programu SharePoint

Uwaga: Staramy się udostępniać najnowszą zawartość Pomocy w Twoim języku tak szybko, jak to możliwe. Ta strona została przetłumaczona automatycznie i może zawierać błędy gramatyczne lub nieścisłości. Chcemy, aby ta zawartość była dla Ciebie przydatna. Prosimy o powiadomienie nas, czy te informacje były pomocne, u dołu tej strony. Oto angielskojęzyczny artykuł do wglądu.

Nowoczesna stron w programie SharePoint zapewniają wiele możliwości samej, dostarczających stron w klasycznym witryn publikowania. Raz nowoczesnej strony programu SharePoint zostanie utworzona, można go edytować, zapisane, opublikowany i udostępnione.  Strony można również usunąć lub przywrócić w innej wersji. Możesz również skonfigurować przepływ zatwierdzaniem zawartości.

Cykl życia strony

Przycisk Nowy Tworzenie Cykl życia strony zaczyna się od jego utworzenia. Po utworzeniu strony jest w stanie Wersja robocza "lokalne", co oznacza, że nikt można wyświetlić go jeszcze.   

Zapisywanie jako przycisk wersja robocza Zapisz jako wersję roboczą Po zapisaniu i zamknij tę stronę jest zaewidencjonowany jako wersja pomocnicza, a staje się "udostępnione" wersja robocza. Oznacza to, że każda osoba dysponująca Edytuj uprawnienia (lub właściciele witryn) teraz ją przeglądać i edytować.   

Obraz przycisku Edytujgo Aby edytować stronę, kliknij przycisk Edytuj, a strony jest obecnie wyewidencjonowany dla Ciebie. Jak długo strony jest otwarty do edycji lub wyewidencjonowany, nikt można go edytować. Strony jest "zablokowany" do momentu zmiany są zapisywane lub odrzucane, lub strony. Wyjątkiem jest, że strona ma żadnych działań przez 5 minut, sesji edytowania będzie limit czasu i strony będzie "odblokowane".    

Odrzucanie zmian Odrzucanie zmian Gdy odrzucanie zmian, strony są zwracane do poprzedniego stanu. Odpowiada to "Cofania wyewidencjonowania."   

Przycisk Publikuj Publikowanie Po opublikowaniu strony, klikając przycisk Publikuj został zaewidencjonowany jako wersja "główna" i rozpoczęciem "," co oznacza, że każdy, kto może wyświetlać witryny wyświetlanie strony.   

Cykl życia strony z zatwierdzaniem zawartości

Cykl życia strony z zawartością zatwierdzanie włączone różni się nieco jako strony do zatwierdzenia przez osoby, można było opublikować. Osoby zatwierdzające powinny być właściciele witryn lub osobom Pełna kontrola lub edytowanie uprawnień dla witryny.

Oto kolejne etapy do strony publikowania zawartości, włączona jest opcja zatwierdzania, za pomocą przepływu. Nie zawarte w tym miejscu są kroki przepływów zatwierdzania, które wymagają wielu osób zatwierdzających lub zatwierdzanie niestandardowych przepływów.

Przedstawia przycisk zatwierdzenia Prześlij do zatwierdzenia  Gdy strona jest gotowy do opublikowania, autor strony prześle strony do zatwierdzenia.   

Oczekujące na zatwierdzenie Do momentu strony zostanie zatwierdzony, pozostaje w stanie oczekiwania.

Przycisk zatwierdzeń recenzji Przegląd zatwierdzenia   Osób, oznaczone jako osoby zatwierdzające będą otrzymywać powiadomienia i jest widoczny przycisk zatwierdzeń Recenzja, gdzie można przeglądać strony. Osoby zatwierdzające nie można edytować zawartości; one tylko zatwierdzanie lub odrzucanie lub zawartości. Możesz wysłać komentarze wraz z autora strony otrzyma powiadomienie.   

Opublikowany   Po zatwierdzeniu strony jest opublikowany i zaewidencjonowany jako "główne" wersji i rozpoczęciem "," co oznacza, że każdy, kto może wyświetlać witryny wyświetlanie strony.

Zalecany sposób korzystać zatwierdzania zawartości dla stron nowoczesny jest za pomocą Flow firmy Microsoft. Zobacz zatwierdzenia strona Konfiguruj , aby dowiedzieć się, jak to zrobić.

Jeśli chcesz użyć metody klasyczny wymaganie zatwierdzenia w bibliotece, zobacz Wymaganie zatwierdzania elementów na liście witryny lub w bibliotece.

Kto może edytować strony?

Każda osoba, otrzymaną uprawnienia do edytowania można edytować strony. W witrynie zespołu dodając tej osoby do grupy witryny zespołu ma uprawnienia edytowania domyślnie. W witrynie komunikacji można edytować tylko właściciele witryn i tych, które zostały podane uprawnienia do edytowania.

Po kliknięciu przycisku Edytuj na stronie stronie jest wyewidencjonowany, co oznacza żadna inna osoba nie można go edytować chyba że Zapisz i zamknij stronę, odrzucanie zmian lub opublikuj stronę. Każdej z tych kontroli akcje strony ponownie.

Gdy ktoś sprawdza układu strony przypadkowo lub zapomni Zapisz i zamknij, odrzucanie zmian lub publikować strony zostanie automatycznie Zapisz i Zamknij po 5 minutach braku aktywności.

Dwie osoby nie można edytować tej samej stronie, w tym samym czasie. Jeśli jedna osoba jest otwarty do edycji strony i inna osoba próbuje edytować strony, komunikat jest wyświetlany, że strona jest edytowany przez inną osobę. Można poprosić osobę, kto ma otworzyć do edycji, aby "Zwolnij" na stronie, zapisywania i zamykania, odrzucanie zmian lub publikowania strony. Wyjątek to, że strona ma żadnych działań przez 5 minut, sesji edytowania zostaną automatycznie limit czasu i strony będzie "odblokowane".

Właściciel witryny ma dodatkowe opcję Ignorowanie wyewidencjonowania osoby edycji strony.

Znajdowanie strony

Strony są przechowywane w bibliotece stron, które są dostępne, klikając pozycję stron w nawigacji. Jeśli strony nie jest widoczny w nawigacji, możesz przejdź do ustawień witryny Przycisk ustawień publicznej witryny sieci Web usługi SharePoint Online , następnie zawartość witryny i poszukaj Stron witryny.

Przywracanie poprzedniej wersji

  1. Przejdź do biblioteki stron.

  2. Kliknij prawym przyciskiem myszy odstępu między nazwę strony i daty, a następnie kliknij Historia wersji z menu. Może być konieczne przewinięcie menu, aby wyświetlić Historię wersji.

    Jeśli nie widzisz Historia wersji kliknij przycisk elipsa (...) w oknie dialogowym, a następnie kliknij przycisk Historia wersji.

    Zobaczysz listę wersji pliku.

    Okno dialogowe Historia wersji z 3 wersjami.
  3. W oknie dialogowym Historia wersji umieść wskaźnik myszy obok wersji i kliknij strzałkę w dół po prawej stronie, aby uzyskać listę opcji.

    Opcje historii wersji (wyświetlanie, przywracanie, usuwanie)

    Kliknij pozycję Przywróć.

  4. Kliknij przycisk OK, Aby przywrócić bieżącą wersję jako r.

    Przywracanie wersji okno dialogowe Potwierdzanie z wybranym przyciskiem OK

    Uwaga: SharePoint nie spowoduje usunięcia starszej wersji właśnie przywrócona, tworzy kopię i ułatwia najnowszą wersję.

Sprawdzanie stron i zmniejszanie z poziomu biblioteki stron

Zaleca się za pomocą polecenia Edytuj, Zapisz i zamknij, odrzucać zmiany i Publikuj na stronie Zarządzanie stronami sprawdzania i zmniejszanie. Jednak możesz ręcznie sprawdzić stron i pomniejszanie za pomocą te same kroki, których można użyć w dowolnej bibliotece dokumentów. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz Sprawdź out lub ewidencjonowanie plików w bibliotece dokumentów.

Cofanie publikowania strony

Jeśli chcesz już stronie mają być wyświetlane przez inne osoby lub znaleziony w wynikach wyszukiwania, możesz cofnąć publikowanie:

  • Przejdź do biblioteki stron

  • Zaznacz stronę, którą chcesz cofnąć.

  • Kliknij przycisk..., a następnie kliknij przycisk więcej.

  • Kliknij przycisk Cofnij publikowanie.

Spowoduje to umieszczenie strony powrót do stanu wersja robocza. Strony będą nadal widoczne w wynikach wyszukiwania, ale. Jeśli nie chcesz, aby tak się stało, należy usunąć uprawnienia ze strony. Aby to zrobić, przejdź do biblioteki stron, kliknij..., kliknij przycisk więcej, a następnie kliknij polecenie Właściwości. U góry, kliknij przycisk udostępniany. Następnie kliknij przycisk Zatrzymaj udostępnianie.

Rozwijaj umiejętności związane z pakietem Office
Poznaj szkolenia
Uzyskuj nowe funkcje w pierwszej kolejności
Dołącz do niejawnych testerów pakietu Office

Czy te informacje były pomocne?

Dziękujemy za opinię!

Dziękujemy za opinię! Wygląda na to, że połączenie Cię z jednym z naszych agentów pomocy technicznej pakietu Office może być pomocne.

×