Slette brukerdata i Microsoft Planner

Hvis du vil sikre at en bruker slettes fra Microsoft Planner, sletter du denne brukeren i administrasjons senteret for Microsoft 365. Når brukeren er slettet, slettes informasjonen om telemetri i Microsoft Planner, og bruker navnet endres til «tidligere bruker». Hvis du vil slette annen informasjon enn bruker navn og telemetri, må du få tilgang til de relevante planene og gjøre dette manuelt.

Slik sletter du en bruker fra Planner

Som Office 365-administrator kan du gå til administrasjons senteret for Microsoft 365 og slette brukeren ved å følge trinnene i slette en bruker fra organisasjonen.

Dette vil også slette brukeren fra Azure Active Directory. Du har 30 dager på å gjenopprette kontoen før brukerens data slettes permanent.

Viktig!: Hvis du sletter brukeren fra Azure Active Directory først, vil du ikke kunne eksportere brukerens abonnementer fra Microsoft Planner. Pass på at du eksporterer planene fra Microsoft Planner først hvis du også vil slette brukeren fra organisasjonen.

Hva blir slettet automatisk

Når brukeren er slettet, slettes telemetri og bruker navn, som følger:

  • Alle telemetridata slettes.    Dette skjer hver gang en bruker slettes fra Azure Active Directory.

  • Brukerens navn og User.Id slettes.    Microsoft Planner lagrer brukerens navn og User.Id mot TaskUserID. Når en bruker slettes, beholder Microsoft Planner TaskUserID, men sletter brukerens navn og User.Id. Dette gjør det mulig for Microsoft Planner å:

    • Gi nytt navn til brukeren til «tidligere bruker». Alle Slettede brukere får nytt navn til «tidligere bruker».

    • Hold informasjon om oppgaver opprettet av, oppgave tilordnet til, og «oppgave fullført av» under navnet «tidligere bruker».

Slik sletter du bestemte bruker data

Siden Microsoft Planner er et samarbeids verktøy der mye av arbeidet er delt, sletter ikke en bruker noen planer, oppgaver eller innhold som brukeren var med eller referert til av. Hvis du vil fjerne eller skjule data som er inkludert i planer og oppgaver, kan du redigere planen manuelt.

Hvis du vil redigere planer, gjør du ett av følgende:

  • Gi deg selv tillatelser til gruppen som inneholder brukerens personlige data.    Dette er mest nyttig når brukerens data er et annet sted enn brukeren ikke har tilgang til.

  • Endre brukerens passord og Logg på som brukeren.    Dette fungerer best for planer som brukeren har deltatt i.

    Viktig!: Endre brukerens passord og Logg på når du gjør det før du sletter brukeren fra organisasjonen.

Når du har tillatelser eller er logget på som bruker, kan du endre eller fjerne en hvilken som helst plan, oppgave eller annet innhold som ikke lenger refererer til brukeren.

Se også

Eksportere brukerdata i Microsoft Planner

Obs!:  Denne siden er oversatt gjennom automatisering og kan inneholde grammatiske feil eller unøyaktigheter. Formålet vårt er at innholdet skal være nyttig for deg. Kan du fortelle oss om informasjonen var nyttig? Her er den engelske artikkelen for referanse.

Bli bedre på Office
Utforsk opplæring
Vær først ute med de nye funksjonene
Bli med i Office Insiders

Var denne informasjonen nyttig?

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen! Det høres ut som det kan være lurt å sette deg i kontakt med én av våre Office-kundestøtteagenter.

×