Gebruikersgegevens verwijderen in Microsoft Planner

Om ervoor te zorgen dat een gebruiker wordt verwijderd uit Microsoft planner, verwijdert u die gebruiker in het Microsoft 365-Beheercentrum. Nadat de gebruiker is verwijderd, worden de gegevens van de telemetriegegevens verwijderd in Microsoft planner en wordt de gebruikersnaam gewijzigd in ' voormalig User '. Als u andere informatie wilt verwijderen dan gebruikersnaam en telemetrie, moet u toegang krijgen tot de relevante abonnementen en deze handmatig uitvoeren.

Een gebruiker verwijderen uit planner

Ga als Office 365-beheerder naar het Microsoft 365-Beheercentrum en verwijder de gebruiker volgens de stappen in een gebruiker uit uw organisatie verwijderen.

Hiermee wordt de gebruiker ook verwijderd uit Azure Active Directory. U hebt 30 dagen de tijd om het account te herstellen. Daarna worden de gegevens van de gebruiker permanent verwijderd.

Belangrijk: Als u de gebruiker eerst uit Azure Active Directory verwijdert, kunt u de plannen van gebruikers niet exporteren vanuit Microsoft planner. Zorg ervoor dat u de abonnementen van Microsoft planner eerst exporteert als u de gebruiker ook wilt verwijderen uit uw organisatie.

Wat automatisch wordt verwijderd

Wanneer de gebruiker wordt verwijderd, worden de telemetrie en de gebruikersnaam verwijderd, als volgt:

  • Alle telemetriegegevens van gegevens worden verwijderd.    Dit gebeurt telkens wanneer een gebruiker wordt verwijderd uit Azure Active Directory.

  • De naam en de User.Id van de gebruiker worden verwijderd.    Microsoft planner slaat de naam van de gebruiker en de User.Id op in de TaskUserID. Wanneer een gebruiker wordt verwijderd, behoudt Microsoft planner de TaskUserID, maar verwijdert de naam van de gebruiker en User.Id. Hiermee kan Microsoft planner:

    • Wijzig de naam van de gebruiker in ' voormalig gebruiker '. Alle verwijderde gebruikers krijgen de naam ' voormalig gebruiker '.

    • Zorg dat u de informatie over de ' taak gemaakt door ', ' taak toegewezen aan ' en ' taak voltooid door ' onder de naam ' voormalige gebruiker ' bewaart.

Specifieke gebruikersgegevens verwijderen

Aangezien Microsoft planner een samenwerkingsprogramma is waarin veel van het werk wordt gedeeld, verwijdert een gebruiker geen planningen, taken of inhoud waarop de gebruiker heeft deelgenomen of waarnaar wordt verwezen. Als u gegevens wilt verwijderen of redigeren die deel uitmaken van plannen en taken, kunt u het plan handmatig bewerken.

Voer een van de volgende handelingen uit om plannen te bewerken:

  • Wijs uzelf machtigingen toe aan de groep die de persoonlijke gegevens van de gebruiker bevat.    Dit is vooral handig wanneer de gegevens van de gebruiker zich bevinden op een andere locatie dan de gebruiker zelf.

  • Wijzig het wachtwoord van de gebruiker en meld u aan als de gebruiker.    Dit werkt het beste voor abonnementen waaraan de gebruiker heeft deelgenomen.

    Belangrijk: Het wachtwoord van de gebruiker wijzigen en u aanmelden als u dit doet voordat u de gebruiker uit uw organisatie verwijdert.

Als u de juiste machtigingen hebt of als u bent aangemeld als de gebruiker, kunt u een willekeurig plan, taak of andere inhoud die u niet meer naar de gebruiker wilt verwijzen, wijzigen of verwijderen.

Zie ook

Gebruikersgegevens exporteren in Microsoft Planner

Opmerking:  Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten. Wij hopen dat deze inhoud nuttig voor je is. Wil je ons laten weten of deze informatie nuttig is? Hier is het Engelstalige artikel ter referentie.

Uw Office-vaardigheden uitbreiden
Training verkennen
Als eerste nieuwe functies krijgen
Deelnemen aan Office Insiders

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor uw feedback.

Hartelijk dank voor uw feedback! Het lijkt ons een goed idee om u in contact te brengen met een van onze Office-ondersteuningsagenten.

×