Brisanje korisničkih podataka u programu Microsoft Planner

Napomena:  Željeli bismo vam pružiti najnoviji sadržaj pomoći što je brže moguće i to na vašem jeziku. Ova je stranica strojno prevedena te može sadržavati gramatičke pogreške ili netočnosti. Naša je namjera da vam ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam pri dnu ove stranice javiti jesu li vam ove informacije bile korisne? Kao referencu možete pogledati i članak na engleskom jeziku .

Da biste bili sigurni da korisnik izbriše s Microsoft Planner, morate izbrisati tog korisnika u centru za administratore sustava Office 365. Nakon brisanja, svoje podatke za telemetriju izbrisat će se u programu Microsoft Planner i promijeniti korisničko ime "Bivši korisniku". Ako želite da biste izbrisali podatke koji nisu korisničko ime i telemetrijskih, morat ćete pristupiti odgovarajući tarife i učiniti ručno.

Da biste izbrisali korisnika iz planer

Kao administrator sustava Office 365 otvorite centar za administratore sustava Office 365 i brisanje korisnika slijedeći korake u Brisanje korisnika iz vaše tvrtke ili ustanove.

To će izbrisati iz Azure Active Directory kao i. Da biste vratili račun prije korisnički podaci trajno izbrisati imate 30 dana.

Važno: Ako izbrišete korisnika iz Azure Active Directory prvi put, nećete moći izvoz tarife korisnika iz Microsoft Planner. Provjerite je li za izvoz tarifama sustava Microsoft Planner najprije namjeravate li korisnik u vašoj tvrtki ili ustanovi i izbrisati.

Što se briše automatski

Nakon brisanja, njegovo telemetrijskih i korisničko ime se brišu, na sljedeći način:

  • Se briše sve podatke za telemetriju.    To se događa prilikom svakog korisnika će se izbrisati s Azure Active Directory.

  • Briše se naziva i User.Id.    Microsoft Planner pohranjuje korisničko ime i User.Id u odnosu na TaskUserID. Nakon brisanja korisnika Planner Microsoft zadržava u TaskUserID, ali se brišu s korisničkim imenom i User.Id. Time se omogućuje Microsoft Planner da biste:

    • Preimenovanje korisniku "Bivši korisnika". Sve izbrisane korisnike bit će preimenovane "bivši korisnika".

    • Ažuriranje podataka na "zadatka stvorio", "zadatak je dodijeljen" i "zadatak dovršen" pod nazivom "bivši korisnika".

Da biste izbrisali određene korisničkih podataka

Budući da Microsoft Planner je alat za suradnju u kojem veći dio posla se zajednički koristi, brisanjem korisnika ne briše sve tarife, zadataka ili sadržaj da korisnik koji su uključeni ili pozivaju. Ako želite da biste uklonili ili Redaktura podatke koji su uključeni u tarife i zadatke, možete ručno urediti plan.

Da biste uredili tarife, učinite nešto od sljedećeg:

  • Sami Dodjela dozvola za grupu koja sadrži osobne podatke na korisnikovu.    Ovo je najkorisniji kada korisničke podatke je negdje korisnika same nema pristup.

  • Promjena korisničke lozinke i prijavite se kao korisnik.    To najbolja za tarife koje je korisnik sudjelovali u.

    Važno: Promjena lozinke za korisnika i prva prijava kao ih funkcionira samo ako je učiniti prije izbrisati iz tvrtke ili ustanove.

Kada imate dozvole ili prijavljeni kao korisnik, možete promijeniti ili ukloniti sve se tarife, zadatak ili drugi sadržaj koji se više ne trebalo pozivati korisnika.

Vidi također

Izvoz korisničkih podataka iz Microsoft Planner

Proširite svoje vještine korištenja sustava Office
Istražite osposobljavanje

Jesu li vam ove informacije bile korisne?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala vam na povratnim informacijama! Čini se da bi vam pomoglo kad bismo vas povezali s nekim od naših agenata podrške za Office.

×