Administrasjon og livs syklus for en moderne SharePoint-side

Administrasjon og livs syklus for en moderne SharePoint-side

Moderne sider i SharePoint gir deg mange av de samme mulighetene som sider i klassiske publiserings områder gir. Når en moderne SharePoint-side er opprettet, kan den redigere, lagres, publiseres og deles.  En side kan også slettes eller gjenopprettes til en annen versjon. Du kan også konfigurere en flyt for innholds godkjenning.

Side livs syklus

Ny-knappen opprette livs syklusen til en side begynner med opprettelsen. Når du oppretter en side, er den i en "lokal" kladde tilstand, noe som betyr at ingen andre kan vise den ennå.

Knappen Lagre som kladd Lagre som kladd når du lagrer og lukker denne siden, er den sjekket inn som en underordnet versjon, og blir et delt-utkast. Dette betyr at alle med redigerings tillatelser (eller område eiere) nå kan se det og redigere det.

Hvis du Rediger-knappen la den redigere siden, klikker du Rediger-knappen, og siden er nå sjekket ut til deg. Så lenge siden er åpen for redigering eller sjekket ut, kan ingen andre redigere den. Siden er "låst" til endringene er lagret eller forkastet, eller til siden er publisert. Et unntak er at hvis siden ikke har noen aktivitet i fem minutter, blir redigerings økten tidsavbrutt, og siden blir låst opp. 

Forkast endringer Forkast endringer når du Forkaster endringer, returneres siden til den opprinnelige tilstanden. Det tilsvarer angre utsjekking.

Publiser-knapp publisere når en side publiseres ved å klikke på Publiser-knappen, er den sjekket inn som "hovedversjon" og går til "live", noe som betyr at alle som kan vise nettstedet ditt kan vise siden.

Knappen for å publisere på nytt publisere på nytt når en side som er publisert tidligere, er redigert, sjekker knappen Publiser på nytt på siden som den neste "hovedversjonen", og endringene går direkte, noe som betyr at alle som kan vise nettstedet ditt, kan vise den nye, endrede versjonen.

Side livs syklus med innholds godkjenning

Livs syklusen til en side med innholds godkjenning aktivert, er bare noe annet enn en side må godkjennes av noen før den kan publiseres. God kjennerne bør enten være nettsteds eiere eller personer med full kontroll eller redigerings tillatelser for området.

Følgende er flere trinn for side publisering når innholds godkjenning er aktivert ved hjelp av flyt. Ikke inkludert her er noen trinn for godkjennings flyter som krever flere god kjennere, eller for egen definerte godkjennings flyter.

Knappen Send inn for godkjenning Send inn til godkjenning når siden er klar til å publiseres, sender side forfatteren siden til godkjenning.

Venter på godkjenningTil en side er godkjent, forblir den i en ventende tilstand.

Knappen se gjennom godkjenninger se gjennom godkjenninger som er angitt som god kjennere, vil få et varsel og se knappen se gjennom godkjenninger der de kan se på siden. God kjennere kan ikke redigere innhold. de kan bare godkjenne eller avvise eller innholde. De kan sende kommentarer sammen med varselet som Sidens forfatter mottar.

Nytt   Når en side er godkjent, blir den publisert og sjekket inn som en "hovedversjon" og går til "live", noe som betyr at alle som kan vise området ditt, kan vise siden.

Den anbefalte måten å bruke innholds godkjenning på moderne sider på, er å bruke Microsoft flyt. Se konfigurere side godkjenning for å lære hvordan du gjør dette.

Hvis du vil bruke den klassiske metoden for å kreve godkjenning i et bibliotek, kan du se kreve godkjenning av elementer i en område liste eller et bibliotek.

Hvem kan redigere en side?

Alle du har gitt redigerings tillatelse til, kan redigere en side. Hvis du legger til noen i gruppe område gruppen på et gruppe område, har du redigerings tillatelser som standard. På et kommunikasjons område, bare nettsteds eiere og de du har gitt redigerings tillatelser, kan redigere.

Når du klikker Rediger på en side, er siden sjekket ut, noe som betyr at ingen andre kan redigere den, med mindre du lagrer og lukker siden, Forkast endringer eller Publiser siden. Hver av disse handlingene sjekker siden inn igjen.

Når noen sjekker ut en side utilsiktet, eller glemmer å lagre og lukke, forkaste endringer eller publisere, vil siden automatisk lagres og lukkes etter 5 minutter uten aktivitet.

To personer kan ikke redigere samme side på en gang. Hvis én person har en side åpen for redigering, og en annen person prøver å redigere siden, vises en melding om at siden redigeres av noen andre. Du kan be personen som har siden åpen for redigering, til å "frigi" siden ved å lagre og lukke, forkaste endringer eller publisere. Et unntak er at hvis siden ikke har noen aktivitet i fem minutter, blir redigerings økten automatisk tidsavbrutt, og siden blir låst opp. 

En nettsteds eier har et tilleggs alternativ for å overstyre sjekken av personen som redigerer siden.

Finne sider

Sider lagres i sider-biblioteket, som du kan få tilgang til ved å klikke på sider i navigasjonen. Hvis sider ikke vises i navigasjon, kan du gå til Innstillinger for område Knappen Innstillinger for offentlig SharePoint Online-nettsted , og deretter område innholdog se etter områdes IDer.

Gjenopprette en tidligere versjon

  1. Gå til sider -biblioteket.

  2. Høyre klikk mellomrommet mellom side navnet og datoen, og klikk deretter versjons Logg fra menyen. Det kan hende du må bla gjennom menyen for å se versjons Logg.

    Hvis du ikke ser versjons Logg, klikker du ellipsen (...) i dialog boksen, og deretter klikker du versjons Logg.

    Du ser en liste over versjoner av filen.

    Dialog boksen versjons logg med 3 versjoner.
  3. I dialog boksen versjons Logg peker du på ved siden av den versjonen du vil bruke, og klikker pil ned på høyre side for å få en liste over alternativer.

    Alternativer for versjons Logg (vise, gjenopprette, slette)

    Klikk Gjenopprett.

  4. Klikk OK for å gjenopprette den gjeldende versjonen som den nyeste.

    Dialog boksen Bekreft versjons gjenoppretting med OK valgt

    Obs!: SharePoint fjerner ikke den tidligere versjonen du nettopp har gjen opprettet, og oppretter en kopi og gjør den til den nyeste versjonen.

Sjekke sider inn og ut fra sider-biblioteket

Vi anbefaler at du bruker kommandoene Rediger, lagre og Lukk, Forkast endringer og Publiser på siden for å administrere kontroll av sider i og ut. Du kan imidlertid manuelt sjekke sider inn og ut ved hjelp av de samme trinnene du ville brukt i et dokument bibliotek. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se sjekke ut eller sjekke inn filer i et dokument bibliotek.

Oppheve publiseringen av en side

Hvis du ikke lenger vil at siden skal vises av andre, kan du oppheve publiseringen:

  1. Gå til sider -biblioteket,

  2. Merk siden du vil oppheve publiseringen av.

  3. Klikk ellipsen (...), og klikk deretter mer.

  4. Klikk Opphev publisering.

Hvis du fjerner publiseringen, settes siden tilbake til en kladd, slik at den ikke kan vises. Siden vil imidlertid fortsatt vises i søke resultatene. Hvis du ikke vil at dette skal skje, må du også fjerne tillatelser fra siden:

  1. Gå til sider -biblioteket,

  2. Klikk ellipsen (...), og klikk deretter mer.

  3. Klikk Egenskaper.

  4. Klikk delt medi toppen, og klikk deretter Stopp deling.

Obs!:  Denne siden er oversatt gjennom automatisering og kan inneholde grammatiske feil eller unøyaktigheter. Formålet vårt er at innholdet skal være nyttig for deg. Kan du fortelle oss om informasjonen var nyttig? Her er den engelske artikkelen for referanse.

Bli bedre på Office
Utforsk opplæring
Vær først ute med de nye funksjonene
Bli med i Office Insiders

Var denne informasjonen nyttig?

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen! Det høres ut som det kan være lurt å sette deg i kontakt med én av våre Office-kundestøtteagenter.

×