Office
Logg på

Endre tillatelsene for en notatblokk på OneDrive

Obs!:  Vi ønsker å gi deg det nyeste hjelpeinnholdet så raskt som mulig, på ditt eget språk. Denne siden er oversatt gjennom automatisering og kan inneholde grammatiske feil eller unøyaktigheter. Formålet vårt er at innholdet skal være nyttig for deg. Kan du fortelle oss om informasjonen var nyttig for deg nederst på denne siden? Her er den engelske artikkelen for enkel referanse.

Hvis du har en delt notatblokk på OneDrive, kan du endre tillatelsene for hvem som kan vise eller redigere den.

  1. Velg Fil > Del > Del med andre.

  2. Høyreklikk navnet på personen du vil endre tillatelsene for, under Delt med, og velg et alternativ.

Velg Kan redigere hvis du vil at personen skal kunne gjøre endringer i notatblokken, eller Kan vise hvis du vil at personen bare skal kunne åpne den.

Du kan endre tillatelser og styre hvem som kan vise og redigere notatblokken.

Obs!: Hvis du velger Fjern bruker, vil ikke denne personen ha tilgang til notatblokken. Hvis ingen er oppført i denne delen, er det fordi du ikke deler notatblokken med noen.

Deaktivere en delingskobling

Hvis du har delt notatblokken ved hjelp av en kobling, kan du deaktivere koblingen, slik at andre ikke kan vise eller redigere notatblokken. Når du har deaktivert koblingen, får personer som klikker den, en melding om at koblingen kan være slettet eller utløpt, eller at de ikke har tillatelse til å vise den.

  1. Klikk Fil > Del > Hent en delingskobling.

  2. Klikk Deaktiver kobling ved siden av Vis kobling eller Rediger kobling.

    Aktivere eller deaktivere en delingskobling

    Obs!: Hvis du ser en Opprett kobling-knapp og ingen kobling, har du ikke opprettet en kobling til notatblokken, eller du har allerede deaktivert den.

Endre tillatelser er vanligvis alt du trenger å gjøre for å kontrollere tilgang til notatblokkene, men hvis du vil, kan du permanent slette en notatblokk fra OneDrive. Hvis du vil dele notatene uten at andre personer i notatblokkene, kan du eksportere notater som en PDF-fil eller sende en side i e-post.

  1. Klikk Fil > Del > Inviter personer.

  2. Høyreklikk navnet på personen du vil endre tillatelsene for, under Delt med, og velg et alternativ.

  3. Velg Kan redigere hvis du vil at personen skal kunne gjøre endringer i notatblokken, eller Kan vise hvis du vil at personen bare skal kunne åpne den.

    Du kan endre tillatelser og styre hvem som kan vise og redigere notatblokken.

Obs!: Hvis du velger Fjern bruker, vil ikke denne personen ha tilgang til notatblokken. Hvis ingen er oppført i denne delen, er det fordi du ikke deler notatblokken med noen.

Deaktivere en delingskobling

Hvis du har delt notatblokken ved hjelp av en kobling, kan du stoppe koblingen fra å fungere, slik at andre ikke kan vise eller redigere notatblokken. Når du har deaktivert koblingen, vil personer som klikker den, få en melding som forteller dem at koblingen kan være slettet eller utløpt, eller kanskje de ikke har tillatelse til å vise den.

  1. Klikk Fil > Del > Hent en delingskobling.

  2. Klikk Deaktiver kobling ved siden av Vis kobling eller Rediger kobling.

    Aktivere eller deaktivere en delingskobling

    Obs!: Hvis du ser en Opprett kobling-knapp og ingen kobling, har du ikke opprettet en kobling til notatblokken, eller du har allerede deaktivert den.

Endre tillatelser er vanligvis alt du trenger å gjøre for å kontrollere tilgang til notatblokkene, men hvis du vil, kan du permanent slette en notatblokk fra OneDrive. Hvis du vil dele notatene uten at andre personer i notatblokkene, kan du eksportere notater som en PDF-fil.

Bli bedre på Office
Utforsk opplæring
Vær først ute med de nye funksjonene
Bli med i Office Insiders

Var denne informasjonen nyttig?

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen! Det høres ut som det kan være lurt å sette deg i kontakt med én av våre Office-kundestøtteagenter.

×