Felhasználói adatok törlése a Microsoft Plannerben

Ha meg szeretne győződni arról, hogy egy felhasználó törlődik a Microsoft Plannerből, akkor a felhasználót a Microsoft 365 felügyeleti központban törölje. Miután a felhasználó törlődik, a telemetriai adatai törlődnek a Microsoft Plannerben, és a felhasználóneve "volt felhasználó" névre változott. Ha a felhasználónévtől és a telemetriai eltérő információkat szeretne törölni, a megfelelő tervekhez kell hozzáférni, és ezt manuálisan kell elvégeznie.

Felhasználó törlése a Plannerből

Office 365-rendszergazdaként nyissa meg a Microsoft 365 felügyeleti központot, és törölje a felhasználót a felhasználó törlésea szervezetből című témakör lépéseit követve.

Ezzel a felhasználó törlődik a felhasználó Azure Active Directoryból. 30 napja van arra, hogy visszaállítsa a fiókot, mielőtt a felhasználó adatai véglegesen törlődnek.

Fontos: Ha először törli a felhasználót az Azure Active Directoryból, akkor nem fogja tudni exportálni a Microsoft Plannerből a felhasználó terveit. Ügyeljen arra, hogy először a Microsoft Plannerből exportálja a terveket, ha a szervezetből törölni kívánja a felhasználót is.

Automatikusan törölt elemek

Miután a felhasználó törlődik, a telemetriai és a Felhasználónév törlődik, az alábbiak szerint:

  • A program törli az összes telemetriai-adatot.    Ez minden alkalommal megtörténik, amikor egy felhasználó törlődik az Azure Active Directoryból.

  • A felhasználó neve és User.Id törlődik.    A Microsoft Planner tárolja a felhasználó nevét és User.Id a TaskUserID. Ha egy felhasználó törlődik, a Microsoft Planner megtartja a TaskUserID, de törli a felhasználó nevét és User.Id. Ez lehetővé teszi a Microsoft Planner számára a következőket:

    • Nevezze át a felhasználót "volt felhasználó" névre. Az összes törölt felhasználó neve "volt felhasználó" lesz.

    • A "felhasználó által létrehozott tevékenység", "tevékenységhez rendelt tevékenység" és "tevékenység által végzett tevékenység" kifejezés a "volt felhasználó" név alatt marad.

Adott felhasználói adatforgalom törlése

Mivel a Microsoft Planner olyan együttműködésen alapuló eszköz, amelyben a munka nagy része meg van osztva, a felhasználók törlése nem törli azokat a terveket, feladatokat vagy tartalmakat, amelyekhez a felhasználó részt vett, vagy amelyre hivatkozik. Ha el szeretné távolítani vagy ki szeretné vonni a tervekben és feladatokban szereplő adatok egyikét, akkor manuálisan is szerkesztheti a csomagot.

A csomagok szerkesztéséhez tegye az alábbiak egyikét:

  • Engedélyeket adhat a felhasználó személyes adatainak tárolására szolgáló csoportnak.    Ez a leghasznosabb akkor hasznos, ha a felhasználó adatainak valahol a felhasználó nem rendelkezik hozzáféréssel.

  • Módosítsa a felhasználó jelszavát, és bejelentkezés felhasználóként.    Ez akkor működik a legjobban, ha a felhasználó részt vett.

    Fontos: A felhasználó jelszavának módosítása és bejelentkezésük csak akkor működik, ha a szervezetből törölni szeretné a felhasználót.

Miután megkapta az engedélyeket, vagy bejelentkezett a felhasználóként, módosíthatja vagy eltávolíthatja azokat a csomagot, feladatot vagy egyéb tartalmakat, amelyek már nem hivatkoznak a felhasználóra.

Lásd még

Felhasználói adatok exportálása a Microsoft Plannerből

Megjegyzés:  Ez az oldal gépi fordítással lett lefordítva, ezért nyelvtani hibákat és pontatlanságokat tartalmazhat. A célunk az, hogy ezek a tartalmak felhasználóink hasznára váljanak. Hasznos volt ez az információ az Ön számára? Itt találja az eredeti angol nyelvű cikket.

Office-jártasság bővítése
Oktatóanyagok megismerése
Új szolgáltatások listájának lekérése
Részvétel az Office Insider programban

Hasznos volt az információ?

Köszönjük a visszajelzését!

Köszönjük visszajelzését. Jobbnak látjuk, ha az Office egyik támogatási szakemberéhez irányítjuk.

×