Gebruikersgegevens in Microsoft Planner verwijderen

Opmerking:  We willen u graag zo snel mogelijk de meest recente Help-inhoud in uw eigen taal bieden. Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten. Wij hopen dat deze inhoud nuttig voor u is. Kunt u ons onder aan deze pagina laten weten of de informatie nuttig voor u was? Hier is het Engelstalige artikel ter referentie.

Om ervoor te zorgen dat een gebruiker van Microsoft Planner is verwijderd, kunt u die gebruiker in het Office 365-beheercentrum verwijderen. Wanneer de gebruiker wordt verwijderd, hun telemetrielogboek gegevens verwijderd in Microsoft Planner en hun gebruikersnaam is gewijzigd in "Voormalige gebruiker". Als u gegevens dan gebruikersnaam in te voeren en telemetrielogboek verwijderen wilt, moet u toegang tot de relevante plannen en dit handmatig doen.

Een gebruiker verwijderen uit teamplanner

Als beheerder van Office 365, gaat u naar het Office 365-beheercentrum en verwijder de gebruiker de stappen in het verwijderen van een gebruiker van uw organisatie.

Hiermee wordt de gebruiker van Azure Active Directory ook verwijderd. 30 dagen moet u het account herstellen voordat u de gegevens van de gebruiker definitief verwijderd.

Belangrijk: Als u de gebruiker eerst van Azure Active Directory verwijdert, is het niet mogelijk van de gebruiker abonnementen exporteren vanuit Microsoft Planner. Zorg ervoor dat u eerst de abonnementen kan exporteert vanuit Microsoft Planner als u wilt de gebruiker ook verwijderen uit uw organisatie.

Wat wordt automatisch verwijderd

Als de gebruiker wordt verwijderd, worden de naam van hun telemetrielogboek en gebruiker als volgt verwijderen:

  • Alle telemetriegegevens wordt verwijderd.    Dit gebeurt telkens wanneer een gebruiker is verwijderd uit de Azure Active Directory.

  • De naam van de gebruiker en de User.Id worden verwijderd.    Microsoft Planner slaat de naam van de gebruiker en de User.Id ten opzichte van de TaskUserID. Wanneer een gebruiker wordt verwijderd, worden Microsoft Planner behoudt de TaskUserID, maar Hiermee verwijdert u de naam van de gebruiker en de User.Id. Hierdoor kunnen Microsoft-Planner naar:

    • De naam van de gebruiker aan "Voormalige gebruiker". Alle verwijderde gebruikers kunnen echter 'voormalige gebruikersaccount'.

    • Informatie over 'taak gemaakt door', 'taak is toegewezen aan' en 'de taak is uitgevoerd door' onder de naam 'voormalige gebruiker"behouden.

Specifieke gebruikersgegevens verwijderen

Aangezien Microsoft Planner een hulpprogramma voor samenwerking waarin veel van het werk dat wordt gedeeld is, wordt verwijderen van een gebruiker niet verwijderd alle abonnementen, taken of inhoud dat de gebruiker is die met werkt of waarnaar wordt verwezen door. Als u wilt verwijderen of de gegevens die zijn opgenomen in abonnementen en taken redigeren, kunt u het abonnement handmatig bewerken.

Als u wilt bewerken abonnementen, voer een van de volgende:

  • Uzelf machtigingen toewijzen aan de groep met de persoonlijke gegevens van de gebruiker.    Dit is vooral handig als gegevens van de gebruiker is ergens de gebruiker zich geen toegang heeft tot.

  • Van de gebruiker het wachtwoord wijzigen en meld u aan als de gebruiker.    Dit werkt het beste voor abonnementen die deelgenomen aan de gebruiker.

    Belangrijk: Wachtwoord van de gebruiker wijzigen en melden als ze werkt alleen als u dit voordat u doen kunt u de gebruiker verwijderen uit uw organisatie.

Nadat u bent aangemeld als de gebruiker of machtigingen hebt, kunt u wijzigen of verwijderen van elk abonnement, taak of andere inhoud toe die de gebruiker niet meer moet verwijzen.

Zie ook

Gebruikersgegevens exporteren uit Microsoft Planner

Uw Office-vaardigheden uitbreiden
Training verkennen
Als eerste nieuwe functies krijgen
Deelnemen aan Office Insiders

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor uw feedback.

Hartelijk dank voor uw feedback! Het lijkt ons een goed idee om u in contact te brengen met een van onze Office-ondersteuningsagents.

×